smak który powstał jest nie zastąpiony , więc zapraszam do wypróbowania . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 1 pora ( biała cześć ) 1 średnia cebulka 3 łyżki jogurtu greckiego 1 kg pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz Wykonanie Na początku do garnka wlewamy(...)uzyskany sok z pomidorów do naszego wywaru oraz koncentrat pomidorowy . Kiedy mamy dodane pomidory zaprawiamy naszą zupkę jogurtem greckim i doprawiamy solą i pierzem , mięso które pozostało nam w zupie możemy pokroić w kawałeczki i także podać z naszą zupką Zupę pomidorową w takiej wersji możemy podać z makaronem ryżowym , ryżem , to już pozostawiam Państwu , według upodobań
Mój SmakHej! Jeśli macie troszkę rosołu i zależy Wam by zaskoczyć rodzinę, to polecam zupę tajską. Smaczna, lekko pikantna, z różnymi smakami. Delicja. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieNo w końcu na dworze jest gorąco. Nie tak jeszcze jak bym chciała, bo czekam na te największe upały, ale jest
To co kochamNo to dziś rosół z dodatkiem warzyw i kurczaka oraz swojski makaron . Lubie czasami zjeść a wy?? Składniki na rosół: udka z kurczaka 3 szt marchew
Różowa kuchniaPolecam szybką warzywną zupkę z serkiem topionym. Wiosenną już można by rzec ;-) Składniki: 3 szt. marchewki 1 szt.pietruszki 0,5 szt. selera kawałek
potrawyregionalneSkładniki: 1/2 szklanki czerwonej soczewicy puszka pomidorów z puszki 1 litr bulionu warzywnego (najlepiej własnej roboty- klik ) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 pora pokrojonego w
Moja Galeria SmakuTym razem pokusiliśmy się o wzbogacenie pomidorowej o ciecierzycę i pieczarki. Wyszło smacznie. Składniki pomidory krojone z puszki 750 ml bulionu warzywnego 100 g pieczarek
R'n'G KitchenSkładniki: 80 dag szponder wołowy, 1/2 sztuki kurczak, 5 litrów woda, 1 sztuka seler korzeniowy, 2 sztuki pietruszka korzeń, 6 sztuk marchew, 1 sztuka por, 3
W Mojej Kuchni Lubięziela angielskiego pół pęczka koperku 2 łyżki śmietany 18% pieprz (przepis na 4 porcje) Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i wrzucamy do gotującej wody, dodajemy do tego umytego pora, ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy pod przykryciem jakieś 30 minut. Po tym czasie z wywaru wyciągamy warzywa i wrzucamy do niego pokrojone w kostkę, umyte ziemniaki, gotujemy 5 minut(...)starte na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler i ogórki kiszone, a także zalewę z ogórków, wszystko gotujemy 5 minut. Pod koniec wrzucamy poszatkowany koperek i świeżo mielony pieprz. Jeżeli zupa jest mało słona, doprawcie ją. Przed podaniem wlewamy śmietanę
Kardamonovyzupa z leszcza pulpetowa Leszcz jest niezwykle smaczną rybą, jego mięso ma lekko słodkawy smak, który wprost idealnie komponuje się w delikatnych, klarowanych zupach . Niestety ma ta ryba też pewną "kulinarną wadę" a mianowicie jest niezwykle oścista. Dziś pragnę przedstawić sposób podania leszcza tak, by oścista niedogodność, nie zepsuła nam radości z posiłku. składniki dla czterech osób(...)spory leszcz, lub kilka mniejszych ryb o wadze ok. 800-1000 g 6 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 średnia marchewka 1 niewielki por kawałek selera 1 korzeń pietruszki 1 ząbek czosnku Pieprz, sól pół pęczka naci pietruszki pół pęczka szczypioru 1 jajko sposób przygotowania Rybę dokładnie myjemy i zalewamy zimną wodą, dodając ziarna ziela angielskiego, liście laurowe
Miód i pieprzczerwoną kapustę. Miałam puszkę fasoli i wyszła zupa pełna smaku zaprawiona koncentratem pomidorowy. Do tego posmak jabłkowego octu, odrobina jogurtu i grzanki z wypieczonego w domu chleba żytniego na zakwasie. 1/4 główki czerwonej kapusty 1 duży burak lub 2 małe marchewka cebula 3 ząbki czosnku 1 cm plaster selera 10 cm pora 2-3 ziemniaki puszka fasoli 2-3 wędzone
AZgotuj!dynia, a ja nie trafiłam do tej pory na żadne dyniowe warsztaty), no i szczęścia (moje dyniowe potrawy są do dyni). Dla mnie dynia jest mdła i uważam, że trzeba dużo poczarować, żeby zamieniła się w coś dobrego. Nie mówię, że to jest niemożliwe, jadłam pyszne rzeczy z dyni – np. aromatyczną zupę z mleczkiem kokosowym i imbirem czy obłędnie
Dietologchleba :) Okazuje się, ze o tej porze można jeszcze spotkać pędy orlicy, o której pisałem już tutaj :) Na nasypie szukamy szczawiu, a w lesie szczawiku zajęczego. Wieść głosi, że nadaje się nawet do deserów :) Znalazłem też mniej istotne rośliny z punktu widzenia kulinarnego. Na zdjęciu gwiazdnica. Jak komuś na wyprawie zupa będzie za mało słona to może sobie pożyczyć
Kryzysowa Książka Kucharskajakieś kwaśne smaki. Postanowiłam, że będzie to zupa ogórkowa. Ale nie taka tradycyjna pokrojona w kosteczkę ale podana w formie kremu. Powiem Wam, że bardzo mi smakowała Składniki: 1200 ml wody u mnie bulion 5 średnich kiszonych ogórków 2 marchewki 2 średnie ziemniaki 1 mała pietruszka kawałek selera oraz zielonej części pora świeży koperek 2-3 łyżki oleju 2 łyżki
W garach u Gosijednocześnie bogactwem smaków. Taka właśnie jest grecka zupa fakes. W tym wypadku prezentujemy nieco zmodyfikowany przepis, który na pewno przypadnie Wam do gustu już od pierwszej łyżki. Składniki : 1 opakowanie cieciorki 400g 3-4 średnie cebule 4-6 ząbków czosnku 3-4 średnie marchwie 3-4 większe dojrzałe pomidory 1 mały por 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego kostka rosołowa warzywna
zobacz ich smakrozbioru, gdyż aż do tej pory istniała ich administracja, wydawano przywileje i nominacje obejmujące całą hierarchię tamtejszych urzędów ziemskich). Nie mniej, po polskiej bytności w północnych Inflantach został pewien widoczny ślad. Nas natomiast interesować będzie kuchnia miejscowa, acz niekoniecznie ze stołu wojewody. Zatem, aby nie przedłużać - przed państwem słodka zupa z chleba - leivasupp! Zdaję sobie sprawę, że propozycja takiego deseru
Kuchenna Kontrrewolucyasię stało, że do tej pory nie mam w swoim zbiorze żadnej książki Jamiego (patrz punkt 5). Idą święta, więc jeśli ktoś posiada zbędny egzemplarz to chętnie przygarnę^^. Poza tym, mam całe mnóstwo czasopism kulinarnych, które namiętnie kolekcjonuję i to zazwyczaj z nich czerpię swoje inspiracje :) 7. Czy lubisz zupy? Nie :) Za wyjątkiem tych kremowych, np. z cukinii, pomidorów
My simple kitchen