Alternatywny przepis na kanie. Nie tylko smażymy. Polecamy. Składniki 4 nieduże kapelusze kani 2 łyżki masła sól pieprz 4 marchewki 2 pietruszki mały korzeń selera
R'n'G Kitchennajwięcej z pośród wszystkich korzeniowych. ZUPA (4 porcje) : 3 duże ziemniaki, 1/2 kalafiora, seler objętościowo jak 1.2 ziemniaka, 1 l bulionu warzywnego (może być drobiowy),* 1/2 łyżeczki tymianek, 1/2 łyżeczki oregano, 1 łyżka soku z cytryny, szczypta chilli, sól, pieprz * Nie mieliśmy bulionu, dlatego zrobiliśmy wywar z pora, marchewki, pietruszki, cebuli przypalonej jak do rosołu, liścia laurowego, pieprzu
Kuchnia od dwojgajakiś czas sami wysiewamy. Polecam. II Śniadanie Zupa Aromatyczny krem z brokułów. Miseczka pełna warzyw - ulubiona zupka ostatnio to taka bzium bzium czyli krem :) Lilcia zażyczyła sobie pestki z dyni więc każdemu wsypała do miseczki. II Danie Tortilla z warzywami i indykiem. Sos - jogurt naturalny, czosnek, pietruszka. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że kiedyś kupowaliśmy gotowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comOstatnio między innymi zrobiłam takie kostki z resztki zupy cebulowej. Składniki na około 80 kostek (każda to około 1 łyżka) tak naprawdę możecie użyć każdych warzyw jakie macie, pamiętając aby były w miarę równej ilości 2-3 marchewki kawałek selera 3-4 gałązki selera naciowego 1 cebula pęczek pietruszki kawałek pora (ja użyłam zamrożonych listów, kiedyś mi zostały
greenscarfhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com mięso drobiowe na wywar 1 brokuł (świeży lub niecałe opakowanie mrożonego) 4-5 ziemniaków 1-2 marchewki
Di gotujewędzonce Ostatnio mam "klimat" na zupy. Rosół, pomidorową i kapuśniak mogłabym jeść w kółko. Chociaż może to mało świąteczne... tak zdecydowanie powinnam dziś publikować przepis na wigilijny barszcz :) Ale barszcz będę robić pewnie dopiero w środę... Wychodzi na to, że dopadła mnie jakaś totalna, świąteczna dezorganizacja. Najwyższa pora złapać kartkę i długopis, spisać jakiś konkretny plan. Jakie ciacho
Kraina Tysiąca Smakówsezamem. Smażymy z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Zupę nalewamy do talerzy, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zajadamy z usmażonym serem feta. Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturekawałki fasolkę, różyczki kalafiora i groszek. Jak warzywa zmiękną zupę zaprawiamy śmietaną i wrzucamy pokrojoną drobno natkę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturefermentacji). Dodatek mąki kukurydzianej wpływa na powstanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekkość i złoty kolor. Mąkę kukurydzianą można zastosować do wielu ciast i pieczyw, można z niej zrobić naleśniki, bułeczki kukurydziane, ciasto na pizzę, szarlotkę, racuszki, placki. Po za tym, jest świetna do zagęszczania zup i sosów. SKŁADNIKI: ( tortownica 18 cm ) Na dużą proszę
Ostra na SłodkoKuchnie świata: Pakistan Składniki: (na 2-3 porcje) włoszczyzna: 1-2 sztuki marchwi, 1-2 sztuki pietruszki - korzeń, pęczek naci pietruszki, 20-30
KreatywnePinygotowanych z włoszczyzną i dodatkiem przypraw do zupy pho. Gorąco polecam. Czas przygotowania: 2,5 godz. Składniki: 1 kg podudzi kurczaka, 200 g wątróbki drobiowej, 200 g pieczarek, 1,5 szklanka płatków owsianych, 3 jaja, 4 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 2 łodygi selera naciowego, 1/2 dużego selera, 1 por, 2 czerwone chili, 4 ząbków czosnku, 5 ziaren
SzczyptaSmaQhttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/06/plywajacy-makaron-roso-inaczej.html 3- 4 litry wrzącej wody
w mojej kuchnirobiła nasza babcia) i kiepskimi krupnikami z restauracji! Zupa ta najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy "przejdzie" ona już burakami i kaszą, która konkretnie napęcznieje :). Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 3 buraki (średnie) ziemniaki (my dałyśmy ok. 5 sztuk, ale dajemy wedle uznania) 2 marchewki 2 pietruszki pół dużego selera por (do smaku) kasza jęczmienna (ok. 15-20 łyżek) koperek
WeAreCrazywalory smakowe.Nic dziwnego,ze przyslowiowa miska soczewicy coraz czesciej gosci na naszych stolach.To cenne urozmaicenie naszego pozywienia.W Niemczech zupa z soczewicy jest niezwykle popularna,na rowni z kartoflanka to niemal zupy narodowe.Zupa ,ktora przedstawiam jest niezwykle prosta,pozywna i naprawde smaczna.Dzieki dodatkowi imbiru silnie rozgrzewajaca.Mnie po ostatnich porzadkowych pracach ogrodowych w tym roku uratowala przed przeziebieniem.A tak nam smakowala,ze robilam(...)por3 srednie marchewki40 g swiezego imbiru400 ml mleka kokosowego400 ml bulionu warzywnego150 g czerwonej soczewicy (niecala szklanka)1-2 lyzeczki pasty currysol,pieprzdo przybrania-listki kolendry,szczypiorekWykonanie:Wyplukac por i pokroic w 2 cm paski.Umyta,obrana marchew pokroic w krazki.Imbir obrac i pokroic w malenka kosteczke lub zetrzec na tarce.Soczewice wyplukac w zimnej wodzie.Wszystkie przygotowane skladniki umiescic w garnuszku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dynia w tym sezonie występuje u mnie na wytrawnie. Łączyłam ją już z soczewicą w potrawce; była też wersja z makaronem, szpinakiem i pomidorami, a tym
Fabryka pomysłów