SKŁADNIKI: ( 4 porcje po 300g ) 1 porcja = 197 kcal łyżka oliwy z oliwek cebulka pietruszka 2 marchewki 1/4
Atlas Smakówkoszyk z kurczakiem (kasza perłowa, karmelizowany por, cykoria, świeży szpinak) 28 zł koszyk z indykiem (pęczak, kolendra, chili, bakłażan, burak) 26 zł koszyk z batatem ( cieciorka z masłem orzechowym, pieczony boczniak, rukola) 25 zł koszyk z dynią (czarny ryż, piklowana brukselka, chili, orzechy włoskie, kiełki) 22 zł W menu znajdziemy także zupę dnia, są to z reguły sezonowe warzywne kremy
Kulinarne przygody Gatityesencjonalny bulion warzywny nie tylko nadaje zupom wyśmienity smak, ale jest również pyszny podany z makaronem lub kaszą jaglaną. Jeśli podaję bulion warzywny na obiad lub kolację dolewam odrobinę oliwy z oliwek, aby powstały tak sympatycznie wyglądające ,,oczka" jak na zdjęciu poniżej. Składniki: 5 marchewek 4 pietruszki 1/2 bulwy selera 1 por 2 cebule 3 łodygi selera naciowego
Codziennik Kuchennybardzo pyszną i lekką zupę krem , bardzo fajnie się sprawdza na gorąco i także jako chłodnik , można podawać taką zupkę z grzankami , bądź z ptysiami , ale to już zapraszam do wypróbowania i sprawdzenia z jakimi dodatkami lepiej smakuje . Składniki ( dla 4 osób ) 6 marchewek 3 średnie ziemniaki 1 mała pora ( cześć biała ) 1 mały seler ( bądź połowa
Mój Smakchcemy uzyskać. Jeśli dodajemy wanilię, to również pora na wydłubanie ziarenek z lasek i dodanie ich do owoców. Dodajemy sok z cytryny. W kubku rozrabiamy wodę z mąką, dolewamy do owoców 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/fruzelina-wisni-ciast-deserow-budyniu/ BosowKuchni Artykuł Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuBotwinka Składniki: 1 pęczek botwinki (5 małych buraczków+liście buraczka) 5 małych ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora świeży koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego 3
nietadietamiksujemy. Śmietankę mieszamy z żółtkiem i dodajemy do zupy. Wsypujemy posiekaną zieleninę i doprawiamy solą i 1 łyżeczką octu winnego. Można podawać z dodatkiem groszku ptysiowego. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturepasteryzujemy 20 minut. Takiego puree możemy używać do zup, sosów, chlebów i innych wypieków. Podzielcie się z nami swoimi pomysłami na wykorzystanie dyniowej papki! :) Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturestołu. Po części teoretycznej przyszła pora na praktykę. Uczestnicy mogli "praktykować" w trzech różnych grupach: dekoracji stołu pod czujnym okiem pani Karoliny, przy wytrawnym stanowisku pod dowództwem szefa kuchni Konrada Birka lub pod słodką opieką Krzysztofa Kopcińskiego, szefa cukierni w restauracji Roberta Sowy. Każde stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało. Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi
KUCHARNIAdorzucałam i gotowałam. Moim zamiarem było ugotowanie zupy ze strony Magazyn Kuchnia, jednak wprowadziłam kilka modyfikacji z różnych powodów i wcale tego nie żałuję. Spróbujcie i oceńcie sami! Składniki: 100 g wędzonego boczku w plasterkach 1 laska kiełbasy wędzonej 1 średnia cebula, posiekana 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 100 g pora, pokrojonego w pół księżyce 1 opakowanie
Blondynka GotujeCoraz bliżej wrzesień, szkoła, nauka, kompletny brak czasu na wszystko... Cieszmy się ostatnimi dniami wakacji, bo już za tydzień o tej porze będę w szkole. Obiad
Truskawkowa Fiestazwariowana pogoda i późna wiosna nieco zmieniły pory występowania sezonowych warzyw i owoców. Trzeba było na nie zdecydowanie dłużej czekać, ale teraz wciąż możemy się cieszyć niektórymi z nich. Mnie na przykład udało się ostatnio kupić młode buraczki i byłam przeszczęśliwa, ponieważ uwielbiam botwinkę. W dzieciństwie to była jedna z moich ulubionych zup, chociaż z drugiej strony za buraczkami
Ratunku obiadczęsto robię takie warzywa do zupy i zamrażam żeby mieć w razie potrzeby. Można też zamrozić sobie kilka takich woreczków na zimę. Teraz gdy marchew jest słodka a wszystkie warzywa smaczne to warto zachować ten zapach i smak. U mnie podstawowa wersja. Składniki : * 5 marchewek * 4 korzenie pietruszki * duży seler * por Przygotowanie : Obieramy
Magiczne Życie Martydziwnie – bo normalnie jem bardzo mało mięsa, nie mam na nie ochoty i raczej rzadko gotuję -tak teraz mam ochotę na treściwe, często właśnie mięsne dania. Więc gotuję zupy z mięsną wkładką ( ostatnio np ugotowałam gar tej gulaszowej – świetnie się sprawdza na takie zimowe dni), i robię różne mięsne potrawki i zapiekanki. Mam nadzieję, że wiosna przyjdzie szybko(...)warzyw zapiekana pod ciasteczkami Drukuj Prep time 25 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 15 min Potrawka z kurczaka z marchewką, groszkiem i porem zapiekana pod kruchymi maślanymi ciasteczkami ze szczypiorkiem Author: www.cookingforemily.pl Serves: 6 Ingredients 1 łyżka masła i 1 łyżka oliwy 3 marchewki 2 pory 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego
Cooking for Emilyprzekonać , a młodszy , którego wkręciłam ,że jest to zupa czekoladowa , opluł cały zlew, jak się dowiedział czego spróbował .. Cóż ,może kiedy indziej się przekona Bo poniekąd , specjalnie dla tej zupy hodowałam w tym roku własne kaczki . Jest to łatwe, ale niezbyt pachnące zajęcie, więc nie będę Was do tego zachęcać jakoś specjalnie .. Składniki : 2 kacze korpusy ( całej kaczki szkoda ,lepiej(...)serduszka ( po 6-8 szt ) 1 małe opakowanie ,wędzonej śliwki kilka plastrów, suszonej gruszki ( 5-6 szt ) 3 marchewki 2 pietruszki,korzeń 2 cebule 1/2 małego selera , korzeniowego kawałek pora ( około 10 cm ) sól , pieprz do smaku 0,5 l świeżej kaczej krwi , zmieszanej z 3 łyżkami octu 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki , rozmieszana w 1/2 szklanki wody kluski
Ogrodnik w podróży