zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:66/145)

Parzybroda na pieczonym kurczaku 98

ziela angielskiego 2 liście laurowe 1,5 l wrzątku kapusta pekińska (około 1 kg)  1 mała puszka groszku konserwowego koperek kminek mielony sól, pieprz       Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy (około 10-12 min, ciągle mieszając) starte na dużych oczkach jarzyny(...)angielskie, liście laurowe, oprószamy solą i pieprzem. Następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l), gotujemy na małym ogniu 10 min. Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem (z zalewą) dodajemy do zupy, gotujemy do miękkości kapusty. Do smaku doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Nudny schabowy? 93

szczypta mielonego imbiru* mąka 1 łyżeczka sezamu masło  *- czemu takie składniki? proste...czosnek i imbir jeszcze nikomu nie zaszkodziły. Syn ma lekki katar i kaszel więc te składniki jak znalazł. Przygotowanie: Schab dzielimy na porcje. Mi wyszło z tego kawałka 6 schabowych. Plastry mięsa tłuczemy tłuczkiem. Grubość dowolna zależy jak kto lubi.  W talerzu na zupę rozbełtujemy

ClauditteMissCooking
Kurczak duszony w pieprzu syczuańskim 157

być dziś zupa , ale udało mi się Mamę przekonać , że mam lepszy pomysł :) Lubię doprawiać potrawy pieprzem syczuańskim. W zasadzie nie jest to pieprz , a łupinki jagód krzewu żółtodrzewu pieprzowego. Nadaje lekko pieprzno- cytrynowy smak potrawom. Z reguły łączę go z listkami Kafiru . A jak chcę mieć pikantniejsze mięso to dodaję odrobinę płatków papryki lub papryki mielonej. Wystarczy mięso

Buniabaje w kuchni
Kujawska zupa z sokiem z kiszonych ogórków i z jarmużem 187

cebule 2 łyżki masła 1 ½ l wody 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Sól ½ szklanki kremówki Około 1 szklanki soku z kiszonych ogórków Na klopsiki: 30 dag mięsa mielonego, wieprzowego 1 jajko 1 garść świeżego majeranku 3 łyżki kremówki Sól, pieprz około 1 szklanki mąki orkiszowej Włoszczyznę ścieramy na tarce, lub kroimy w słupki. Cebulę kroimy w kosteczkę(...)maśle. Zalewamy warzywa wodą. Gotujemy z listkami laurowymi i zielem angielskim. Lekko solimy. Klopsiki: wyrabiamy mięso z jajkiem, majerankiem, kremówką. Doprawiamy solą i pieprzem. Toczymy małe kuleczki. Obtaczamy lekko w mące i kładziemy na posypanej mące. Gdy warzywa są miękkie, wkładamy do zupy. Gotujemy 3 minuty, aż do momentu ich wypłynięcia. Dodajemy poszarpany na drobno jarmuż. Dolewamy kwas z ogórków

Bon Appetit Małgorzaty
CHILI CON CARNE 114

Idealny obiad na zimne dni? Taki , który porządnie rozgrzeje. To danie z kuchni meksykańskiej, dzięki chili robi to idealnie.A więc już może wiecie co jutro przygotujecie

Z Majeczką w kuchni
Rosół wołowy z borowikami 144

SKŁADNIKI: 500 g kości wołowych z mięsem 400-500 g steków wołowych 20 g suszonych borowików włoszczyzna 1 cebula 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego

ClauditteMissCooking
Sos do spaghetti 128

Do spaghetti najlepszy jest sos domowej roboty. Krótko mówiąc wiemy co jemy. Bez konserwantow, bez żadnych niepotrzebnych składników, którymi niestety nafaszerowane są gotowe sosy w słoiczkach

kuchnia doski
Kotlety ziemniaczane z mięsem 255

Bardzo lubimy kluski ziemniaczane, wiadomo jak to na Śląsku, ale ile można je jeść... dlatego tym razem postanowiłam nie robić klusek ale kotlety ziemniaczane z nadzieniem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
szybkowar-galaretka wieprzowa... 163

mięso wyjąć na talerz, dokładnie obrać z kości, chrząstek, ostrym nożem posiekać na desce, wkładać do garnka dodać pokrojone drobno marchewki, kawałek selera, pietruszkę, wlać wywar, doprawić pieprzem mielonym, przyprawą w płynie, octem winnym i krótko zagotować galaretkę nalewać do miseczek czy innych pojemniczków, można również do słoiczków i zapasteryzować wywar jeśli zostanie można zamrozić np. do zupy

W Mojej Kuchni Lubię
Papryka faszerowana mięsem 155

zupy , ale najbardziej uwielbiam ją faszerowaną. Tu jest bardzo dużo możliwości. Można ją podać z wędzony pstrągiem , albo w sposób bardziej tradycyjny- czyli faszerowaną mięsem i ryżem. Tym razem urozmaiciłam nieco nadzienie, dodałam do farszu rodzynki i cynamon. Uwierzcie, wyszło na prawdę przepysznie. Zapraszam na szybki i prosty obiad. Składniki: 4 czerwone papryki 25 dam mięsa mielonego (u mnie

Pobite gary Barbary
Zupa kalafiorowa 546

Pyszna zupa, która smakuje bez względu na pogodę Składniki: 1 mały kalafior 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3 średniej wielkości ziemniaki 1 pęczek koperku 2 kulki ziela angielskiego 1 listek laurowe Sól, pieprz czarny, mielony do smaku śmietanka 30% Przygotowanie: Przygotować mięso, zalać

W garach u Gosi
pulpety drobiowe koperkowe w sosie śmietanowym... 148

Składniki: mięso mielone drobiowe 75 dag, jajka 1 sztuka "L", cebula 1 sztuka, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 3/4 szklanki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, koperek 1 pęczek, kucharek 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 szklanki, woda 2 litry, ziele(...)angielskie 4 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, śmietana gęsta 200 ml, warzywa - w opisie, ziemniaki - w opisie, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba drobiowe mielone dobrze wyrobić z jajkiem, kaszą manną, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem mielonym, pokrojoną cebulą, koperkiem, formować małe pulpety i obtaczać w mące dokładnie wodę zagotować z zielem angielskim, liściem laurowym

W Mojej Kuchni Lubię
gulasz z szynki z czosnkiem niedźwiedzim i papryką słodką... 146

słodka mielona 1 łyżka, czosnek granulowany 2 łyżeczki, cebula 2 sztuki, woda 4 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1/2 szklanki, woda 2 szklanki, czosnek niedźwiedzi  3 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku szynkę świeżą pokroić w grubszą kostkę, wymieszać z mąką, do garnka wlać olej i na gorącym oleju zrumienić mięso, dodać kucharka

W Mojej Kuchni Lubię
zupa na piątek- krem z żółtego grochu 105

zawiera mięsa a jest zrobiona na wywarze jarzynowym. Robi się ją ekspresowo, w smaku jest delikatna i kremowa. I jak każda zupa krem bardzo pożywna. Podałam ją z grzankami z domowego chlebka.  Składniki: 300 g grochu łuskanego połówki 1 duża marchew korzeń pietruszki kawałek selera 1 mała cebula liście laurowe ziele angielskie majeranek pieprz sol kolendra mielona

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa wiosenna z dorszem. 152

mięsa. PRZEPIS SKŁADNIKI: 600- 700 g filetów z dorsza (świeżych) 450 g mrożonych warzyw (zupa kalafiorowa z koperkiem) 450 g mrożonych warzyw (zupa jarzynowa) 150 g mrożonej włoszczyzny 1 łyżka lubczyku 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 pęczek koperku (posiekać) szczypta soli himalajskiej i przyprawy do ryb 400 ml jogurty naturalnego świeżo mielony pieprz

ClauditteMissCooking
Potrawka ryżowa z soczewicą i dynią w pomidorach 142

sosów, zup czy jak teraz potrawki. Jedyny jej minus to obieranie. Niestety najłatwiej jest dostać w sklepach tę odmianę, która wymaga tej czynności. Koniec marudzenia na kwestię skórki dyni i pora przedstawić Wam przepis. Inspiracja pochodzi z bloga Kwestia smaku . Składniki na 4 porcje: 2 łyżki oleju roślinnego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 350 g mielonego mięsa dowolnego

Fabryka pomysłów