zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:61/145)

Grochówka wegetariańska 116

bardzo smaczna. Wczoraj zjadłam ostatni zawekowany słoik. Ten od mięsa też. Składniki: 2 l wody 250 g grochu 1 duża marchewka 1 korzeń pietruszki 2 średnie łodygi selera naciowego 3 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 czubata łyżka majeranku pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy Marchewkę, pietruszkę(...)dorzucamy do tego rozdrobnione ząbki czosnku. Całość zalewamy wodą, dodajemy przepłukany groch, liście laurowe, ziele, paprykę i majeranek, gotujemy do miękkości grochu (ma się właściwie już rozpadać). Następnie do zupy dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem

Kardamonovy
Kremowy sos pieczarkowy z serkiem topionym i rozmarynem 225

sosów, ryb, mięs czy zup. Gdzie kupić dobrej jakości rozmaryn i inne zioła? Polecam Wam zajrzeć na stronę MagicznyOgród.pl   Składniki: około 400 g pieczarek 1 łyżeczka rozmarynu – do nabycia w Magiczny Ogród pół szklanki śmietanki 30% 100 g śmietankowego serka topionego (u mnie wersja z kolorowym pieprzem) świeżo mielony pieprz i sól do smaku nieduża ilość

Słodkie okruszki
Ryż z kurczakiem a'la risotto 126

rosołu, z udek kurczaka z zupy, ale dobra będzie również pierś z kurczaka. Można dodać różne składniki np. paprykę, kukurydzę, marchewkę czy pora. Składniki: 1,5 szklanki ryżu + 3 szklanki wody duża cebula ząbek czosnku kilka pieczarek groszek zielony (mrożony lub z puszki) miseczka mięsa z kurczaka sól morska, pieprz czarny świeżo mielony papryka słodka, oregano, przyprawa do kurczaka

Na moim talerzu
Zupa grochowa z bekonem 165

odsłonę grochówki bez dodatku mięsa, w kremowej odsłonie:  zupa-krem-z-grochu . A tym czasem zapraszam na grochówkę z boczkiem :-)  Składniki: groch łuskany 400 g, marchew 2 szt, ziemniaki 2 szt, pietruszka 1 szt, cebula pół szt, boczek 15 dag, koper siekany 3 łyżki, liść laurowy 3 szt, ziele angielskie mielone szczypta, kminek mielony 1 łyżka

kulinarne odsłony pati
szybkowar-baranie żeberka z cząbrem w cebuli... 153

kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cebula 5 sztuk, marchew 2 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, woda 5 szklanek, sos - w opisie baranina po wymoczeniu w maślance z octem jabłkowym jest krucha, traci zapach barani, żeberka wystarczy moczyć całą noc, większe mięsa jak kulka czy inne można

W Mojej Kuchni Lubię
Ryż z kurczakiem a'la risotto 297

rosołu, z udek kurczaka z zupy, ale dobra będzie również pierś z kurczaka. Można dodać różne składniki np. paprykę, kukurydzę, marchewkę czy pora. Składniki: 1,5 szklanki ryżu + 3 szklanki wody duża cebula ząbek czosnku kilka pieczarek groszek zielony (mrożony lub z puszki) miseczka mięsa z kurczaka sól morska, pieprz czarny świeżo mielony papryka słodka, oregano, przyprawa do kurczaka

NA MOIM TALERZU
Harira - aromatyczne rozgrzanie prosto z Maroka 138

łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki mielonego kuminu 3/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego imbiru  sól do smaku Do tego: posiekana natka pietruszki daktyle Sposób przyrządzenia: 1. Wołowinę oczyść z błonek i pokrój w kostkę wielkości kęsa. 2. Mięso obtocz(...)bulionem i gotuj do miękkości mięsa. 5. Gdy mięso zmięknie, dodaj pomidory, pokrojone drobno daktyle i wszystkie przyprawy poza solą. 6. Dolej wodę (najlepiej gorącą) i wsyp soczewicę i ciecierzycę (jeżeli używasz namaczanej) - gotuj do miękkości ciecierzycy. 7. Dopraw do smaku solą (i dodaj ciecierzycę, jeśli używasz tej z puszki) - gotuj 2min. 8. Zupę podawaj posypaną natką pietruszki z daktylami

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zupa mięsna z jarmużem / Meaty soup with kale 155

zjedzeniu nie mielibyśmy już miejsca na drugie danie Gęsta i pożywna zupa z mięsem, kiełbasą, papryką i jarmużem z pewnością zaspokoi głód na długo. Jest też bardzo łatwa w przygotowaniu jak to zupy mają w z zwyczaju. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Zupa mięsna z jarmużem (4-5 porcji) Składniki: 300 g wieprzowiny, pokrojonej w większą(...)szklanki śmietanki 36% 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej większym ogniu 2 łyżki oleju, włóż mięso i kiełbasę i obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Dodaj cebulę, podsmaż do zeszklenia po czym dodaj

karmelowy
Krem kukurydziany z wołowymi pulpecikami 196

zdrowia, by to wszystko o czym tylko pomyślicie móc zrealizować. Zapraszam do zapoznania się ze stronami: www.akademiakulinarnawhirlpool.pl www.marcoghia.pl Składniki dla 3 osób: 2 puszki kukurydzy konserwowej 200g wołowego mięsa mielonego 5 dużych pieczarek 5 malutkich ziemniaków lub 2 duże 750ml bulionu drobiowego (można użyć kostki rosołowej) 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1/4 łyżeczki kurkumy sól, pieprz do smaku(...)część dodajemy jak pierwsza w połowie wyparuje. Gotujemy ponownie ok 20 minut, dodajemy płynną śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem cayenne. Miksujemy. Zupę przecieramy przez sito bardzo dokładnie, a to co zostanie odkładamy. 2. Mięso łączymy z jajkiem, posiekanym drobno czosnkiem, startym serem, mąką i 1 zaokrągloną łyżką pozostałości z przecedzonego kremu. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki (powinno

Kuchnia w czekoladzie
Tradycyjny barszcz ukraiński 299

kapustą białą, lecz bez zabielania śmietaną. Barszcz ukraiński to więcej niż zupa, to bardzo sycące danie jednogarnkowe, które ma wiele składników, oraz wiele smaków. Ja nie jestem smakoszem tej zupy, ale Piotrek ją uwielbia. Ilu gotujących tyle wersji barszczu ukraińskiego. Piotrek zazwyczaj gotuje Barszcz ukraiński na żeberkach , ten jest ugotowany na karkówce. A ja uwielbiam jedynie czysty Barszcz wigilijny(...)ziela angielskiego 2 liść laurowy do smaku – sól, cukier, pieprz czarny mielony Dzień wcześniej moczymy fasolę Jaś. Umytą karkówkę z kością wkładamy do garnka i zalewamy wodą z moczenia fasoli, wsypujemy napęczniałą fasolę, dodajemy 1 łyżeczkę soli, liście laurowe, kilka kulek ziela angielskiego i gotujemy aż mięso od karkówki zmięknie. Karkówkę wyjmujemy i kroimy w kostkę. Warzywa oczyszczamy, myjemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera 179

Najlepsze pulpety ever. Zrobione z gotowanego mięsa i zapieczone z sosem pomidorowym, delikatne i aromatyczne. Czas przygotowania : 10 minut Czas pieczenia : 30 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 Frikadeller po duńsku, crufte w Chorwacji, Serbii i Bułgarii, po estońsku lihapallid. W Austrii nazywane są Fleischlaibchen – totalny odpał:) Klopse i polpette Lepsi są tylko nasi zachodni sąsiedzi, którzy(...)się nasze klopsy, czyli mielone, na które mówimy też pulpety. To już zapożyczenie z Włoch. Polpette to po prostu mięsne kulki – danie absolutnie fundamentalne dla włoskiej kuchni. Najczęściej robione są z mielonej wołowiny i cielęciny, choć wersja z polo czyli kurczakiem jest często spotykana. Polpette podaje się w formie przekąski, w zupie, albo na danie główne

Niedzielny kucharz
57. Zupa gulaszowa z pikantnymi bułeczkami - serduszkami 107

Składniki na zupę gulaszową: 1 opakowanie na Pomysł na Węgierską zupę gulaszową WINIARY 200 g mięsa wieprzowego lub dobrej kiełbasy 2 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju do smażenia 4-5 pieczarek 1/2 szklanki białej fasoli  1/2 cebuli. Składniki na pikantne bułeczki - serduszka 150 g mąki 10 g drożdży 1 żółtko(...)pół łyżeczki mielonej ostrej papryki 3-4 łyżki ostrego i pikantnego ketchupu Wykonanie:  1. Fasole ugotować do miękkości w osolonej wodzie (ale nie rozgotować) i odcedzić.  2. Cebulę pokroić w piórka, mięso w cienkie paseczki, ziemniaki i paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki. 3. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę, paprykę oraz mięso. Smażyć około

Jadło i czytadło
zupa dyniowa z klopsikami 100

koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, 3 łyżki bułki tartej, sól oraz pieprz i mieszamy dłonią. Zwilżonymi dłońmi formujemy z mięsa klopsiki wielkości niedużych orzechów włoskich, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na tłuszczu. dodatkowo do podania: śmietana starty ser żółty Gotową zupę podajemy z klopsikami, kleksem śmietany oraz startym serem żółtym

Domowy Smak Jedzenia
Zupa z białych warzyw 128

świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki mielonego pieprz biały i sól do smaku 100 ml śmietany 30% 2 gałązki świeżego koperku 3 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić zupę z białych warzyw? Udko kurczaka zalać 3 litrami zimnej wody, dodać listek laurowy i ziele angielskie i gotować powoli, aż mięso będzie miękkie. Podczas gotowania zdejmować

Kuchcik gotuje
Mięciutkie Pierogi Z Mięsem Z Rosołu Oraz Ryżem 555

drobiowe z rosołu czy z zupy, plus do tego jakieś kiełbaski, ryż i gotowe. Oczywiście możemy je zrobić z samego mięsa, ale gdy jest go mało, a dużo głodnych brzuchów do nakarmienia to lepiej dołożyć ryż ;) Możemy też takie niedojedzone mięska, chować do woreczków i zamrażać, a kiedy uzbieramy pokaźną ilość, wyjmujemy, rozmrażamy, mielimy, doprawiamy i już mamy farsz

Gotowanie...to proste !
Zupa gołąbkowa 159

zaspokoimy go tą zupą.  Bardzo sycąca, w smaku podchodzi pod prawdziwe zawijane gołąbki i rozgrzewająca idealna na takie deszczowe ponure lub mroźne dni. Składniki : 3-4 l  wody lub bulionu włoszczyzna : ( ja jednak użyłam 300g gotowej krojonej włoszczyzny w paski) 1 mała marchew 1/2 selera 1 por 1 cebula 500g mięsa mielonego - rodzaj według uznania 2 liście

Garnkowe fanaberie
szybkowar-uda kurczaka w sosie czosnkowym... 178

kurczaka 1/2 opakowania, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, czosnek 1 główka/duża, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, woda 3 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżeczka, woda 1 szklanka przyprawę do kurczaka wymieszać z kucharkiem, pieprzem i dobrze natrzeć mięso z każdej strony, schować

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi z mięsem. 179

rosołu lub z innej zupy(ja użyłam wieprzowiny, ale może być również drób) 2 duże cebule 2 jajka 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej typu vegeta sól pieprz olej      Farsz. Cebule obieramy, drobniutko siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielimy, dodajemy połowę usmażonej cebulki

Rozpustne gotowanie
Zupa porowo-pieczarkowa 287

tego robimy naleśniki lub racuszki. Zupa jest łatwa w przygotowaniu, a dodatek śmietanki dodaje jej słodkości. Składniki: 0,5 kg mięsa ze świeżo zmielonej łopatki 1 średnia marchew 1 duży por 20 gag. pieczarek 2 serki topione 1,5 litra wywaru z bulionu warzywnego 0,200 ml śmietanki 30 % 1 łyżka smalcu gęsiego mielona ostra papryka, imbir mielony

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania