FLAKI WOŁOWE Z 3 RODZAJÓW MIĘS + FILMIKI

FLAKI  WOŁOWE  Z  3 RODZAJÓW  MIĘS  +  FILMIKI

FLAKI WOŁOWE Z 3 RODZAJÓW MIĘS + FILMIKI

Flaki wołowe to przysmak kuchni polskiej, znane już od XIV w. Jest to sycąca zupa mięsna, której głównym składnikiem są fragmenty żołądka wołowego. Na ich przygotowane potrzeba 3-4 godziny, mięso musi być mięciutkie i dobrze doprawione. To danie to prawdziwa uczta smaków, polecam przygotować je w domu. SKŁADNIKI :  500 g flaków wołowych blanszowanych 500 g wołowiny bez kości 500 g łopatki wieprzowej lub szynki 1 duże udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 4 litry wody 1 -... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.