Składniki: kapusta włoska 1 główka/większa, mięso mielone drobiowe 60 dag, jajka 2 sztuki, ryż ugotowany 2 woreczki, cebula podsmażona 2 sztuki, przyprawa do drobiu 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka ryż w woreczkach ugotować do miękkości w nieosolonej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg flaczków wołowych krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ostra i słodka melona papryka imbir mielony gałka muszkatołowa
magiczna kuchnia Kasigodziny. Odcedzić wywar przelewając go przez sito o drobnych oczkach od mięsa, warzyw i przypraw. Do gorącego wywaru dolać zakwas na barszcz i podgrzewać przez około 30 minut uważając by nie doprowadzić zupy do wrzenia ponieważ straci kolor. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem. UWAGA jeśli stosujemy pieprz mielony trzeba go dodawać ostrożnie ponieważ sprawia on, że ostrość pojawia się
Mama Gotujeząbków czosnku, pęczek lubczyku) przyprawy (sól morska, świeżo mielony pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, bazylia) Przygotowanie? Cóż tu pisać....? wywar robimy zwyczajnie jak na rosół z tym, że dodajemy do gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam na 2-2,5 litrach wody. Wszystkie składniki oprócz mięsa zmiksowałam na papkę- krem. Do smaku: natka pietruszki jogurt naturalny prażone pestki dyni
ClauditteMissCookingopcjonalnie oleju) 2 łyżki masła 4 łyżki słodkiej papryki mielonej 1 płaska łyżeczka ostrej papryki mielonej 3 liście laurowe 1 kulka ziela angielskiego 1 pełna łyżka mąki sól pieprz Przygotowanie: Papryki nacieramy olejem, układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170’C na 25 minut. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki i dodajemy kminek(...)drobno posiekany czosnek, od czasu do czasu mieszając. Przekładamy do garnka z mięsem, zalewamy bulionem, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Z papryki zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę. Ziemniaki kroimy w kostkę i razem z papryką przekładamy do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Na patelnię rozpuszczamy masło, dodajemy słodką paprykę w proszku
Oryginalny smakBogracz to taki bardziej rzadki gulasz, z dużą ilością mięska, papryki, z ziemniakami lub kluskami. Ze względu na dużą zawartość mięsa ta aromatyczna węgierska zupa jest b ardzo pożywna i sycąca. Dobry pomysł na obiad bardziej jesienią niż latem, bo wspaniale rozgrzewa. Jest pikantna i treściwa, więc spokojnie zaspokoi nie jeden męski głód ... :-) Wspaniałe danie(...)liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz czarny ostra mielona papryka bulion Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucamy pokrojoną cebulę oraz czerwoną paprykę też pokrojoną w kostkę i dusimy przez
Walijskie Pichcenieselera; 30-50 dkg kapusty kiszonej 3-5 ziemniaków cebula 2 łyżeczki masła; łyżka mąki przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek, sól, pieprz mielony, majeranek, maggi. Mięso i kapustę gotujemy w dwóch osobnych garnkach. Kapustę, jeżeli jest zbyt kwaśna przepłukujemy i kroimy, następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Do tego dodajemy(...)ziela angielskiego i pieprzu oraz odrobinę kminku (10 ziarenek). Gotujemy na niewielkim ogniu, aż do miękkości. W drugim garnku gotujemy rosół. Mięso zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, odrobinę soli. Kiedy mięso trochę zmięknie, dodajemy pokrojoną w kostkę marchew , pietruszkę i selera. Na 10 min. przed końcem gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Łączenie
Aromatyczne Podróżewoli: albo ucieramy na tarce o dużych oczkach albo kroimy w większe kawałki. U mnie ta druga opcja. Potem wyjmuję z zupy Bazylię, dymkę, koperek - siekamy Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe, mieloną paprykę, sól, pieprz i kostkę rosołową. Do tego posiekane: bazylia, koperek, dymka Całość zalewamy wodą, 2 litrami Wstawiamy na ogień W tym czasie robimy klopsiki(...)przygotowane mięso ma być wilgotne, ale nie mokre. Nie może się kleić do rąk, ale też nie może być bardzo suche, ponieważ rozpadnie się podczas gotowania Formujemy klopsiki łyżeczką nabierając masę na dłoń. Klopsiki mają być małe tak, żeby łatwo można je było nałożyć łyżką podczas jedzenia. Im mniejsze tym fajniejsze Przygotowane klopsiki wkładamy do zupy i całość gotujemy
Szczęśliwa kuchniawoli: albo ucieramy na tarce o dużych oczkach albo kroimy w większe kawałki. U mnie ta druga opcja. Potem wyjmuję z zupy Bazylię, dymkę, koperek - siekamy Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe, mieloną paprykę, sól, pieprz i kostkę rosołową. Do tego posiekane: bazylia, koperek, dymka Całość zalewamy wodą, 2 litrami Wstawiamy na ogień W tym czasie robimy klopsiki(...)przygotowane mięso ma być wilgotne, ale nie mokre. Nie może się kleić do rąk, ale też nie może być bardzo suche, ponieważ rozpadnie się podczas gotowania Formujemy klopsiki łyżeczką nabierając masę na dłoń. Klopsiki mają być małe tak, żeby łatwo można je było nałożyć łyżką podczas jedzenia. Im mniejsze tym fajniejsze Przygotowane klopsiki wkładamy do zupy i całość gotujemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTarta z porem i wędzonym twarogiem na kruchym orzechowym spodzie. Ja dodałam gotowane mięso kurczaka, ale nie jest on potrzebny. Wegetarianie spokojnie mogą ten składnik pominąć
Polska Zupasól, pieprz Pulpeciki: 200g mięsa mielonego 1/2 suchej bułki + mleko do namoczenia 1/2 cebuli mąka (opcjonalnie) sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku Przygotować pulpeciki. Mięso mielone wymieszać z odciśniętą z mleka bułką, jajkiem, posiekaną cebulą oraz przyprawami. Uformować kuleczki, każdą z nich obtoczyć w mące i wrzucić do gotującej się wody. Ugotowane kulki przełożyć(...)poddusić na maśle. Pora przełożyć do garnka z wywarem. Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera) i gotować do miękkości. Śmietanę rozmieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć z zupą. Wrzucić pulpeciki, doprawić do smaku i posypać prażoną cebulką
Di gotujeMakaron z łososiem i cukinią to jedno z moich ulubionych dań, a wychodzi najlepsze jak przygotuje je Madzia. Idealne połączenie wędzonego łososia z suszonymi pomidorami i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wielkanoc jednoznacznie łączy się z chrzanem bo i zupę chrzanową trzeba ugotować i ćwikłę zrobić. Jakże jednak lepiej smakuje chrzan własnej roboty niż ten ze sklepu. Wcale nie potrzeba aż tyle pracy, wystarczy mieć teraz dobry blender lub tak jak ja dobrą maszynkę do mielenia mięsa z przystawka do tarcia. Fakt jest taki że wszyscy domownicy płaczą bo olejki eteryczne
Moje Małe Czarowaniepojemnikach w zimie wystarczy tylko taką porcję zamrożoną dodać na zupę pomidorową, sos do mięsa czy gołąbków mocno dojrzałe pomidory umyć, usunąć szypułki i jak pomidory są duże to podzielić je na mniejsze cząstki razem ze skórą do dzbanka miksującego włożyć odpowiednią ilość pomidorów, soli ziołowej, pieprzu mielonego i wszystko dobrze zmiksować z takiego 1 dzbanka mam 700ml ziksowanych
W Mojej Kuchni Lubięrządziła pomidorowa. Natomiast teraz jestem zwolennikiem nowości w zakresie zup. Ta dzisiejsza jest niezwykle aromatyczna za sprawą przypraw, które odgrywają tu bardzo ważną rolę. Inspiracja pochodzi z bloga Every Cake You Bake Składniki na 4 porcje: 1 większe podudzie z kurczaka lub 30 dag mięsa dowolnego mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 300 g pomidorów z puszki
Fabryka pomysłów