zupa lekko przestygnie i zmiksuj blenderem na gładki krem (miksowanie gorącej zupy stępi ostrza blendera). Zupę-krem dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotuj pulpety z łososia Filet z łososia bez skóry i większych ości (gdyby się trafiły) zmiel w maszynce do mielenia mięsa, używając sitka z drobnymi oczkami. Do masy dodaj białko, skórkę z cytryny, posiekany koperek. Dopraw
Moja DelicjaKremowa zupa z bukietu warzyw, z nutką tymianku i szczyptą kurkumy. Składniki: ziemniaki 4 duże szt marchew 2 szt kalafior kilka "różyczek" brokuł kilka "różyczek" groszek zielony 0,5 szklanki filet z kurczka lub indyka 200 g woda 1 l olej lub oliwa z oliwek 1 łyżka sól, pieprz, kurkuma tymianek świeży (ew suszony) kleik ryżowy (lub mąka ryżowa(...)szklanki Przygotowanie: Mięso wypłukać, ugotować osolonej wodzie (najszybciej w garnku ciśnieniowym). Wywar wylać, mięso pokroić w kostkę około 1 cm. Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę, dodać resztę warzyw i mięso. Zalać wodą tak, aby przykryć składniki. Ugotować warzywa do miękkości. Dodać olej, sól, mielony pieprz i kurkumę oraz tymianek. Zmiksować
głodny alergikpomidorów - 3 pomidory - 4 duże cebule - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy - sól morska - świeży pieprz mielony - oregano Sposób przygotowania: - włoszczyznę wraz z mięsem gotuj ok.2 godziny na wolnym ogniu, dodaj ziele angielskie i liść laurowy; - wyjmij z wywaru ugotowane warzywa i mięso, zostawiając w nim 2 ugotowane marchewki; - dodaj do wywaru pomidory z puszki, wstaw na wolny ogień(...)pomidorami i cebulą; - gotuj wszystko jeszcze przez ok.10 minut, następnie wszystko blenduj na gładką masę, dopraw oregano oraz jeżeli solą morską i świeżym pieprzem; - obrane mięso z wywaru można drobno pokroić i dodać do zupy. Proponuję podawać z natką pietruszki i szczypiorkiem. SMACZNEGO
MintTasteczosnku 1 łyżka pieprzu kolorowego mielonego 1 płaska łyżka kucharka smak wiosny PRZYGOTOWANIE: Do misy wlać 2 litry wody. Dodać włoszczyznę. Mięso obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać przyprawy i tabasco. Ustawić program SOUP czas 60 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaje brokuły (różyczki) i obranego, pokrojonego w kostkę batata. Zupę podałam z makaronem tagliatelle
ClauditteMissCookingzrobić z boczniaków ( ZOBACZ ), kotlety mielone z kaszy gryczanej, sosy, zupy... I smalec. Nigdy nie zapomnę tego dość nieprzyjemnego, ostrego zapachu przetapianej słoniny, prażonej cebulki i jabłka. Świeży smakował najlepiej, taka pajda chleba ze smalcem i ogórek kiszony do tego - zestaw zawsze idealny. Dlaczego więc odmawiać sobie tych przyjemności, choć się nie jada mięsa? Nie trzeba sobie niczego odmawiać
W kuchni Karmel-itkiZupa meksykańska z indykiem Gęsta, pożywna i przepyszna zupa z dodatkiem mięsa z indyka, kukurydzy, papryki i czerwonej fasoli. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam! Składniki: 0,5kg mięsa z indyka (użyłam udźca z indyka) 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczka mielonego chilli 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju(...)mąkę, carry oraz chilli w proszku *** *** Mięso obtaczamy w przygotowanej panierce mącznej i smażymy na łyżce oleju w dużym garnku. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, mieszamy i smażymy, aż mięso straci surowy kolor, a cebula się zeszkli *** *** Całość zalewamy bulionem i zagotowujemy *** *** Papryki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z odsączoną z zalewy kukurydzą
Blog z ApetytemKiedyś jedliśmy rosolnik w innej wersji. Jednak ten jest o niebo lepszy. Nelya pokazała nam jak u niej gotuje się, tą charakterystyczną dla kuchni rosyjskiej, zupę po ukraińsku. Składniki 500 g łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 2 średniej wielkości ziemniaki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 liść laurowy(...)kostkę. Chwilę razem dusimy, zalewamy wodą (2 cm powyżej poziomu mięsa i warzyw), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Gotujemy 30-35 min, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki, kaszę i gotujemy do jej miękkości. Kilka minut przed dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style
R'n'G Kitchenlistek laurowy szczypta vegety pieprz czarny mielony Przygotowanie: Na szyi indyczej gotujemy wywar doprawiony solą, pieprzem, listkiem oraz vegetą. Kiedy mięso jest miękkie, a wywar treściwy wrzucamy pokrojoną w kawałki fasolkę. Równolegle w drugim garnku gotujemy w osolonej wodzie pokrojone w kostkę ziemniaki, które wraz z wodą z gotowania wlejemy do zupy gdy będą miękkie Po kilku minutach
Kuchnia po mojemuWyciągnięte z przepisów mojej babci:) Składniki: Makaron (moim zdaniem najlepszy jest makaron penne do sosów), 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego, szklanka mleka, pół dużej śmietany
Kuchnia Pełna Pasjinaje się cała rodzina-polecam gorąco Składniki: 600g mięsa mielonego z szynki lub łopatki 400 g serka topionego 20 dag żółtego sera 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora pół selera cebula 2 duże ziemniaki 3 ząbki czosnku 2 l bulionu lub 3 kostki rosołowe łyżka ziół prowansalskich łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól,pieprz olej do smażenia Przygotowanie(...)koniec wrzucamy jeszcze starty na tarce żółty ser,mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,polecam również na talerzu posypać posiekanym drobniutko lubczykiem-idealnie dopełni smak zupy. Smacznego
Swojskie jedzonkomięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 1 łyżka bułki tartej * sól, pieprz * mąka do obtoczenia Wykonanie: Do garnka wlać wodę. Włożyć kość wieprzową, pokrojoną w kostkę pietruszkę i seler, dodać ziele angielskie, liść laurowy,sól i pieprz. Zagotować wywar około pół godziny. Następnie do wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, wsypać majeranek. Gotować zupę na małym ogniu
Zrób to smaczniewarsztatach i degustacjach podaję go w formie przystawki z owocami i warzywami, w daniach głównych, zupach (minestrone!), z mięsem, rybami i oczywiście w najbardziej wysublimowanej formie z octem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia. Spróbujcie dodać startego Parmezanu do mielonego mięsa, a efekt będzie piorunujący. Ja go dodaję nawet do lodów i deserów! Parmezan wyrabia
Codzienna kuchnia niecodziennaskrzywdził pyszną zupę z przedżołądków wołowych, nazywając ją flakami i nic na to nie poradzimy. Od dziecka mimo wszystko ją uwielbiam i zawsze zachęcam do próbowania tych, którzy mają złe skojarzenia. ;) 1kg przedżołądków wołowych (flaków) 1kg mięsa wołowego rosołowego z kością 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 mały seler 1 mały por pół łyżeczki ostrej papryki mielonej sól(...)mięso oraz warzywa i przyprawy. Przyprawiamy go dobrze solą oraz pieprzem, najlepiej świeżo mielonym. Dorzucamy również pół łyżeczki ostrej papryki. Do wywaru wrzucamy obgotowane flaki i wszystko razem mieszamy. Wciąż na małym ogniu, całość gotujemy jeszcze przez około pół godziny. Ugotowaną marchew i pietruszkę kroimy w słupki. Gdy flaki w garnku będą miękkie i przejdą przyprawami, do zupy
Kuchenna Kontrrewolucyawieprzowinka, pieczarki) ale tajemnica orientalnego smaku ukryta w przyprawach. Zupa faktycznie przepyszna! Tajska zupa Składniki: 500 g mięsa wieprzowego (można zastąpić filetem z kurczaka) 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżka ziaren kolendry gałązki świeżej kolendry szczypior sos sojowy curry mielony imbir pieprz sól 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g brązowego makaronu Pieczarki umyć, pokroić
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakawałek biodrówki wieprzowej ( z kostką), żeberek surowych, lub kości na zupę * opcjonalnie plaster łopatki, wielkość według uznania * marchewka, pietruszka, seler, por * cząber * sól, pieprz * papryka słodka mielona * papryka ostra mielona * przyprawa typu vegeta ( niekoniecznie) * mąka uprażona za złoty kolor na suchej patelni Sposób wykonania Żeberka, kości, mięso umyć i włożyć do garnka, marchewkę, pietruszkę, cebulę, kawałek selera(...)dogotowane) wyjąć żeberka i mięso, a do garnka dodać kapustę, łyżeczkę słodkiej papryki, 1/4 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczkę cząbru, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na delikatnym ogniu ok. 15 min. W między czasie obrać mięso z żeberek, mięso w kawałku jeżeli było dodawane pokroić na mniejsze kawałki i dodać do zupy. Całość doprawić solą pieprzem i w razie
Mix smaku