spróbował golonki z chrupiącą skórką a mięsem miękkim i soczystym odchodzącym od kości, wie o czym mowa. Składniki: Golonka tylna 4 ząbki czosnku majeranek sól rozmaryn ,tymianek 1/2 kg kapusty pieczonej mała butelka piwa Sposób: Oczyszczamy mięso i myjemy. Zazwyczaj opalamy jeszcze ogniem by usunąć resztę włosa. Radzę to zrobić przed umyciem . Jak zawsze mięso marynujemy najlepiej na cała(...)mamy super wywar na zupę. Ważne jest by w kuchni niczego nie marnować ;-) Ja ugotowałam kapuśniak ,który pojawi się na moim blogu. Naszą golonkę posypujemy tymiankim , majerankiem ,rozmarynem i słodka papryką. Wstawiamy do piekarnika na około 35-40 minut 180C Gdy skórka jest już fantastycznie podpieczona ,polewamy piwem ,i otulamy naszą golonkę wyciśniętą kapustą kiszoną . Jeśli kapusta jest bardzo
Viola cooks with passionLeczo to danie kuchni węgierskiej, składające się głównie z duszonych warzyw - pomidorów, świeżej papryki i cebuli, czasami z dodatkiem kiełbasy, doprawione papryką w proszku. W Polsce
Kuchnia MagdaLenyśniadanie 10:30 Sok wyciśnięty z pomidora i słodkiej papryki. Zupa 13:00 Zupa rybna z warzywami i ryżem. Natka obowiązkowo, już w trakcie zdjęć była chrupana - "mamusiu nie mogę już wycymać". II danie 16:00 Ziemniaki, bataty i kurczak z piekarnika. Kapusta biała z marchewką. To jest męża pomysł na obiad. Od dawna zalegał nam swojski kurczak w zamrażarce
lady-och-mistrzyni.blogspot.comcodziennie, ponieważ są nisko kaloryczne i zdrowe. Czuję, że w tym sezonie będzie dominował batat. Zupa jest lekko pikantna, a zarazem słodka przez krewnego ziemniaka. Bardzo polecam do wykonania. :) Składniki: 1/2 średniego batata 1 duża marchew 1/2 pietruszki 1 łodyga selera naciowego 1/4 młodej kapusty 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 skrzydełko z kurczaka pieprz cytrynowy mielona ostra papryka sól jarzynka
Truskawkowa FiestaWlewamy wodę, dodajemy trawę cytrynową, kapustę i marchewkę. Gotujemy pod przykryciem 5 minut. 3. Wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pastę Tom Kha, kolendrę, cukier i sos rybny. Gotujemy pod przykryciem 10 minut. 4. Dodajemy sok z 1/4 cytryny i liście kaffiru, gotujemy przez ostatnią minutę. Po tym czasie zupę przecedzamy (nie jest to konieczne, jednak ja miałam
Tajskie smakiZiemniaki faszerowane grzybami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Piwne krokiety z grzybami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zupa ze świeżych grzybów z makaronem autorka: Di bloguje | blog: Di bloguje Maślaki smażone z cebulą i czosnkiem autorka: Di bloguje | blog: Di bloguje Knedle(...)grzybami i boczkiem (Penne con zucca, funghi e pancetta) autorka: La grande e la piccola cuoca | blog: La grande e la piccola cuoca Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni RISOTTO Z BOROWIKAMI autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Grzyby marynowane autorka: kulinarnagosia
Weekendy w domu i ogrodziePyszna zupa lekko zagęszczona okrą. Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 ziemniaki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łyżki oleju 1/2 małej główki białej kapusty 3-4 suszone grzyby 3 łyżki kaszy pęczak 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka strąków okry kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach
R'n'G KitchenKuchnia polska cudowna i bardzo smaczna jest. I na tym poziomie pozostańmy... Składniki 1 kg żeberek 400 g kiszonej kapusty 3 suszone kapelusze grzybów 400 g
R'n'G Kitchenziemniaczanych i wątróbce nie wspomne... a co dopiero dodać żołądki indycze czy kurze do zupy no cóż ale ja ostatnio miałam ochotę na taką kwaśnice że musiałam sobie zrobić i chyba będę jadła po miseczce przez tydzień. Przepis na prażoki tu . Składniki 500 g kapusty kiszonej (ja miałam bez marchewki) 1-2 marchewki starte na drobnych oczkach 5 ziaren ziela
Piekielna Kuchnia Patinajstarszych jarzyn polskich. Ma bardzo dużo zalet odżywczych i leczniczych. Nadaje się do zup, sosów, sałatek i surówek. Jeśli lubicie smak i zapach pora, to surówka, którą przedstawiam na pewno przypadnie Wam do gustu. Jest nie co ostrzejsza niż np. surówki z białej kapusty czy z pekinki, ale połączenie soczystego jabłka i lekkiej śmietany wspaniale niweluję tę ostrość
Walijskie Pichcenieprzygodę z ramenem. Dużym ułatwieniem jest zastosowanie w przepisach bazowych podwójnego systemu miar - mamy wiec podane np. 10 alg kombu, ale też ich wagę w gramach. W książce Ramen - zupa szczęścia i miłości znajdziemy m.in. informacje o podstawowych produktach, które mogą okazać się niezbędne do przygotowania ramenu, obszerny fragment poświęcony prawidłowemu przyrządzaniu bulionów, w tym słynnych na całym świecie dashi(...)pierożki gyoza z rozmaitymi farszami, przygotowywane z kapusty okonomiyaki, dania z makaronem w roli głównej oraz marynowane warzywa, grzyby i owoce. Bardzo lubię ramen, ale nie mogłabym o sobie powiedzieć, że jestem znawcą kuchni krajów Dalekiego Wschodu, znacznie lepiej znam przepisy i tradycje kulinarne krajów Zatoki Perskiej i Półwyspu Indyjskiego. Ramen Zupa szczęścia i miłości, okazał się więc
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzygodę z ramenem. Dużym ułatwieniem jest zastosowanie w przepisach bazowych podwójnego systemu miar - mamy wiec podane np. 10 alg kombu, ale też ich wagę w gramach. W książce Ramen - zupa szczęścia i miłości znajdziemy m.in. informacje o podstawowych produktach, które mogą okazać się niezbędne do przygotowania ramenu, obszerny fragment poświęcony prawidłowemu przyrządzaniu bulionów, w tym słynnych na całym świecie dashi(...)pierożki gyoza z rozmaitymi farszami, przygotowywane z kapusty okonomiyaki, dania z makaronem w roli głównej oraz marynowane warzywa, grzyby i owoce. Bardzo lubię ramen, ale nie mogłabym o sobie powiedzieć, że jestem znawcą kuchni krajów Dalekiego Wschodu, znacznie lepiej znam przepisy i tradycje kulinarne krajów Zatoki Perskiej i Półwyspu Indyjskiego. Ramen Zupa szczęścia i miłości, okazał się więc
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadodaj grubo pokrojoną kapustę pekińską i marchewkę pokrojoną w cienkie płatki za pomocą obieraczki do jarzyn oraz pokrojone grzyby, które wcześniej należy namoczyć w gorącej wodzie przez około kwadrans. Trzymaj na ogniu jeszcze około 2 minut często mieszając, wlej wodę do wysokości 3/4 garnka i zagotuj. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie płatki i dorzuć do zupy, od razu dokładnie
Kulinarna Polskadodaje się gotowaną, białą fasolę i grzanki z pszennego chleba. Wtedy zupa staje się sycącym, jednodaniowym posiłkiem. W innych regionach Włoch makaron zastępuje się soczewicą albo ryżem. Jeżeli chodzi o warzywa, to włoskie gospodynie wkładają do garnka to, co właśnie oferuje rynek, np. zamiast szpinaku lub mangoldu włoską kapustę, brokuły, cukinię albo zielony groszek. Składniki 200 g wyłuskanego bobu(...)minut. Dodałem seler, marchew, smażyłem 5 minut. Dodałem ziemniaki, szpinak oraz pomidory, smażyłem razem z pozostałymi składnikami 5 minut. Warzywa zalałem 2 l wody i szybko zagotowałem. Dalej gotowałem zupę pod przykryciem na słabym ogniu około godziny. Zupę mocno zagotowałem, dodałem do niej makaron i bób, wymieszałem. Kiedy zupa ponownie się zagotowała, zredukowałem płomień i dalej powoli gotowałem, aż makaron
R'n'G Kitchen