Sezon szparagowy w pełni, korzystajmy więc z niego, bo niestety trwa krótko. Na dzisiejszy dzień proponuję aromatyczny krem ze szparagów. Warto do zupy ugotować własny bulion na wołowinie, dzięki temu zupa będzie jeszcze lepsza. Jutro wykorzystamy tę wołowinę do sałatki razem z główkami ze szparagów. Dzisiaj zapraszam na zupę. Składniki: Kawałek wołowiny może być antrykot Ok. 2 l wody
Smaki Ewyjuż jest, że jak grypa nie odpuszcza i nie ma nic w lodówce oprócz echa, to trzeba gotować ze składników, które akurat są pod ręką. Tak powstała zupa z fasolki szparagowej żółtej, 4 ziemniaków i dosłownie 5 cm (!) marchewki :) Składniki: 450 gramów (1 opakowanie) mrożonej fasolki szparagowej żółtej 1 marchewka 4 ziemniaki 1 kostka rosołowa drobiowa 1 łyżeczka lubczyku
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comśredni por, pokrojony w plasterki 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 2 duże garści posiekanej kapusty 1 szklanka fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i przekrojone na pół 1 l bulionu drobiowego (lub więcej jeśli lubisz rzadsze zupy) 1 brokuł, podzielony na małe różyczki 2 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego 1/2 szklanki śmietanki 36% posiekany koperek do podania sól
karmelowyDobre zupy zawsze u nas w cenie, jak mawiała babcia. Trochę kapusty, trochę fasolki, trochę ryżu i pełen gar zupy gotowy. Pożywnie, sycąco i aromatycznie. Lubicie
Moje Małe Czarowaniebotwinki z dzieciństwa. Nie lubiłam jej, bo rodzice podawali ją zwykle dość ciepłą, gonili mnie do jej przygotowania, a to był prawdziwy rytuał. U mnie wersja tej zupy uproszczona. Fasolkę szparagową z wersji oryginalnej zamieniłam na zwykła fasolkę. Jeśli nie macie czasu na jej namaczanie, użyjcie tej z puszki. Dla mnie w tego rodzaju zupie liście to mus. Ale jeśli
Mieszam w Garnkuszparagową trwa sezon w pełni, staram się wykorzystać jej walory w pełni. Gotuję nie tylko jej tradycyjną wersję czyli fasolkę z polaną bułką tartą , czy pyszną zupę z fasolki szparagowej , ale też wiele innych jednogarnkowych szybkich i pysznych dań. Jednym z nich jest właśnie fasolka z mięsem mielonym. To syte danie, w pełni zapewni nam pełen
Walijskie Pichcenieszparagową, przez co danie jest zdrowsze i mniej kaloryczne. Świetna alternatywa dla osób nietolerujących glutenu. Ponieważ uwielbiam zarówno spaghetti, jak i fasolkę szparagową, dla mnie jest to strzał w dziesiątkę! Danie jest bardzo smaczne zarówno od razu po przygotowaniu, jak i na drugi dzień po odgrzaniu. Składniki na fasolkę szparagową z mięsem mielonym: około 700 g żółtej fasolki szparagowej(...)startym serem żółtym. [caption id="attachment_9345" align="aligncenter" width="1080"] Fasolka szparagowa z mięsem mielonym – pyszna fasolka po bolońsku[/caption] Zobacz inne przepisy na fasolkę szparagową: Fasolka Szparagowa Po Bretońsku – Pyszne Danie Jednogarnkowe Makaron Z Fasolką Szparagową I Pesto Z Jarmużu Szybka Sałatka Z Fasolką Szparagową I Boczkiem Warzywa Z Kiełbasą Czyli Pyszny Pomysł Na Obiad Sałatka Warstwowa
e-PrzepisyKulinarneZupa warzywna z mnóstwem świeżych sezonowych warzyw. Moja zupa ma w swoim skladzie żółtą i zieloną fasolkę szparagową, jest też kalafior, młoda marchewka, pietruszka oraz młode buraczki. Do zupy możecie dodać również brokuły, kalarepę, młodą kapustę. Tak naprawdę możecie ją modyfikować dowolnie w zależności od tego, które warzywa lubicie najbardziej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa warzywna. Składniki garść fasolki żółtej
To co lubię - gotuję i polecamPrzedstawiam smaczny przepis na zieloną zupę z fasolki. Robi się ją bardzo prosto i z małej ilości składników. Przepis znalazłam tu . Składniki: 1 łyżka
Ewusiowe SmakiMakaron z fasolką szparagową i kurczakiem, to idealny pomysł dla wszystkich którzy szukają pomysłu na dość szybki i syty obiad. To sprawdzony przepis na pyszny obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej. Mamy nadzieję, że ta lekko pikantna patelnia z kurczakiem, makaronem, fasolką oraz pysznym sosem pomidorowym spełnia wszystkie oczekiwania, aby nakarmić Ciebie i Twoją rodzinę z pomocą kilku(...)inne obiady w tym tygodniu? Spróbuj jak smakuje nasza cukinia pieczona w piekarniku , a także kurczak z ryżem i warzywami z patelni. Zobacz również, czy znasz pyszną zupę z fasolki szparagowej ? Jeśli zastanawiasz się więc nad tym: Co zrobić z fasolki szparagowej na obiad? lub Co zrobić z fasolki szparagowej i kurczaka? Zapraszamy na przepis i liczymy, że będzie częstym
Kuchnia Na Wypasieżurek może stać się gorzki) i koniecznie kilka gałązek świeżego majeranku. Dodać pokrojone ogórki. Dodać zakwas (uwaga: niektórzy wolą go przecedzić, ja dodaję w całości, bo dodatkowo zagęszcza zupę). Doprawić solą i pieprzem. Zabielić śmietaną (pamiętajcie, żeby zahartować – do miseczki ze śmietaną dodać kilka łyżek gorącego żurku, wymieszać i porcjami dodawać do garnka). W razie potrzeby można zagęścić mąką(...)ziemniaczaną – u mnie nie było potrzeby. Podawać najlepiej w chlebku (ściąć czubek i wydrążyć), żurek udekorować jajkiem na twardo i gałązką świeżego majeranku. Podobne przepisy Krem szparagowy biały Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Zupa wiśniowa z jagodami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post
Pociąg Do Kuchnijedynie w przekonaniu, że w samej Italii jest ona modyfikowana na milion sposób i w poszczególnych jej regionach przepis różni się od siebie znacznie. Podstawowymi składnikami zupy są warzywa takie jak: cukinia, fasolka szparagowa, ziemniaki, papryka, często również marchew, groszek lub szpinak. Zupę podałam z drobnym makaronem, notabene ostatnim już w mojej szafce po wycieczce do Włoch. Całkiem ciekawy, lekki(...)Przez 2-3 minuty smażę całość. Wlewam wino i redukuję o połowę. Dodaję bulion i gotuję wywar przez 10 minut. Następnie dodaję fasolkę szparagową żółtą i zieloną oraz kukurydzę. Całość gotuję kolejne 3-4 minuty. Do zupy dodaję makaron i gotuję jeszcze 3 minuty. Ściągam zupę z ognia, doprawiam solą oraz pieprzem i dodaję posiekaną natkę pietruszki. Zupę podaję
Mango Papajamamy przy wyborze warzyw oraz mięsa, choć tu nie tak do końca, gdyż wybieramy między kurczakiem a krewetkami. Z warzywami możemy bardziej poszaleć. Do zupy pasują: marchew, pieczarki, papryka, kukurydza, kapusta pekińska, fasola szparagowa. Ale, ale...nie wrzucajmy do gara wszystkiego. Do mojej zupy dodałam kapustę pekińską, kukurydze ( z puszki ) oraz zieloną fasolkę szparagową ( mrożoną od Poltino . Składniki(...)drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Smażyć 2-3 minuty. Następnie dodać poszatkowaną kapustę pekińską oraz fasolkę szparagową. Smażyć wszystko razem jeszcze 3 minuty. Następnie do warzyw dodać pastę curry - wymieszać. Wlać mleko kokosowe oraz bulion - zagotować. Na koniec dodać do garnka krewetki. Zupę doprawić do smaku limonką ( sok i skórka ), sosem sojowym oraz rybnym, a także cukrem i ewentualnie sola
kolorowotorcikowoLubię rozgrzewające zupy z sezonowych warzyw. Ostatnio w warzywniaku kupiłam brukselkę i fasolkę szparagową. Nie każdy lubi te warzywa, ale zupa skradnie serce dla wszystkich! Składniki: 2 garści fasolki szparagowej 4-5 brukselek 1 średnia marchew 1/2 pietruszki kawałek selera 2 łyżki ryżu białego 1 łyżeczka koncentratu pomidorwego 2 skrzydełka kurczaka przyprawy: jarzynka bez soli, susz warzywny, suszone pomidory
Truskawkowa FiestaPyszna letnia zupa z fasolki szparagowej. Jej smak bardzo fajnie podkręca kozi ser sałatkowy. Składniki (4 porcje): 400 g. zielonej fasolki szparagowej 800 ml. bulionu warzywnego 2 łyżki kwaśnej śmietany 250 g. obranych ziemniaków 120 g. obranego korzenia selera 10 cm. kawałek pora 100 g. koziego sera sałatkowego 2 łyżeczki masła kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki oliwy truflowej (opcjonalnie(...)minuty, co chwilę mieszając. Wlej bulion, wsyp 1 płaską łyżeczkę soli. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na małym ogniu 20 minut. Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy, dokładnie połącz ze sobą i wlej do reszty zupy, zamieszaj. Wybierz około 3 chochli zupy (płynu i gęstego) i zblenduj. Wlej z powrotem do garnka z zupą. Wsyp posiekaną natkę pietruszki, dopraw
Delicious Place