Fasolka szparagowa to nie tylko smaczny dodatek do dania ale i wdzięczny składnik wielu zup, a jeśli jeszcze połączymy ją z sezonowymi szparagami to mamy obiad idealny. Zupa krem z fasolki szparagowej to zdrowa dawka błonnika, witamin i minerałów. Ja użyłam zalegającej w zamrażalniku mrożonej fasolki. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikFasolka szparagowa konserwowa stoi zawsze w mojej spiżarni ( nie wekuję sama bo nie mam działki, a kupowanie i przygotowywanie małych słoiczków na 2 osoby jest bez sensu). Kupuję puszki żółtej , zielonej lub mieszanej i jak trzeba po prostu otwieram. Mam na jarzynkę ( z bułką tartą na masełku), do omletów, duszonek typu giuwecz lub wszelkiego rodzaju zup jarzynowych. Pewnie
Buniabaje w kuchniSkładniki: włoszczyzna 1 pęczek, kapusta biała 1 mała główka, fasolka szparagowa mrożona 1 opakowanie 500 gram, kostki rosołowe 3 sztuki, woda 4 litry, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, koncentrat pomidorowy 2 łyżki,papryka słodka 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, śmietana 12% 200 gram, mąka pszenna 3 łyżki, woda(...)kawałki, wsypać do garnka. Kapustę małą główkę pokroić dość drobno, wsypać do garnka. Wlać wodę, dodać kostki rosołowe, ziele angielskie, liście laurowe i zagotować, do gotującej się zupy wsypać opakowanie fasolki szparagowej, wymieszać, gotować wszystko z 20 minut. Do zupy wsypać paprykę słodką, koncentrat pomidorowy, ostrą, pieprz ziołowy, masło, sól, gotować z 2 minuty. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wodą
W Mojej Kuchni Lubiępodniebienie. Przedstawiam więc pyszną zupę z cukinią, fasolką, porami i ziemniakami, zagęszczoną śmietanką z żółtkiem (moje ostatnie kulinarne odkrycie) z dodatkiem szpinaku i ziół. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a co najważniejsze, jest to bardzo zdrowy posiłek. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Zupa z cukinią i fasolką (4 porcje) Składniki: 250 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami(...)fasolkę i podsmaż przez 5 minut. Następnie dodaj bulion i gotuj aż warzywa zmiękną, przez 10-15 minut. W małej miseczce roztrzep dokładnie śmietankę z żółtkiem i wmieszaj do zupy wraz ze szpinakiem i ziołami. Zagotuj, dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj. Smacznego! English version Zucchini and green bean soup (4 servings) Ingredients: 250 g green/yellow beans, trimmed
karmelowyZupa na bazie wywaru z kurczaka z jego dodatkiem oraz z fasolką szparagową i bobem doprawiona śmietaną(...)ZUPA JARZYNOWA Z FASOLKĄ SKŁADNIKI kilka elementów kurczaka (ćwiartki, podudzia, skrzydełka, pałki itp); jarzyna do rosołu; 250 gramów zielonej fasolki szparagowej; 250 gramów żółtej fasolki szparagowej; garść świeżego groszku; dwie garści świeżego bobu; 3 ziemniaki; 1 mała marchewka;... Artykuł Zupa jarzynowa z fasolką i bobem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaUwielbiam zupy! Mogę je jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację Dokładnie tak w dniu wczorajszym raczyłam się przepyszną zupą z czerwoną pastą curry, imbirem, chili i warzywami takimi jak kalafior fasolka szparagowa i kapusta. Wbrew pozorom nie jest zbyt pikantna, z wciąż jędrnymi warzywami, a wykończona jest śmietanką wymieszaną z jogurtem. Zupa ta jest gęsta, bezmięsna i przepyszna, polecam(...)bulion i marchewkę, i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj kalafior, chilli, fasolkę szparagową, cukinię i gotuj kolejne 8-10 minut. Po tym czasie dodaj kapustę i podgrzewaj kolejne kolka minut, aż zmięknie. W międzyczasie, wymieszaj śmietankę z jogurtem i wlej pod koniec gotowania do zupy. Zdejmij z ognia, dopraw jeżeli to konieczne i podawaj zupę posypaną świeżą kolendrą. Smacznego
karmelowyśniadanie" miałam przyjemność opowiadać o historii zupy. Czy wiecie, że zupy gotowano zanim powstały naczynia ceramiczne? Umieli je przyrządzić już Neandertalczycy, a zupy gotowali w skórzanych bukłakach, które okładali gorącymi kamieniami. Historia zupy - Gatita w Pytanie na śniadanie Specjalnie na potrzeby programu przygotowałam też trzy zupy: tradycyjny krupnik, jarzynową zupę z fasolką szparagową i ziemniakami oraz aksamitny krem
Kulinarne przygody Gatitystraganach można jeszcze dostać piękną fasolkę szparagową. W związku z tym proponuję na pożegnanie lata zupę fasolkową, która niedługo będzie wspomnieniem i ustąpi miejsca cięższym, rozgrzewającym i sycącym jesienno-zimowym zupom. Składniki: ? 500 g fasolki szparagowej ? 5 ziemniaków ? 3 marchewki ? 1 pietruszka ? kawałek korzenia selera ? 1 cebula ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku ? 3 liście laurowe
To co kochamzwiązku z tym proponuję na pożegnanie lata zupę fasolkową, która niedługo będzie wspomnieniem i ustąpi miejsca cięższym, rozgrzewającym i sycącym jesienno-zimowym zupom. Składniki: • 500 g fasolki szparagowej • 5 ziemniaków • 3 marchewki • 1 pietruszka • kawałek korzenia selera • 1 cebula • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku • 3 liście laurowe • 5 ziaren ziela
To co kochamSkładniki: wywar: szyje indyka 4 sztuki średnie, woda 3,5 litra, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostki rosołowe drobiowe 2 sztuki fasolka szparagowa 80 dag, włoszczyzna młoda 1 pęczek + miękkie pomidory 8 sztuk średnie + ząbki czosnku 4 sztuki, papryka ostra 1 łyżeczka, sól 1 łyżka, mąka pszenna 4 łyżki + przyprawa do pomidorów 1 opakowanie + woda 2 szklanki(...)pomidorów wymieszać rózgą z wodą i wlać do zupy, mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek posiekany, obrame mięsko z szyjek i zdjąć z ognia, zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach i nie za gorąca, można podać z czym się lubi: ryż, makaron, lane kluski, ziemniaki - bardzo smaczna, lekka zupa z młodej fasolki szparagowej, z szyi indyka gotowanych w szybkowarze jest doskonały
W Mojej Kuchni Lubięugotowane w aromatycznym bulionie, który jest pełen smaku. Warzywa, takie jak marchewki, zielony groszek i brokuły, dodają zupie chrupiącej struktury i naturalnej słodyczy. Ich aromatyczna obecność podkreśla smak mięsa i nadaje zupie wyjątkowej harmonii. Zupa z kurczakiem. Zupa z kurczakiem i makaronem Zupa z kurczakiem i makaronem podawana jest zazwyczaj jako danie główne lub jako pierwsze danie na obiad. Można(...)zupy dodać makaron i obrane mięso kurczaka - gotować razem, aż makaron będzie gotowy. Przygotowaną zupę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny. Gotową zupę z kurczakiem posypać posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Wzmacniając bazę zupy, do bulionu można dodać różnorodne warzywa, takie jak marchewki, seler naciowy, pietruszka, szpinak, kukurydza, groszek lub fasolka szparagowa. Nadają one zupie
Moja Książka KucharskaSezon na zupy z młodych warzyw rozpoczęty! Wczoraj udało mi się kupić w bardzo atrakcyjnej cenie młodą kapustę i pomysł na obiad już miałam w głowie. Zupa jarzynowa z młodej kapusty, z fasolką szparagową, groszkiem i koperkiem to najlepszy pomysł na wiosenny obiad. Taką zupę można przechowywać do dwóch dni. Jest bardzo syta, pachnie wiosną, wiosennym targiem z warzywami. Czego(...)chcieć więcej? Na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza. Zupa jarzynowa z młodą kapusta, groszkiem i fasolką szparagową Składniki: 2 kości schabowe 2 korzenie pietruszki 3 marchewki 1/2 główki młodej białej kapusty 300 g fasolki szparagowej 1 puszka groszku konserwowego 1 pęczek koperku 4 liście laurowe 1 łyżka ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Pietruszkę i marchew obieramy
Moja smaczna kuchniazwiędnie. Na koniec wlać śmietanę kremówkę i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Chłodnik szpinakowy z rukolą, awokado i jajkiem → Zupa chrzanowa
Oryginalny smakzupy na rozgrzewkę! U mnie dzisiaj zupa fasolowa z kurkami, którą ugotowałam na rosole z kurczaka. Jak zwykle dodałam mięsko do zupy, co by była pożywniejsza. Bardzo lubię zupę z fasolą szparagową. Dodałam również fasolę mung. Próbowaliście gotować fasolową z kilku rodzajów fasoli? Ja lubię takie eksperymenty. Wrzuciłam jeszcze resztę kurek. Zupa to takie uniwersalne danie, można wrzucić wszystko
codojedzenia