ugotowaniem tej pysznej i pełnej zdrowa zupy poradzi sobie każdy. Jeżeli lubisz zupy, jesteś na diecie, zdrowo się odżywiasz, nie jesz mięsa, ten przepis jest dla Ciebie idealny. Zupa krem z zielonych warzyw jest przepyszna w smaku, ale jak również zachwyca swoim intensywnym i pięknym kolorem zielonym. Dzięki temu przekonacie do tej zupy każde dziecko, nawet takie oporne na warzywa(...)Polecamy Wam również nasze inne przepisy na zupy . Składniki: 6 szklanek bulionu warzywnego 1 brokuł 3 cukinie 20 dag zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka zielonego groszku Świeżo mielony czarny pieprz Sól Śmietana Opis przygotowania: Na początku myjemy cukinię i kroimy w cieńsze plastry. Następnie brokuł kroimy na różyczki. W większym garnuszku gotujemy bulion warzywny. Następnie do niego dodajemy pokrojoną cukinię
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewarto wykorzystać mrożonki. Składniki: 2,5 litra wywaru - u mnie na skrzydełkach 3 ziemniaki 1 marchewka kawałek selera 20 dag fasolki szparagowej 1/3 dużego kalafiora sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki śmietany do zup 12-18% lub 1/3 szklanki śmietanki 30% siekany koperek ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarenkach Sposób przygotowania: 1. Wywar zagotować, dodać(...)dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, selera oraz startą na grubych oczkach marchewkę. Gotować. 2. W międzyczasie kalafior podzielić na mniejsze różyczki, odciąć końcówki fasolki szparagowej, pokroić ją na mniejsze części. Warzywa dodać do górującej się zupy. 3. Całość gotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać szczyptę gałki muszkatołowej, doprawić solą i pieprzem. W kubeczku wymieszać śmietanę z chochelką gorącej zupy. Wlać
Kuchnia domowa Anizupa z pewnością poprawi wszystkim humor :) Powstał barszcz prawie ukraiński, prawie ponieważ nie jest to przepis na tradycyjny ukraiński barszcz. Oceńcie sami :) 6 pałek z kurczaka 4 buraki 3 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1/2 pora 1/2 selera 4 ząbki czosnku 1 mały koncentrat pomidorowy ćwierć włoskiej kapusty 1 mała papryczka chilli duża garść groszku cukrowego garść fasolki szparagowej(...)wolnym ogniu. Cebulę podpiec na ogniu. Wszystkie warzywa umyć obrać i umyć. Marchew, pietruszkę , seler, buraki i ziemniaki pokroić w małą kostkę. Wrzucić do zupy ( poza ziemniakami ). Dorzucić pokrojoną kapustę, kawałki fasolki szparagowej i pokrojony w plasterki por. Dodać kostkę rosołową i podsmażoną cebulę. Jak warzywa lekko zmiękną dodać ziemniaki, groszek cukrowy i kalafior. Doprawić sosem sojowym, pieprzem, papryką
Jemy Pijemyzupełnie nie jadam konserwowych warzyw ze względu na ich specyficzny smak, chociaż są wyjątki. Stąd moja propozycja na dziś- zupa idealna! Banalnie prosta a do tego przepyszna zupa pomidorowa z kurczakiem, fasolką szparagową, groszkiem i pieczarkami, która nasyci niejeden pusty żołądek. Bardzo treściwa i gęsta, gdyż przygotowana na bazie soku pomidorowego. Delikatnie pikantna, dobrze przyprawiona a przy tym słodko- kwaśna(...)marki Hortex 3 szklanki soku pomidorowego marki Hortex 1 szklanka bulionu drobiowego 250 gram piersi kurczaka 1/2 szklanki mrożonego groszku marki Hortex 1/2 szklanki fasolki szparagowej żółtej marki Hortex 5-6 pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku przyprawy, po solidnej szczypcie: kuminu, kolendry mielonej, pieprzu, soli sok z cytryny, posiekana bazylia do smaku
Mango PapajaZupa krem ze szparagów z grzankami ziołowymi na koniec sezonu szparagowego Zbliża się powoli koniec szparagowego szaleństwa. Chociaż w marketach szparagi możemy kupić przez cały rok, to jednak najlepsze są te z przełomu maja i czerwca oraz początków lipca. Wypróbowaliśmy w tym roku kilkanaście nowych przepisów z wykorzystaniem szparagów i będziemy się nimi z Wami dzielić w najbliższym czasie. Zupa(...)kilokalorii. Prażone nasiona szparagów są uważane za zamiennik kawy. Co można zrobić ze szparagów Ze szparagów możemy przyrządzić zupy krem, takie jak ta z poniższego przepisu. Mogą też stanowić składnik rozmaitych sałatek i krokietów (tutaj znajdziecie przepis na. krokiety serowo - szparagowe ) Ugotowane szparagi można podawać z jajkiem sadzonym (tzw. szparagi po mediolańsku), z masłem, sosem holenderskim, beszamelem, sosem vinegret. Szparagi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzepis na zupę pochodzi z książki Danuty i Henryka Dębskich "Zupy świata" z roku 1987. Jak mniemam chodzi tutaj o zupę bułgarską i miasto
Moje Małe Czarowanieorzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy
My Chcemy Jeśćsklepowych skrzynek. To dobry czas, by wykorzystać je do ostatniego ogonka i móc nacieszyć podniebienie smakiem tych smukłych piękności. Zapraszam zatem na kolejny pyszny makaron ze szparagowym tłem! Kremowy sos ze szparagowych ogonków to kolejny pomysł na wykorzystanie odcinanych końcówek szparagów w kuchni. Gotowane do miękkości w niewielkiej ilości wody i zmiksowane ze śmietanką stają się aromatycznym i gęstym sosem(...)korale pieczonych pomidorków koktajlowych, dodających całości niemałej słodyczy. Tak powstaje makaron zwieńczający szparagowy sezon, wykorzystując te zielone piękności po sam ogonek ;) Oczywiście zamiast końcówek szparagów możecie wykorzystać ich miękkie części, wtedy sos z pewnością będzie gładszy i bardziej kremowy. Wielbicieli szparagowych ogonków zapraszam również na zupę krem z miętą i migdałami , a jeżeli jesteście ciekawi co zrobiłam z głównej części
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZupa minestrone to najpopularniejsza i najczęściej spożywana potrawa w wielu rejonach Włoch, której nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra , czyli zupa. Nie ma "jedynego słusznego" przepisu na tę zupę - jej skład bazuje na aktualnie dostępnych sezonowych warzywach i może różnić się w zależności od regionu Włoch. Bazą zupy są warzywa, głównie cukinia, fasolka szparagowa, marchew, zielony groszek czy szpinak. Podawać
Z notatnika dietetykarośliną, choć to krewny znanej nam fasolki szparagowej. Fasolnik chiński rośnie wysoko, bo nawet do 3 metrów i potrzebuje podpórek. Ma również długie strąki dochodzące nawet do 50 centymetrów. Jest delikatny w smaku i bardzo odżywczy. Z jego udziałem można przygotowywać różne potrawy podobnie, jak z fasolką szparagową. Może być dodatkiem do zup, sałatek, surówek, galaret mięsnych, albo stanowić samodzielną
ProstePesto.plwylądowała. Dzielę się przepisem aby i na Waszym stole zagościła. Aromatyczna, połączenie dyniowego kremu i pomidorówki, polecam. Dodatek fasolki tylko podkręca smak, dodajcie świeżą bądź mrożoną. Zupa dyniowo - pomidorowa z fasolką szparagową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedziczyzny zapiekaną z wędzonym serem, do tego pyszny żurawinowy sos. Jak wszystkie dania, które otrzymaliśmy talerz był pięknie przybrany, sałatami, świeżymi ziołami i jadalnymi płatkami bratka. Z zup wybraliśmy krem z fasolki szparagowej, który okazał się być dwukolorowy. Jedna część z żółtej, druga z zielonej fasolki, podane na pięknym talerzu. Tak naprawdę już po tym daniu byliśmy najedzeni
Corner With RecipesSezon na szparagi wciąż trwa. Udało mi się kupić piękne, zielone i jędrne. Nie mogę się najeść kremem szparagowym więc i tym razem powstała zupa- krem jednak z dodatkiem wspaniałej cukinii, szynki parmeńskiej i kiełków rzodkiewek. Mało kalorii, dużo witamin i smaku - czegóż więcej potrzeba? Krem szparagowo - cukiniowy - pęczek zielonych szparagów - 2 średniej wielkości młode cukinie - 1l wywaru z warzyw
Kuchnia Pełna Emocji