Proste danie, które można zrobić własciwie ze wszystkiego. Ja kupiłam śliczne małe cukinie. Żeby wszyscy mogli jeść mąkę pszenną zastąpiłam mieszanką mąki bezglutenowej. Mogę szczerze powiedzieć
Polska Zupautęsknieniem. Przygotowywany w międzyczasie już nie smakuje tak samo Dziś proponuję jego lżejszą wersję, gdyż jednak nie wszyscy dobrze tolerują groch w jakiejkolwiek formie. A ta lekka zupa podana z podsmażonymi z cebulką grzybami jest wyborna, nie tylko na Święta:) Jeżeli jesteś posiadaczem Tefal Cuisine Companion to wykona on za Ciebie większość pracy. Szczegóły poniżej. Scroll down for recipe(...)pokrojone w kostkę 1 marchewka, obrana i pokrojona w kostkę ½ opalonej na gazie lub palnikiem cebuli 1/2 litra bulionu 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 200 ml passaty pomidorowej sól, pieprz i cukier do smaku Składniki na grzybki: 50 g suszonych grzybów 1 cebula, pokrojona w małą kostkę olej do smażenia Przygotowanie: Suszone grzyby umieść w rondelku, zalej
karmelowyulubionym sosem, np. pomidorowym lub czosnkowym. Sprawdź inne przepisy na inne bezmięsne i wegańskie dania – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Wegańskie mini corn dogi PRZEPIS – przekąska bez mięsa Dieta Sirtfood – dla kogo będzie odpowiednia? Dlaczego warto? Pomysły na rozgrzewające zupy Tarta cytrynowa! Kruche ciasto z kremem
Via Gustowiele nowości. Oprócz tradycyjnych, treściwych polskich zup coraz częściej sięgamy po świeże i zdrowe warzywa, których niestety często brakuje w naszej codziennej diecie. Ku zdziwieniu naszych ośrodkowych kolegów zdrowe może równać się smaczne! Makaron z sosem z pieczonych warzyw i kurczakiem Składniki: Papryka czerwona Pomidory malinowe Cebula Cukinia Kalafior Marchew Passata pomidorowa Olej rzepakowy/oliwa z oliwek Przyprawy: czosnek
Sprawni w smakukrem i wszystkie warzywa są w zupie zjedzone, podana z kiszoną kapustą i kiełbaskami jest smacznym daniem na zimowe dni........SMACZNEGO!!! Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ" , paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka
W Mojej Kuchni Lubięflaczków". Jest to jednak całkiem inna zupa. Zresztą bardzo dobra. Polecam. Składniki: 500 g boczniaków 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pasty paprykowej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżeczki majeranku ok. 1 l bulionu warzywnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól świeżo zmielony pieprz natka pietruszki oliwa
zadanie-gotowanielepszej zupy na jesień niż dyniowa, absolutnie uwielbiam, a jak jest z takimi dodatkami to już zupełna petarda! Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 mała dynia piżmowa 500 gram 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 8-10 suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oliwy z oliwek sos z ostrych papryczek kurkuma
Quinoa Raz!słońcu. Bajka! oczywiście poniżej wersja by Wiewióra ;) Zupa toskańska, z fasolą i cukinią 2 łyżki oliwy 1 mała cebula 1 marchewka, obrana i starta na grubych oczkach 2 ząbki czosnku 1 litr wywaru warzywnego 1 puszka białej fasoli, u mnie szklanka ugotowanej fasoli i ciapki 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i majeranku
Dzieje kuchennej WiewióryTo danie, które uwielbiam. Znane chyba każdemu. Z dużą ilością fasoli, cebuli i kiełbasy. Nie jest to potrawa lekkostrawna Lubię kiedy jest trochę więcej sosu pomidorowego
Bulliopyszna ,sycąca zupa,lekko pikantna,mniam,,,,zrobisz ja szybko i prosto-ale na pewno nie tylko jeden raz-pychotka.... Składniki: 500 g łopatki wieprzowej mielonej, puszka białej fasoli, puszka czerwonej fasoli, pomidory w puszce krojone puszka kukurydzy, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 kostka rosołowa(lub litr rosołu) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól
Swojskie jedzonkoZadziwiająca kombinacja smaków! Składniki: 250 g wędzonego boczku 300 g wołowiny 150 g wieprzowiny 2 marchewki i korzeń pietruszki z bulionu 2,5 l bulionu 3
Karczma Honoriettybędą miękkie. W następnej kolejności dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup. Dorzucamy dynię i doprawiamy curry. Gotujemy na małym ogniu aby dynia się nie rozpadła. Odlewamy troszkę płynu i rozprowadzamy w nim mąkę. Następnie zawiesinę wlewamy do garnka i mieszamy. Gulasz powinien znacznie zgęstnieć. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry lub przyprawą do zup. Trzymać na małym ogniu aż dynia zmięknie
My simple kitchenmiała jeszcze 'głębszy' smak- ja z reguły zup nie przygotowuję na mięsie, ale oczywiście są wyjątki, jak kapuśniak czy tradycyjna grochówka :) Szybka, łatwa, pyszna... * bulion warzywny- 1 litr * bataty- 800 g * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * seler- 1/2 szt. * cebula- 1 szt. * czosnek- 1 ząbek * serek topiony śmietankowy- 4 szt. * koncentrat pomidorowy- 1 czubata łyżka * suszona papryczka chili
Kraina Miodem Płynącarozgrzewają jeżeli podane są w zupach. Są też zdrowymi składnikami naszego jadłospisu. Dzisiaj zapraszam na krem pomidorowo-paprykowy, który raz wypróbowany na stałe wkomponował się w moje menu :) Krem pomidorowo-kapuściany SKŁADNIKI: 1 cebula czerwona 150 g kapusty białej puszka pomidorów krojonych 750 ml wywaru z warzyw koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 łyżeczki natka pietruszki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki