łodygi selera naciowego 4 kiszone ogórki 2 małe papryki w różnych kolorach pół woreczka mrożonej fasolki szparagowej, najlepiej w dwóch kolorach 2 puszki krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki wędzonej papryki w proszku 2 łyżki zwykłej czerwonej papryki w proszku olej do smażenia łyżeczka kminku pieprz, ostra czerwona papryka, przyprawa typu "jarzynka" do smaku posiekana natka pietruszki Kiełbasę(...)dodać krojone pomidory, koncentrat, kminek i papryki. Dodać pokrojone w plastry ogórki. Na oleju zeszklić posiekaną w kostkę cebulę, dodając do niej na końcu posiekany drobno czosnek. Przełożyć do zupy razem z posiekaną natką i po kilku minutach gotowania doprawić do smaku przyprawą warzywną, ostrą papryką i pieprzem
Czerwień i błękitwpisie zebrałam dla Was moje ulubione, proste przepisy na dania z dyni, odpowiednie zarówno na śniadanie, obiad i kolację. Makaron z pulpecikami dyniowymi z piekarnika Makaron w sosie pomidorowym z bezmięsnymi klopsikami. Takie dyniowe pulpeciki to świetna obiadowa alternatywa dla wegetarian. Zobaczcie przepis na portalu kulinarnym Przepisy.pl . To on był inspiracją do przygotowania dzisiejszego dania. Występujący(...)greckiego i czosnku, ma słodko orzechowy smak. Miła odmiana na jesiennym stole śniadaniowym. Szczególnie smakuje mi w towarzystwie słonych precli. 2. Prosta zupa dyniowa z grzankami z gruszką, jarmużem i gorgonzolą Najprostszy przepis na kremową zupę dyniową. Świetnie syci i rozgrzewa w chłodne wieczory, a dodatek grzanek z dodatkiem jarmużu, gruszki i gorgonzoli sprawia, że danie nie jest nudne
Chilli Czosnek i Oliwaszpinak/feta, pieczarki, jakiś farsz pomidorowy (może z salami), coś z pieczoną papryką, wersja z gorgonzolą. Nie wiem, tutaj chyba nie ma żadnych ograniczeń. Nawet słodkie farsze przecież będą dobrą opcją (nie wiem czemu, ale przyszedł mi do głowy farsz morelowy). Kombinujcie. Na razie uciekam, muszę powalczyć trochę ze zdjęciem czystego barszczu. Nie ma chyba gorszej zupy do sfotografowania, na dodatek
Kardamonovychłodniejsze dni. Nie jest skomplikowany w przygotowaniu, dlatego nawet początkujący kucharz sobie z nim poradzi. Delikatne mięso z kurczaka wraz z warzywami, słodką kukurydzą i ostrymi papryczkami, skąpane z pomidorowym sosie tworzą bardzo smaczną kompozycję, która ma wielu zwolenników. Jeśli lubicie bardzo ostre smaki, papryczki pepperoni możecie zamienić na chili i dodać też trochę chili w proszku. Z czym(...)Potrawę zalewamy passatą pomidorową, dodajemy wodę, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz przyprawy. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu przez około 10 minut. Gulasz meksykański z kurczakiem – szybkie danie na obiad Zobacz przepisy na inne dania inspirowane kuchnią meksykańską: Fasolka po meksykańsku z mięsem mielonym Tortilla po meksykańsku – szybka i smaczna przekąska Zupa meksykańska z mięsem
e-PrzepisyKulinarneszpinak/feta, pieczarki, jakiś farsz pomidorowy (może z salami), coś z pieczoną papryką, wersja z gorgonzolą. Nie wiem, tutaj chyba nie ma żadnych ograniczeń. Nawet słodkie farsze przecież będą dobrą opcją (nie wiem czemu, ale przyszedł mi do głowy farsz morelowy). Kombinujcie. Na razie uciekam, muszę powalczyć trochę ze zdjęciem czystego barszczu. Nie ma chyba gorszej zupy do sfotografowania, na dodatek
Kardamonovytylko te zwykłe szare, ale też boczniaki różowe, które są jeszcze pyszniejsze. To jak? Chcecie jakiś mniej typowy przepis na boczniaka? Dziś będzie zupa, kanapka, makaron, leczo i warzywa z boczniakami! Zupa z mlekiem kokosowym, boczniakiem i kurczakiem Składniki: ząbek czosnku pokrojony w plasterki szalotka – pokrojona w piórka pół piersi kurczaka pokrojonej w grubą kostkę kilka boczniaków różyczki z małego(...)talarki 2 kostki rosołowe szczypta soli i pieprzu duży pęczek natki i koperku łyżeczka octu jabłkowego Przepis na zupę z ziemniaków i pora z boczniakiem Boczniaka pokroić na kawałki i podsmażyć w garnku na maśle w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Dodać cebule, ziemniaki i pory. Zalać wodą, żeby przykryła warzywa, dodać szczyptę soli i pieprzu oraz 2 kostki
Ugotowane pozamiataneMasz ochotę na wytwawne naleśniki, ale nie masz pomysłu na farsz? W takim razie co powiesz na naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką? Pyszne, sycące, proste
Bardzo Gruby Smoktakich gęstych zup. Możemy je nawet zamrozić. I będzie jak znalazł, kiedy będziemy mieć ochotę kolejny raz na coś podobnego. Składniki - 2 czerwone papryki - kilka ziemniaczków pokrojonych w kostkę, ugotowanych - ugotowana do miękkości fasola Jaś, około 2 szklanek -mix warzywny z chili ROLNIK (m.in. fasola czerwona, ziarno kukurydzy, pomidory, cebula) - pół szklanki przecieru pomidorowego z butelki - 4 ząbki
Z Kuchni Do Kuchnizielonego groszku poprzez zupę fasolową aż do pełnoziarnistej tortilli. Jedzenie dające szczęście – już sama nazwa czwartego rozdziału, wywołuje wielki uśmiech na buzi. To podróż przez wszystkie pory roku. Moją uwagę zwróciły placki z kalarepy i marchewki z sałatką z rzodkiewek, pieczone bataty z orzechami makadamia i koprem włoskim oraz fasolowo-ziemniaczane burgery z pomidorową salsą. Na samą myśl
Moja pasja smakuPrawdziwie leśne smaki. Składniki 400 g mięsa z jelenia 300 g borowików szlachetnych 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 1 l
R'n'G KitchenPołączenie dwóch pysznych polskich warzyw sezonowych- buraka i kapusty! Wszystko w jednym garnku :) pycha! Składniki: 2 marchewki, ½ selera, 1 cebula, 20 dag buraczków ćwikłowych, ½ główki kapusty
Tradycyjna Kuchniadomu uwielbiamy zupy, a ja już w szczególności uwielbiam eksperymentować z nowymi smakami. Przyszła i nie chciała odejść, ochota na coś z grzybami. Pomyślałem krem z pieczarek, patrzę mam. Ale to taki zwykły krem być nie może, więc postanowiłem dodać borowików, które miałem w słoiku usmażone na maśle ze śliwką z łyżką przecieru pomidorowego. Ale od początku. Czego użyłem
BaRepasNareszcie pojawiła się młoda kapusta odpowiedniej jakości i w odpowiednim rozmiarze. Pora więc na prawdziwy, wiosenny kapuśniaczek. Składniki: -główka młodej kapusty -kawałek wędzonki ( np
Maminek kulinarnyobowiązkową pozycją do spróbowania – niezwykle esencjonalna, dość gęsta, ale jednocześnie lekka zupa pełna sezonowych warzyw, doprawiona włoskimi ziołami, zabierze Was na włoskie wybrzeże nawet w środku zimy. Taką zupę możecie z czystym sercem podać całej swojej rodzinie – jest naprawdę lekka, zdrowa, pełna warzyw, na samych naturalnych składnikach. Co więcej, możecie teraz dodatkowo skorzystać w ramach zdrowego gotowania(...)Składniki: 1-1,5l bulionu – warzywnego lub drobiowego 2 łyżki oliwy 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 2 marchwie 2-3 gałązki selera naciowego 100ml passaty pomidorowej lub przecieru pomidorowego kilka dojrzałych pomidorów lub 2 puszki pomidorów w puszce 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża cukinia (można wziąć 1 małą zieloną i 1 żółtą) 1 łyżka przyprawy włoskiej
Pociąg Do Kuchni