idealna do serwowania zup, sosów, gulaszu.. Odpowiednio wyprofilowany kształt chochli pozwala nalewać potrawy z dwóch stron - Pojemność 120 ml -łopatka Idealna do odwracania większych i delikatnych porcji potraw, np. filetów, paluszków rybnych, hamburgerów. Asymetryczny kształt łopatki ułatwia podważenie potrawy. Oba produkty wykonane są z nowoczesnego tworzywa , ciemny kolor sprawia ,że ewentualne zabarwienia np. od koncentratu pomidorowego są niewidoczne... Bardzo
Dziś Ja gotujetaka bardziej zupa 🍲 Potrzebne będą : 400g suchej drobnej fasoli (można użyć jaką się lubi, a w ostateczności jeśli się spieszy to można użyć konserwowej ale to dość kosztowna sprawa) 3 kiełbasy śląskie wędzony boczek (nie wiem ile dokładnie miałam ale ok 40-50 dkg 2-3 cebule 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przyprawy : Majeranek papryka słodka
Pelusiowa Kuchniabardzo rozgrzewająca zupa. Idealne rozwiązanie na zbliżające się jesienno zimowe chłody. Dodatkową zaletą jest to, że przygotujecie ją w 30 minut. 400 g boczniaków cebula marchewka korzeń pietruszki 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego ew. drobiowego 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka majeranku
Smakołyki Asimoich ulubionych zup. Robiona ekspresowo, bo maluszek nie pozwala mamie zbyt dużo czasu spędzać w kuchni. Dla niego jest tam zbyt nudno ;) Składniki: 0,7 l. wody + domowa kostka rosołowa warzywna - do smaku lub wywar z gotowania warzyw sok z buraków świeżych lub kiszonych majeranek 3 ząbki czosnku (mniej, jeśli nie lubisz) sól pieprz koncentrat pomidorowy - do smaku
chwile dla mnieFasolka szparagowa to przysmak lata! Najczęściej podaje się ją okraszoną smażoną bułką z masłem i/lub jajkiem sadzonym. A gdyby podać ją w całkiem inny sposób... Moją
Kuchnia MagdaLenyTym razem będzie przepis na pyszny rosół z kaczki. Kaczka, to jedno z najlepszych mięs do ugotowania pysznego buliony, albo rosołu. Mięso to ma sobie zdrowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skarbnicą potasu - w 100 g ugotowanych ziaren znajduje się aż 369 mg tego pierwiastka. Takie połączenie wspomaga leczenie, a także zapobiega nadciśnieniu tętniczemu . Soczewica to idealny materiał na zupy ,gulasze lub sałatki , świetnie pasuje do curry i doskonale łączy się z miętą, która nadaje jej pikantny posmak. W odróżnieniu od innych roślin strączkowych, nie musi być(...)energetyczna: 1418 kJ / 335 Kcal Białko: 22,9 g Węglowodany: 52,2 g Tłuszcz: 1,3 g Pomidory konserwowe krojone 400 g BIOOAZA : Skład: pomidory kostki*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości - kwas cytrynowy Gramatura: 400 g (po odsączeniu 280 g) Opakowanie: Puszka Kraj pochodzenia: Grecja Wartośc energetyczna: 81,21 kJ / 19,4 Kcal Białko: 1,16 g Tłuszcz
Różowa kuchniadomu. Prawdziwe ragù alla bolognese różni się dość znacząco od tego, co u nas najczęściej figuruje pod nazwą spaghetti bolognese . Mam na myśli mieszankę dowolnego mięsa mielonego z przecierem pomidorowym, często z dodatkiem rozmaitych warzyw lub grzybów, np. cukinii, papryki, pieczarek. Taki sos jest nakładany na czekający na talerzu makaron. I od razu mówię – nic do takiej potrawy(...)charakterystycznym aromacie. Wiem, tłuścioch straszny, ale ile smaku dodaje! Nie pomijajcie go, bo nadaje potrawie wyrazu. Marchew, seler naciowy i cebula, czyli soffritto . Soffritto to aromatyczna baza do sosów, zup, dań mięsnych i rybnych, powszechnie wykorzystywana w kuchni śródziemnomorskiej. W skład klasycznego włoskiego soffritto wchodzą marchew, cebula i seler naciowy. Warzywa kroi się w równą, drobną kostkę (ten rodzaj krojenia
Na-talerzu.plGazpacho, hiszpańska zupa na diecie. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. Składa się z surowych warzyw – cebuli, papryki, ogórka, pomidorów. Na diecie dr Dąbrowskiej bez oliwy, ale poza dietą jak najbardziej. Składniki: – 1 papryka – 3 ogórki gruntowe – 1 szklanka soku z pomidorów – 1 cebula – kilka liści bazylii – sól, pieprz do smaku(...)Wykonanie: – Zmiksować sok pomidorowy z pokrojoną cebulą i obranymi i pokrojonymi ogórkami. – Dodać pokrojoną paprykę, bazylię i ponownie zmiksować. – Doprawić pieprzem i solą
To co kochamDomowa szynka z indyka gotowana na parze to pyszna, zdrowa alternatywa dla kupnych wędlin. Świetnie smakuje pokrojona na kanapkę. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https
Bardzo Gruby Smokwieprzowej pół szklanki suchego białego ryżu 1/4 białej kapusty 2 jajka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól pieprz olej rzepakowy sos: 500 ml gęstej passaty pomidorowej 1 szklanka wody 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego szczypta cukru sól pieprz (przepis na około 8 dużych gołąbków) Ryż gotujemy al dente, studzimy. W międzyczasie kapustę ścieramy(...)Mój sos pomidorowy wyszedł na tyle gęsty, że nie było potrzeby pieczenia gołąbków bez pokrywki. Jeżeli Wasz jednak jest rzadki (wszystko zależy od passaty), pieczcie bez pokrywki lub w połowie pieczenia po prostu ją ściągnijcie. Podobne przepisy: Gołąbki bez zawijania z indykiem i włoską kapustą Pieczone gołąbki z młodej kapusty Gołąbki z pęczakiem i mięsem mielonym Zupa gołąbkowa Artykuł Gołąbki
Kardamonovy1 kg kiszonej kapusty porcja rosołowa z indyka kawałek wędzonych żeberek marchewka cebula listek laurowy ziele angielskie pół łyżeczki kminku sól pieprz czarny pieprz ziołowy 1
Gotowanie jest łatweZupy krem zawsze i wszędzie się sprawdzają. Są doskonałe zarówno dla maluchów, jak i bardziej wymagających klientów, no bo przecież taki krem można ślicznie podać i wtedy nabiera zupełnie innego, bardziej wykwintnego charakteru. Cukinia z pomidorami to doskonałe połączenie, więc i wiele napracować się nie trzeba. SKŁADNIKI: (ok. 4-5 porcji) · 1 butelka(...)passaty pomidorowej (700 g) · 500 mln bulionu lub wody · 1 duża cukinia lub 2 mniejsza · 1 duża cebula · 1 ząbek czosnku · śmietana
Calzonella.comZupa z czerwonej soczewicy rozgrzewająca i aromatyczna. W chłodne dni doskonale ogrzewa ciało i duszę. W gorące, spożywana na chłodno z dodatkiem soku z cytryny lub octu winnego cudownie chłodzi. SKŁADNIKI: - 300 gr. soczewicy - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 cebula drobno pokrojona - 1 ząbek czosnku - 2 marchewki pokrojone w kostkę - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 2 pomidory starte
Rita creative