Sos z pieczonych warzyw | Sos do makaronu

Sos z pieczonych warzyw | Sos do makaronu

Uwielbiam pieczone warzywa i często przygotowuję z nich zupę lub sos do słoików. Z podanych proporcji wychodzą 2 półlitrowe słoiki sosu, który można wykorzystać do makaronu, ryżu, a nawet pizzy :) Na zdjęciach w wersji z makaronem spaghetti i warzywnymi klopsikami. 1 duża papryka (dowolnego koloru) 2 marchewki 1 pietruszka 0/5 czerwonej cebuli 0/5 czosnkowej cebuli 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka świeżego, lub suszonego oregano 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii spora szczypta so...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.