Uwielbiam pieczone warzywa i często przygotowuję z nich zupę lub sos do słoików. Z podanych proporcji wychodzą 2 półlitrowe słoiki sosu, który można wykorzystać do makaronu, ryżu, a nawet pizzy :) Na zdjęciach w wersji z makaronem spaghetti i warzywnymi klopsikami. 1 duża papryka (dowolnego koloru) 2 marchewki 1 pietruszka 0/5 czerwonej cebuli 0/5 czosnkowej cebuli 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka świeżego, lub suszonego oregano 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii spora szczypta so...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...