zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:950/1190)

Gołąbki bez zawijania 70

wieprzowej pół szklanki suchego białego ryżu 1/4 białej kapusty 2 jajka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól pieprz olej rzepakowy sos: 500 ml gęstej passaty pomidorowej 1 szklanka wody 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego szczypta cukru sól pieprz (przepis na około 8 dużych gołąbków) Ryż gotujemy al dente, studzimy. W międzyczasie kapustę ścieramy(...)Mój sos pomidorowy wyszedł na tyle gęsty, że nie było potrzeby pieczenia gołąbków bez pokrywki. Jeżeli Wasz jednak jest rzadki (wszystko zależy od passaty), pieczcie bez pokrywki lub w połowie pieczenia po prostu ją ściągnijcie. Podobne przepisy: Gołąbki bez zawijania z indykiem i włoską kapustą Pieczone gołąbki z młodej kapusty Gołąbki z pęczakiem i mięsem mielonym Zupa gołąbkowa Artykuł Gołąbki

Kardamonovy
Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonym żeberku 133

1 kg kiszonej kapusty porcja rosołowa z indyka kawałek wędzonych żeberek marchewka cebula listek laurowy ziele angielskie pół łyżeczki kminku sól pieprz czarny pieprz ziołowy 1

Gotowanie jest łatwe
KREM Z POMIDORÓW I CUKINII 94

Zupy krem zawsze i wszędzie się sprawdzają. Są doskonałe zarówno dla maluchów, jak i bardziej wymagających klientów, no bo przecież taki krem można ślicznie podać i wtedy nabiera zupełnie innego, bardziej wykwintnego charakteru. Cukinia z pomidorami to doskonałe połączenie, więc i wiele napracować się nie trzeba.  SKŁADNIKI: (ok. 4-5 porcji) ·        1 butelka(...)passaty pomidorowej (700 g) ·        500 mln bulionu lub wody ·        1 duża cukinia lub 2 mniejsza ·        1 duża cebula ·        1 ząbek czosnku ·        śmietana

Calzonella.com
Zupa z czerwonej soczewicy 🍜 88

Zupa z czerwonej soczewicy rozgrzewająca i aromatyczna. W chłodne dni doskonale ogrzewa ciało i duszę. W gorące, spożywana na chłodno z dodatkiem  soku z cytryny lub octu winnego cudownie chłodzi. SKŁADNIKI: - 300 gr. soczewicy - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 cebula drobno pokrojona - 1 ząbek czosnku  - 2 marchewki pokrojone w kostkę - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 2 pomidory starte

Rita creative
Zupa z czerwonej soczewicy 🍜 143

Zupa z czerwonej soczewicy rozgrzewająca i aromatyczna. W chłodne dni doskonale ogrzewa ciało i duszę. W gorące, spożywana na chłodno z dodatkiem  soku z cytryny lub octu winnego cudownie chłodzi. SKŁADNIKI: 300 gr. soczewicy 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula drobno pokrojona 1 ząbek czosnku  2 marchewki pokrojone w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 pomidory starte

RITA food channel
Naleśniki z farszem z młodej kapusty 161

zupy czy podawania jako dodatku do mięsa. Wyszło pysznie. Coś innego niż dotychczas a jednocześnie prosto. Składniki na 10 naleśników: Naleśniki: 2 jajka 300 ml wody 300 ml mleka 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz z młodą kapustą: 1/2 małej główki młodej kapusty 350 g pieczarek 100 g  wędzonego boczku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier świeży

My simple kitchen
Gazpacho – dieta dr Dąbrowskiej 158

Gazpacho, hiszpańska zupa na diecie. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. Składa się z surowych warzyw – cebuli, papryki, ogórka, pomidorów. Na diecie dr Dąbrowskiej bez oliwy, ale poza dietą jak najbardziej. Składniki: – 1 papryka – 3 ogórki gruntowe – 1 szklanka soku z pomidorów – 1 cebula(...)kilka liści bazylii – sól, pieprz do smaku   Wykonanie: – Zmiksować sok pomidorowy z pokrojoną cebulą i obranymi i pokrojonymi ogórkami. – Dodać pokrojoną paprykę, bazylię i ponownie zmiksować. – Doprawić pieprzem i solą

To co kocham
Zupa krem z czerwonych warzyw 147

Aromatyczna, słodko - pikantna. Najlepiej smakuje podana z łyżką śmietany i mini sucharkami. Składniki: 1 udo z kurczaka, 1 kostka rosołowa, 3 średniej wielkości marchewki, duża czerwona

Lena Gotuje
Solianka 150

zakładce ZUPY. Smacznego! Składniki: 600 g karkówki bez kości 1 czerwona papryka kawałek selera 2 średnie marchewki 1 mała pietruszka 1 łyżka kaparów 12 czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła klarowanego 2 średnie cebule 200 g kwaśnej śmietany 5 ogórków kiszonych szczypta chilli sól pieprz słodka papryka 1 liść laurowy 150 g koncentratu pomidorowego cytryna W garnku zagotować

O kuchni z uczuciem
Botwinka. Zupa wegańska 96

Botwinka Składniki: 1 pęczek botwinki (5 małych buraczków+liście buraczka) 5 małych ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora świeży koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego 3

nietadieta
Libańska zupa z soczewicą i ciecierzycą 191

wspólnego gotowania - zupę z zimowymi warzywami strączkowymi, rzem ze mną w akcji udział wzięły: Mirabelka , Maggie i Ania . Składniki: 1 duża cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę 2 łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 szczypty mielonego cynamonu 1 łyżeczka pasty Harrisa pół czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 puszka krojonych

Codzienne Gotowanie
Pizza ze szpinakiem i niebieskim serem, Zupa z tortillą 198

pomidorowym, połóż liście szpinaku i drobno pokrojony ser pleśniowy. Piecz ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Przepis bierze udział w akcjach:      Lekki i całkiem przyjemny film opisujący perypetie emerytowanego szefa kuchni i jego trzech niezamężnych córek. Do tego pięknie podane i kolorowe jedzenie (zdecydowanie lepiej oglądać film, gdy się jest najedzonym) -  Zupa

Qlinarnie i Qlinarnie
CZERWONO, CIEPŁO, OSTRO 152

zupę z czerwonej soczewicy. Robię ją w kilku wersjach, dziś podaję bez mleka kokosowego. Proporcje są bardziej "na oko", bo w przeciwieństwie do pieczenia ciast, gotując zwykle używam wyłącznie takiej "naocznej" miary . SKŁADNIKI 3-4 PORCJE 1 duża cebula 1 szklanka czerwonej soczewicy 1-2 marchewki  1-2 ząbków czosnku  60 - 80 ml przecieru pomidorowego 2-3 łyżki

KUCHARNIA
Piątek: Zapiekanka z kaszy bulgur i jarmużu 116

zrobienia jest też zapiekanka z kaszy bulgur, którą dziasiaj proponujemy. W naszej zapiekance słodki, miękki bulgur został wymieszany z lekko twardawym jarmużem i zatopiony w kwaskowym, zawiesisty sosie pomidorowym. Zapiekanka z kaszy bulgur jest przykryta sernikową kołderką z jogurtu, jajek i parmezanu. Danie proste do zrobienia o zaskakująco bogatym smaku. Gorąco polecamy Wam zapiekankę z kaszy bulgur, bo idelanie(...)kawałki. Dzięki temu bulgur można szybko ugotować. Ma piękny wygląd, przypomina nieco pokruszony bursztyn, jest orzechowy w smaku, lekko słodki, świetnie nadaje się jako dodatek do dań głównych lub zup. Z resztek bulguru można zrobić pyszne racuchy. Spróbujcie innych naszych przepisów z bulgurem: Pieczona cieciorka i brukselka z kaszą bulgur Pudding z mango i bulguru Pieczone bakłażany z bulgurem Przepis

Niedzielny kucharz