Popularne jednogarnkowe danie kuchni węgierskiej, bardzo sycące i aromatyczne. Głównym jego składnikiem są papryki, pomidory i podsmażona kiełbasa. Ja dodaję również cukinię :) Składniki: 400 g kiełbasy
wyzwania kuchennezupa gulaszowa na mroźne zimowe dni. Składniki: Warzywa ? 1 seler ? 4 marchewki ? 2 pietruszki ? 5 ziemniaków ? 2 łyżki vegety Mięso ? 1 kg wołowiny do gulaszu bez kości ? 4 cebule ? 1 papryka czerwona ? 25 dkg pieczarek ? 3 liście laurowe ? kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca ? sól, pieprz do smaku ? olej do smażenia oraz ? 1 puszka groszku konserwowego ? 1 mały koncentrat pomidorowy
To co kochamkawałki kilka paseczków papryki: czerwonej, zielonej albo żółtej (mogą być pomieszane) 1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojona w kostkę lub piórka listki świeżej bazylii Składniki na sos pomidorowy do pizzy: 300ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki tymianku lub bazylii oliwa extra vergine sól, pieprz, cukier do smaku Składniki na ciasto na pizzę(...)czasu, aż podwoi swoją objętość (około 1 godz.). Krok 2. Przygotować sos pomidorowy do pizzy : w rondelku rozgrzać oliwę i poddusić drobno posiekany czosnek, wlać passatę pomidorową, dodać zioła i przyprawy - gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut lub do czasu, aż sos pomidorowy nieco zgęstnieje. Odstawić do ostudzenia. Krok 3. Wyrośnięte ciasto wyjąć z miski i ponownie
Moja Książka Kucharskapomidorowy: wyrazisty i pikantny. Warto go lekko wyostrzyć, wtedy jest najlepszy. Poziom ostrości zależy jednak od ciebie. Zobacz przepis. Sałatka z botwinki z jajkiem i bobem Sałatka z botwinki należy do tych dań, których raz spróbujesz i potem chcesz jeść na okrągło. Wiemy, że nie każdy lubi botwinkę, co często wynika ze złych wspomnień z przeszłości, w których straszy zupa
Niedzielny kucharzzupę z owocami morza Polecam do makaronu przygotować jakieś błyskawiczne sosy lub inne dodatki. Poniżej znajdziecie 12 propozycji na tanie i Proste przepisy z makaronem. : 1. Makaron z pesto z rukoli 2.Makaron z sosem śmietanowo-serowy m 3. Makaron z serem na słodko 4. Makaron z boczkiem i jajkiem 5. Makaron z zielonym pesto 6. Makaron z sosem pomidorowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzup i pieczonych warzyw, prym wiodą dania jednogarnkowe doprawione ostrymi przyprawami. I wtedy pojawia się on...gulasz na bazie pożywnej wołowiny z dodatkiem pieczonej papryki! Danie idealne na chłodne dni :) Gulasz wołowy z pieczoną papryką Składniki: 500 g wołowiny (łopatka lub pręga) 1 duża marchew 2 średnie cebule 5-6 sztuk małej lub średniej czerwonej papryki 1 szklanka przecieru pomidorowego
Gary Bez dnaSycąca i rozgrzewająca, gęsta zupa gulaszowa na mroźne zimowe dni. Składniki: Warzywa • 1 seler • 4 marchewki • 2 pietruszki • 5 ziemniaków • 2 łyżki vegety Mięso • 1 kg wołowiny do gulaszu bez kości • 4 cebule • 1 papryka czerwona • 25 dkg pieczarek • 3 liście laurowe • kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca • sól, pieprz do smaku • olej(...)smażenia oraz • 1 puszka groszku konserwowego • 1 mały koncentrat pomidorowy • 100 ml keczupu • oregano, bazylia, lubczyk, sól czosnkowa, chili do smaku • ewentualnie Fix Knorr do gulaszu Wykonanie: • Warzywa pokroić na drobne kawałki, zalać 1,5 l wody, dodać vegetę i gotować do miękkości. Zmiksować. • Wołowinę pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Cebulę pokroić
To co kocham(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia faszerowana kurczakiem i kaszą jaglaną to idealna propozycja na obiad czy kolację. Danie to wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Sprawdźcie
Przepiski.plpół i wydrąż wnętrze. W misce wymieszaj wydrążone wnętrze z serem, warzywami, jogurtem i przyprawami. Wypełnij ziemniaki farszem i podgrzewaj w mikrofali przez kolejne 2-3 minuty. 3. Kremowa Zupa Dyniowa Składniki: 1/2 małej dyni, obrana i pokrojona 1 cebula, posiekana 2 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki mleka kokosowego Sól, pieprz i przyprawy do smaku Instrukcje: Umieść pokrojoną dynię(...)posiekaną cebulę w misce. Podgrzewaj w mikrofali przez 5-7 minut, aż będą miękkie. Zblenduj dynię i cebulę razem z bulionem warzywnym i mlekiem kokosowym na gładki krem. Podgrzewaj zupę w mikrofali przez kolejne 2-3 minuty, aż się zagotuje. 4. Ryż z Warzywami Składniki: 1/2 szklanki ryżu 1 szklanka wody 1/2 szklanki mieszanych warzyw (np. groszek, marchewka) Sól, przyprawy
Podstawy Gotowaniazupie cebulowej Kurczak z cebulą i majonezem Upieczone dane Upieczony kurczak w cieście francuskim z cukinią Gotowe ziemniaki z piekarnika z kurczakiem faszerowanym pieczarkami i serem Czy są tu fani makaronów i kasz? Co powiecie na wersje mięsne z kurczakiem? Palce lizać! Makaron, kasza i ryż z kurczakiem Kurczak z podgrzybkami z makaronem Kuskus z kurczakiem w sosie cukiniowo-pomidorowym
Bardzo Gruby SmokPierogi tureckie oryginalny przepis na tureckie pierożki manti. Pierogi tureckie manti z mięsem mielonym należą do najbardziej znanych tureckich dań. Małe, bardzo smaczne pierożki
Cztery Fajeryzupa weselna Włosi, podobnie jak my Polacy, na weselu lubą zjeść miskę rosołu. Różnica polega na tym, że u nas zjada się go tylko z makaronem, a Włosi dodają do rosołu warzywa, szpinak, a przede wszytkim pyszne pulpeciki zagniecione z parmezanem. Pycha. Zobacz przepis Piątek: Zapiekanka manicotti Delicje z faszerowanych masą serowo-szpinakową rurek z makaronu, zapieczonych w sosie pomidorowym
Niedzielny kucharzDynia jest genialnym, bardzo zdrowym dodatkiem pasującym do wielu dań. Oprócz musu, dyniowego ciasta, kremowej zupy czy dyniowej latte można przygotować z jej dodatkiem wiele innych potraw. Po jesiennym leczo przyszła pora na bigos z dynią. Pyszny! A do czego Wy lubicie dodawać dynię? Na średni garnek bigosu: 600 g łopatki wieprzowej bez kości 300 g dyni hokkaido(...)pieczarek 600 g białej kapusty 300 g kapusty kiszonej 1 duża cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego smalec do podsmażenia mięsa papryka słodka, kminek sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie smalcu. Mięso umyj, pokrój na kawałki, przypraw słodką papryką i dodaj do cebuli. Duś na małym ogniu pod przykryciem aż zmięknie. Pieczarki pokrój w plasterki, dynię
Ze smakiem i z pasjąsycące, oraz działać rozgrzewająco. Idealnym składnikiem jesiennych potraw jest fasola . Ma dużą zawartość białka, jest bogata w potas, wapń i fosfor. Można przyrządzić z niej pyszny krem lub zupę fasolową . Tym razem wypróbowałam przepis na fasolę po myśliwsku. Danie wyszło przepyszne. Ma wyrazisty, ostry smak. Będziecie nim zachwyceni, przekonajcie się sami. Składniki: 50 dag fasoli "Jaś" 2 garście suszonych(...)grzybów 15 dag wędzonego boczku 25 dag wędzonej kiełbasy 1 duża marchew 1 duża pietruszka kawałek selera 2 cebule 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki 4 łyżki koncentratu pomidorowego tłuszcz do smażenia kilka ziaren jałowca ostra papryka majeranek sól, pieprz Sposób przygotowania: Dzień wcześniej zalewamy fasolę wodą. W osobnym garnku zalewamy wodą grzyby. Następnego dnia w osobnych naczyniach gotujemy
Pobite gary Barbarymomentu, aż cebula się lekko zeszkli. Następnie dodajemy mieloną wołowinę, mieszamy i smażymy do momentu, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory i passatę pomidorową. Całość gotujemy przez 15 minut. Dodajemy pokrojoną w większe kawałki paprykę i gotujemy kolejne 10 minut. Następnie dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki i groszek cukrowy. Doprawiamy do smaku czarnym(...)solą i bazylią. Całość gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem bądź ryżem * użyłam wołowiny 20% tłuszczu Notes - pamiętajmy o zachowaniu odpowiedniej konsystencji dania. Leczo nie jest zupą, a sosem z dużą ilością warzyw - jestem miłośniczką chrupiących warzyw, dlatego moje leczo wygląda nie co inaczej niż większość przepisów w sieci, gdzie leczo przypomina papkę. W moim wykonaniu leczo
Wędrówki po kuchni