kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody GatityAromatyczna pikantna zupa którą robi się dość szybko. 500 gram mięsa mielonego najlepiej wołowego 1 puszka fasoli czerwonej pół puszki kukurydzy 1 średnia papryka czerwona 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych (można zastąpić pasatą lub przecierem pomidorowym) Opcjonalnie 2 marchewki średnie Przyprawa do chili con carne( całe opakowanie) lub kmin rzymski, kolendra mielona ,pieprz cayenne, papryka słodka sól
Andzia Pichcikapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody GatityMakaron z sosem pomidorowym wszyscy znają. A ile osób zna albo i robiło makaron z sosem dyniowym? Makaron fusilli z sosem dyniowo-serowym Z jakiegoś powodu myślę, że nie za wiele Większości osób dynia kojarzy się z zupą i to głównie zupą krem. Z dyni można jednak wyczarować mnóstwo innych, równie pysznych dań takich chociażby jak makaron z sosem
mecookskapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitydiety dr Dąbrowskiej: chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitykapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitydiety dr Dąbrowskiej: chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatitydiety dr Dąbrowskiej: chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej
Kulinarne przygody Gatityliśćmi kapusty, całość zalać 1 szklanką wody, skropić maggą (przyprawą do zup) Można też na wierzch dołożyć parę plasterków masła lub smalcu. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Piec około 1,5 godziny, aż kapusta będzie wystarczająco miękka. Podawać gorące z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego
https:KKuchniaMniammiękkiej fasolki przekładamy podsmażoną kiełbasę z boczkiem i cebulą, zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy majeranek i chwilę razem gotujemy na wolnym ogniu. Fasolkę po bretońsku doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką i podajemy ze świeżym chlebem. Smacznego Fasolka po bretońsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zupa z kurczaka a’la flaczki Bigos tradycyjny łagodny Duszaki, Pieczonki – prosty przepis
Księga-Smakutemu dostałam prezent od męża pod postacią książki o dość znaczącym tytule: "Zupa musi być." Czyżby coś sugerował:)? Składniki: - 3 buraki - 2 marchewki - 1 pietruszka - 2 ziemniaki - pół główki kapusty - 1 cebula - 30 dag czerwonej fasoli - 1,5 litra wywaru mięsnego - vegeta natur - śmietana - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Sposób przygotowania: Do gotującego się wywaru wrzucamy umytą i pokrojoną
Pan i Pani Smith w kuchnichcesz kwiatów smażyć, możesz je po nadzianiu zapiec w sosie pomidorowym. Kwiaty cukinii możesz dodać do omletu, frittaty albo położyć na pizzy. risotto z kwiatami cukinii lub makaron z kwiatami cukinii Kwiaty możesz też zjeść na surowo, dodając płatki np. do sałatki lub udekorować nimi zupę. Faszerowane kwiaty cukinii - pomysły na nadzienie: Jak już wspomniałam, kwiaty cukinii kochają
Chilli Czosnek i Oliwasię urlop :P ,więc troszkę z lenistwa, troszkę z ciekawości przygotowaliśmy tę zupę. Teraz po Polsku się żywimy, bo za chwilę będziemy kosztować innej kuchni. Postaramy się przywieźć mnóstwo przepisów ;) Składniki 1 duża cebula 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki oleju 190 g koncentratu pomidorowego 1,2 l bulionu warzywnego 100 g ryżu 1/2 główki młodej kapusty
R'n'G KitchenJedna z moich ulubionych zup. Tak mi posmakowała, że jadłam ją przez kilka dni, dzięki gęstej konsystencji syci na bardzo długo. :) Składniki: 1 pomidor 1 średnia marchewka 1/4 pietruszki kawałek selera 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 50g suchego białego ryżu jarzynka bez soli pieprz ziele angielskie liść laurowy 500ml wody Sposób przygotowania: Ryż
Truskawkowa FiestaIdealna zupa na rozpoczęcie pięknej złotej polskiej jesieni Kapuśniak SKŁADNIKI: 0,5 kg kiszonej kapusty żeberko wieprzowe (30 dag) 4 średnie ziemniaki 2 marchwie 1 pietruszka połowa selera 1 cebula 2 średnie kiełbasy 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 0,5 łyżeczki mielonego kminku sól, pieprz Pokroić żeberka na paski. Następnie wrzucić je do garnka
MarciochaKucharzyzwykłego rosołu z koleżankami (trzy osiemnastki w kuchni) skutkowało grą w kamień-papier-nożyce,która dzwoni do domu po przepis... Jednak każda z Nas była mistrzem w sosie pomidorowym i szybkim kurczaku z brokułem. #studia W znajdowanych przepisach brakowało informacji dla żółtodziobów, kolejności pracy w kuchni, przypomnienia kiedy rozgrzać piekarnik. Nie wspominając o błędach w przepisach, pomijaniu produktów(...)chłopa by się najadł,bo wszystkie moje zupy i inne dania kwitował stwierdzeniem: smaczne, ale tym się nie najem . Podjęłam wyzwanie kuchni polskiej jakiś rok temu. Jak to możliwe skoro umiem upiec świetny tort,a przerastają mnie zwykłe zrazy?! Niedoczekanie (zrazów!) Pokonałam zrazy i wiele innych dań. Walczyłam o tarty, najlepszą pomidorową i nieprzeciągnięte mięso, nie zapominając
U FiolkiGulasz rybny z dorsza z dodatkiem warzyw - marchewki, cebuli, pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego
Kuchnia MagdaLenysięgnąć po te z puszki lub po prostu wykorzystać passatę. Z dodatkiem ziemniaków jest jeszcze bardziej aksamitna! Składniki: 2 udka z kurczaka 250-300g ziemniaków 700ml passaty pomidorowej przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, pieprz czarny, jarzynka bez soli, papryka słodka, czosnek granulowany, zioła prowansalskie 20g suszonej włoszczyzny 1,5l wody Sposób przygotowania: Udka(...)Wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Gotować ok. 15 minut, a następnie dodać obrane ziemniaki i pozostałe składniki. Gotować jeszcze ok. 15-20 minut. Po upływie czasu z zupy wyjąć udka, liście laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie zblendować na gęsty i gładki krem. Smacznego
Truskawkowa Fiestamała cukinia 2 marchewki 2 papryki(żółta i czerwona) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/4 małego selera 4 średnie ziemniaki 1 puszka pomidorów w zalewie 3 łyżki przecieru pomidorowego 4 łyżki ketchupu 1 łyżka vegety kilka ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka tymianku natka pietruszki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki(...)czosnku przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa i wszystko smażyć przez ok. 5 minut. Wlać 3 litry wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Całość doprowadzić do wrzenia. Kiedy zupa zacznie się gotować dodać pokrojoną w pół talarki marchewkę, cukinię, starty na grubych oczkach tarki seler i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Całość gotować na małym ogniu. Kiedy ziemniaki
Prosto i Smacznie z Anetąbrzuch. Zastanawiałam się więc czy zupa na bazie pomidorów, z kiełbasą, boczkiem i ogórkami kiszonymi własnie może być smaczna. Otóż powiem więcej, JEST PYSZNA! Przepis z listopadowej KUCHNI. Solanka, zupa z kiszonymi ogórkami i kiełbasą 200 g kiełbasy, myśliwskiej lub innej dobrze doprawionej, pokrojonej w półplasterki 125 g wędzonego boczku, drobno pokrojonego 1 posiekana cebula 2 spore(...)naciowego, pokrojone w plasterki por, biała część pokrojona w półplasterki 5 kiszonych ogórków, pokrojonych w półplasterki łyżka masła 5 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 ząbki czosnku koncentrat pomidorowy 200 g sol i pieprz do smaku Kiełbasę i boczek podsmażamy w dużym rondlu aż wytopi się tłuszcz i zacznie się rumienić. Do wędlina dorzucamy masło i cebulę, smażymy
Dzieje kuchennej Wiewióry