zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:714/1190)

Makaron z tuńczykiem 154

Piątek, piatunio :) Tuńczyk się kłania :) Duży plus - szybko i smacznie :) Składniki: 20dag makaronu puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula puszka pomidorów krojonych łyżeczka koncentratu pomidorowego pół papryki czerwonej natka pietruszki kiełki do posypania sól, pieprz, bazylia 20dag żółtego sera Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Paprykę i cebule drobno kroimy. Dusimy przez 5 minut w garnuszku. Dodajemy tuńczyk z sosem

ChilliJemy
Tarta z pomidorami i sosem czosnkowym na kruchym spodzie 199

wsypujemy część startego żółtego sera. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryka oraz bazylią i ziołami prowansalskimi. Pomidory kroimy w plastry. Pomidory z puszki blendujemy i przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Sos pomidorowy wykładamy na przestudzoną tartę. Układamy na niej plastry salami i zalewamy śmietanowym sosem. Na sos wykładamy plastry pomidorów i starty żółty ser. Tarte wkładamy na ok 30 minut do nagrzanego

ChilliJemy
Skrzydełka ostro-kwaśne w sosie czosnkowym 133

kolor zalewamy je bulionem i całość zagotowujemy. Dorzucamy pokrojone w paseczki marchew i pietruszkę oraz 3 czubate łyżki keczupu  (można dać więcej, jeśli mamy ochotę na nieco bardziej pomidorowy smak, mnie jednak pasowało dokładnie tyle i wyjątkowo keczupu, nie koncentratu) i sok z cytryny. Gotujemy do miękkości warzyw, zagęszczamy delikatnie mąką ziemniaczaną, jednak w granicach rozsądku

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak w pomidorach - prościej się nie da ;) 111

godzinę. W tym czasie cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy ją na dwóch łyżkach masła do zezłocenia. Zwiększamy temperaturę na patelni i do cebuli dokładamy 3 łyżki koncentratu pomidorowego, w razie potrzeby dokładając większą ilość masła, by nic nam się nie przypaliło. Cebulę i koncentrat przesmażamy przez około 2 minuty cały czas mieszając. Dorzucamy do nich drobno pokrojony cieniutki

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś kurczaka w sosie z kardamonem 147

wyparował i uzupełniać płyn na bieżąco. Gdy mięso jest już prawie dobre, dodajemy na patelnię pokrojonego w plasterki pora, starte na dużych oczkach marchwie oraz ziołowy koncentrat pomidorowy. Razem dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy na niewielkim ogniu jeszcze kilka minut pod przykryciem. Kardamon w tym daniu jest wyczuwalny dość dobrze. Degustator stwierdził, że posiada ono swojego

Kuchenna Kontrrewolucya
Mózg niespodzianka 192

tylko na obchody Halloween. ;) Ciekawe połączenie smaków i efekt murowany. 1 nieduży kalafior 800g mielonego mięsa z łopatki 100g cienkich plastrów boczku 4 ząbki czosnku pół słoiczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 0,5 łyżki pieprzu cayenne 1 łyżka czarnego pieprzu 1,5 łyżki soli 2 łyżki przegotowanej wody Kalafior płuczemy w zimnej wodzie i pozbawiamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Tomato soup with coconut milk and balsamico 212

nice to variety of tomato soup ,  has a wonderful aroma and great taste . Coconut milk gives this soup an exotic character.  To bardzo fajna odmiana zupy pomidorowej, ma fantastyczny smak i aromat. Mleczko kokosowe nadaje jej egzotycznego charakteru.   Normal 0 21   Ingredients: 4 big tomatoes 3 shallots, peeled 4-5 cloves of garlic, peeled

Kulinarna rozmowa
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Elvis Burger, Bella Vita, Kawelin (Białystok) 206

pizza bezglutenowa jest droższa o 8 zł. Szybko udało nam się ustalić, że pizza wegetariańska może być wegańska, czyli bez sera mozzeralla. Bez sera pizza składała się z sosu pomidorowego i grillowanych warzyw (bakłażan, papryka, cebula, brokuł, kalafior). Niestety, po raz drugi kelnerka oznajmiła nam, że pizze bezglutenowe są mniejsze. Jak mniejsze spytacie? Tak małe, że pizza

Bananowe Pole
Szaszłyki z keczupem 142

SPOŁEM . Keczup doskonale sprawdza się, jako dodatek do potraw z grilla. Jego zaletą jest duża zawartość pomidorów: na 100g produktu - 186g pomidorów. Keczup ma idealną konsystencję i wspaniały pomidorowy smak, odpowiednio wzbogacony przyprawami. Zdecydowanie podbił moje kubki smakowe i na dłużej zagości w mojej kuchni. Serdecznie zapraszam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM , bo naprawdę warto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pizza hawajska 137

barbecue: 2 łyżki oliwy 1 mała, posiekana, czerwona cebulka 4 posiekane ząbki czosnku 3 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu worcestershire 500 ml przecieru pomidorowego Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy mieszając ok 3 minut. Dorzucamy paprykę, cukier i smażymy dalszą minutę. Dodajemy sos worcestershire i passatę. Całość dusimy ok 12 minut mieszając

Dzieje kuchennej Wiewióry
Faszerowane cukinie zapiekane w sosie pomidorowym 134

kilka plasterków szynki 5 dag startego żółtego sera mały ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz Sos: kubek śmietany 18% (330 g) pół kubka wody 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, vegeta 1 łyżka mąki 5 dag startego żółtego sera Cukinie umyć i odkroić górę aby powstały "kapelusiki". Za pomocą łyżeczki wydrążyć środek z cukinii jednocześnie uważając

My simple kitchen
Karkówka po żydowsku 306

pojawi się na naszym stole :) Składniki: 1 kg karkówki 3 cebule 5 ogórków konserwowych 1/2 szklanki zalewy z ogórków 500 g pieczarek 3 łyżki pikantnego keczupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić i przyprawić z obu stron solą, pieprzem oraz majerankiem. Mięso obsmażyć na patelni. Ogórki pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić

My simple kitchen
Tadżin z ciecierzycą 138

wszystkim wegusom ciecierzyca. Składniki na 4 porcje: 400 g ugotowanej soczewicy 400 g pomidorów bez skóry (mogą być z puszki) 2 ząbki czosnku 1 cebula pęczek pietruszki słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawy (po łyżeczce): słodkiej papryki, kminku, sól, pieprz szczypta cynamonu 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać startą na tarce cebulę i czosnek, smażyć przez

greenscarf
gulasz cielęcy z pieczarkami i papryką 246

kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę, pieczarki paprykę, wino oraz bulion i dusimy ok. 30 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy dusimy do miękkości ok. 30 min. Przed podaniem posypujemy świeżo pokrojonym koperkiem

Domowy Smak Jedzenia
Papryka nadziewana pomidorowym sosem z fasolą, cukinią i serem 100

pieprzem i dusimy całość na dość dużym ogniu 10 minut. Po tym czasie do sosu dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy. Papryki wyciągamy z piekarnika, do każdej nakładamy część pomidorowego sosu i ponownie układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika na 10 minut (również nagrzanego do 180 stopni, góra-dół). Po tym czasie wyciągamy papryki z piekarnika i podajemy

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania