Suszone pomidory z czosnkiem i kaparami

Suszone pomidory z czosnkiem i kaparami

Suszone pomidory z czosnkiem i kaparami

Sezon pomidorowy w pełni. To idealny czas żeby zachować smak lata w słoiku. Jednym z najlepszych znanych mi sposobów na zatrzymanie smaku pomidorów jest ich suszenie i marynowanie w oliwie z przyprawami. Suszenie jest czasochłonne ale ten czas się opłaci gdy zimą otworzysz słoik aromatycznych, pachnących czosnkiem i oregano suszonych pomidorów.    Suszone pomidory z czosnkiem i kaparami SKŁADNIKI: (na 6 słoików po 400ml) 7kg pomidorów  lima 750 ml oliwy extra virgin suszone oregano pieprz czarny zi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.