już siły patrzeć w ekran monitora i moim jedynym marzeniem było zamknąć oczy i dać im odpocząć. Składniki (na 3-4 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka słoiczek koncentratu pomidorowego 2 jajka 1 łyżka mielonego siemienia lnianego firmy Oleofarm 3 łyżki otrębów owsianych, mielonych firmy Kupiec 3-4 łyżki gęstego jogurtu 1 cebula 1 łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm sól
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćspora cebula 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu białego 1/2 łyżeczki soli morskiej 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego puree z jednej małej marchewki puree z jednej pietruszki (korzenia) PORCJA = CAŁOŚĆ Sposób przygotowania: Mięso mieszamy z jajkami, koncentratem, puree z fasoli, marchewki i pietruszki oraz przyprawami cebulkę i paprykę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćforemkę około 10x20 cm): 1,5 szklanki ugotowanej Fasola Piękny Jaś Karłowy firmy Kupiec 2 marchewki 140g selera 1 jajko 4 łyżki otrębów owsianych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonej cebuli opcjonalnie czosnek siemię lniane i słonecznik do posypania Sposób przygotowania: Marchewkę i seler
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość450g mrożonego kalafiora lub też świeżego 2 łyżki skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 2 łyżki serka wiejskiego (gęstej części) sól, pieprz, zioła prowansalskie na wierzch: przyprawiony koncentrat pomidorowy, kukurydza, cebula, odsączony serek wiejski (wszystko zależy od naszej wyobraźni ;)) Sposób przygotowania: Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrozi ale nie rozgotuje odcedzamy i studzimy następnie wrzucamy kalafiora
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpracy;p Pomysł na zapiekane pieczarki podsunęła mi koleżanka, przepis zmodyfikowałam na lżejszą wersję ;) Składniki (około 5 pieczarek): około 5 dużych pieczarek 1 pierś z kurczaka + marynata (łyżka koncentratu pomidorowego + sól morska + pieprz + papryka czerwona + zioła prowansalskie) około 4 pomidorów z puszki około 0,5 szklanki kukurydzy około 5 cienkich plastrów sera feta (ten o najniższej zawartości tłuszczu) panierka: jajko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki oliwy 150 ml letniej wody dodatki na wierzch pizzy (moja inwencja twórcza;)): papryka cebula wędzona pierś z kurczaka ser żółty 5% tłuszczy dostępny w sklepie Centrum Sylwetki sos pomidorowy *0,5 puszki pomidorów, czosnek, oregano, sól, pieprz wg. smaku (smażymy na małym ogniu, aż zgęstnieje) Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mieszankę, drożdże, oliwę, wodę (od siebie dorzuciłam jeszcze łyżeczkę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćindykiem, szpinakiem, pomidorami, brokułami a także tuńczykiem, a wcześniej również na słodko z jabłkiem i cynamonem, ze wszystkim wychodzi pyszna ;) Składniki (2 porcje): 100g kaszy jaglanej 200g koncentratu pomidorowego (najlepszy smakowo i moje must have to koncentrat z NETTO) około 300g mięsa mielonego z piersi indyka około 400g mrożonych brokuł odrobinę oleju rzepakowego firmy Oleofram sól, pieprz, słodka i ostra
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzbędnych wstępów, chyba teraz tak zacznę robić ;) Składniki (2 porcje): 100g kaszy jaglanej 2 filety z kurczaka 450g mrożonych brokuł curry, sól i pieprz wg. smaku 100g koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy obficie curry, solą i pieprzem (najlepiej odstawić na minimum 30 minut do lodówki) kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokuły gotujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćodpowiedniego nie mam;// Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/: 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej 450g mrożonych brokuł 100g makaronu niskowęlowodanowego 180g tuńczyka w sosie własnym 200g koncentratu pomidorowego 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokułu i fasolke gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą warzywa
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjutro ;) Składniki (na około 2 porcje)/całość około 1275 kcal/: paczka włoskiej mieszanki warzyw (450g) 100g makaronu niskowęlowodanowego 400g piersi z kurczaka 200g koncentratu pomidorowego 200g serka wiejskiego jajko sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy solą i pieprzem rozgrzewamy teflonową patelnię, wrzucamy kurczaka, smażymy z każdej ze stron, aż się zbrązowi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćokoło 3 porcje)/całość około 1251 kcal/: 400g mielonej piersi z kurczaka 400g czerwonej papryki 100g makaronu niskowęglowodanowego świderki 200g zielonej fasoli mrożonej 200g koncentratu pomidorowego cebula sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie wg. smaku na wierzch: jajko + serek wiejski + ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Makaron i fasolę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy kurczaka wrzucamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćUAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwięcej mąki a ciasto nie będzie się kleić) na placek grubości kilku mm :) z powstałego placka wycinamy okrąg (nie jest to konieczne, ja chciałam żeby ładnie wyglądał:) rozsmarowujemy sos/koncentrat pomidorowy i wykładamy ulubione dodatki pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut ciasto wychodzi bardzo chrupiące :) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsię zamknęły. Takie słoiczki trzymam do miesiąca w lodówce. Składniki: 2 główki młodej kapusty, 4 pomidory, 1 pęczek koperku, 1 łyżka cukru, 1/2 łyżki octu, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę myjemy i szatkujemy. Poszatkowaną wrzucamy do garnka, zalewamy do połowy wodą i gotujemy. W tym czasie sparzamy pomidorki i obieramy je ze skórki. Pokrojone dodajemy
Aga w kuchniDżem z cukinii II Dżem z dyni Dżem dyniowo-jabłkowy Cukinia a'la ananas Cukinia waniliowa Inne Keczup z cukinii Leczo z cukinii Mrożona papryka Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler Zakwas z buraków I Zakwas z buraków II PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby Mrożone duszone maślaki Turki marynowane
Kuchnia domowa Ani