zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:549/1190)

Danie jednogarnkowe – bigos po cygańsku babci Basi 160

resztę potrawy : 1 kg pieczarek, 2 papryki – 1 czerwona i jedna zielona ( ja użyłam tylko czerwonej ) 3 cebule 4 ogórki kiszone, olej, sól,pieprz, 350 gram koncentratu pomidorowego, 350 gram keczupu pikantnego,   Przygotowanie : Przyprawiamy mięso na klopsiki, dodajemy czosnek, cebulę, pieprz, sól, jajko, , przyprawę delikat Knorr’ do mięsa, majeranek. Dobrze wyrabiamy masę i formujemy małe klopsiki Smażymy

Pysznosci Babci Basi
Śledzie po zbójnicku babci Basi 260

którym to danie było zaprezentowane. Śledzie po zbójnicku Świetnie się nadają jako przekąska na domowych imprezach. Składniki : 60 dag matiasów solonych, 3 cebule, 3 łyżki oleju, łyżka koncentratu pomidorowego. łyżeczka musztardy, jajko, pieprz, mielona ostra papryka, natka pietruszki, szczypiorek, jabłka. sałata ( niekoniecznie ) Sposób przygotowania : Śledzie moczymy w wodzie . Następnie drobno kroimy w kostkę. Cebulę siekamy na drobno i łączymy

Pysznosci Babci Basi
Śledzie z salsą babci Basi 179

łyżki octu, 1,5 płaskiej łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka soli morskiej, 1 płaska łyżeczka ostrej papryki czerwonej w proszku, 1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy curry, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 3 łyżki keczupu pikantnego, 1 płaska łyżeczka musztardy łagodnej, 2 papryki konserwowe, 6-7 plastrów ananasa ( w moim przypadku cała puszka pokrojonego ananasa ), 2 liście laurowe, 6-7 ziarenek ziela angielskiego

Pysznosci Babci Basi
Ryba w zalewie pomidorowo – ketchupowej babci Basi 208

sól,pieprz, mąka do panierowania, olej do smażenia, Zalewa : 0,5 l. wody, 2 łyżki octu, 1.5 płaskiej łyżki cukru, 1/2 płaskiej łyżki soli morskiej. 2 kopiaste łyżki przecieru pomidorowego, ( 70 g) 2 kopiaste łyżki ketchupu, ( 70 g), 2 liście laurowe, 6 -7 ziarenek ziela angielskiego, 2 duże cebule, 2 łyżki oleju, Sposób przygotowania : Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki

Pysznosci Babci Basi
Piersi kurczaka w zalewie babci Basi 138

sól,pieprz, papryka – najlepiej 3 kolory, ogórki w occie, cebula, Zalewa : 2 szklanki wody, 0,5 szklanki oleju, 2 łyżki cukru, płaska mała łyżeczka soli, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ketchupu, 6 łyżek octu, 6 ziarenek pieprzu, 6 ziarenek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, Sposób przygotowania : Piersi kurczaka pokroić na części, posypać vegetą i delikatnie solą, Zostawić

Pysznosci Babci Basi
Paprykarz domowy z makreli babci Basi 138

domowy z makreli ” Składniki : 100 g ryżu, duża wędzona makrela, 2 cebulki średnie, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, 1,5 – 2 łyżeczki cukru, 150-200 g koncentratu pomidorowego, słodka i ostra papryka w proszku, liście laurowe, ziele angielskie. Przygotowanie : Ryż gotujemy. Z makreli usuwamy skórę i ości. Następnie mięso rozdrabniamy widelcem. 2. Cebulę siekamy i szklimy na oliwie

Pysznosci Babci Basi
„STROGONOW ” babci Basi 193

cebulę i pieczarki. Posolić, dodać pieprzu i usmażyć. Pieczarki dodać do mięsa, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Sos : zrobić zasmażkę : masło + mąka + woda, do tego dodać : vegetę, koncentrat pomidorowy (2-3 łyżki ), 1 łyżkę musztardy i ząbek czosnku. Połączyć sos z mięsem i grzybami. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem, ziemniakami, kluskami, kaszą lub kuskusem wg własnego uznania. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
8 przepisów na pyszne zupy krem 228

Zapraszam po pyszne inspiracje! Jestem ciekawa, która Was najbardziej zachęca Brokułowa zupa krem Marchewkowa zupa krem Paprykowa zupa krem Buraczkowa zupa krem Cebulowa zupa krem Cukiniowa zupa krem Pomidorowa zupa krem Dyniowa zupa krem Artykuł 8 przepisów na pyszne zupy krem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Makaron razowy z sosem bolońskim 167

będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pomidory w puszce , koncentrat pomidorowy, paprykę pokrojoną w kosteczkę i całość dusimy przez kolejne 10 minut. Doprawiamy sos do smaku bazylią, oregano, szczyptą cukru i jeśli jest potrzeba odrobiną soli. Makaron razowy gotujemy al dente

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Potrawka z fasolką szparagową 152

pozostałe składniki i ustawiłam urządzenie na duszenie. około 0,70 kg fasolki szparagowej 1-2 cebule 0,5 kg kiełbasy 1 papryka 1-2 pomidory 2 łyżki koncentratu pomidorowego listek , ziele sól, pieprz wegeta Cebulę pokroić  w piórka i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę i chwilę razem smażyć.Dodać pokrojoną paprykę i pomidory [ bez skórki], fasolkę szparagową

Moje domowe kucharzenie
Śledzie z rodzynkami 135

się na wszelkiego rodzaju imprezach. Składniki: ok 700 g śledzi a la matias 2 duże cebule pół szklanki oleju pół szklanki octu winnego 100 g rodzynek 180 g przecieru pomidorowego po kilka liści laurowych, ziaren pieprzu i ziela angielskiego Przygotowanie Śledzie zalewamy wodą i moczymy około trzech godzin, w połowie moczenia wymieniamy wodę. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Pulpety z piersi kurczaka w sosie pomidorowym 229

każdą inną surówką. Składniki: pierś z kurczaka  2 szt. (cztery  połówki ) ryż 1 torebka jajka 2 szt. papryka słodka, koperek suszony, vegeta, pieprz bulion warzywny koncentrat pomidorowy  mąka pszenna  śmietana 12-18% lub jogurt naturalny ryż / ziemniaki / makaron / kasza (dodatek do wyboru, u mnie ryż) Zaczynam od zmielenia piersi. Następnie wrzucam do niej jajka, ugotowany

Kuchnia Viki