Zupa dyniowo-pomidorowa

Zupa dyniowo-pomidorowa

Zupa dyniowo-pomidorowa

Zupa dyniowo-pomidorowa jest idealna na jesienną, trochę ponurą pogodę, bo przyjemnie rozgrzewa i ma piękny kolor. Warto podać ją z pikantną oliwą i serem feta. Przepisy na inne zupy krem znajdziecie TUTAJ , a przepisy z dynią w roli głównej TU . Składniki: 1 dynia hokkaido 1 puszka pomidorów krojonych 1 litr bulionu 1 cebula sól, pieprz 1/4 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki słodkiej papryki ser feta opcjonalnie: olej smakowy z chili lub oliwę z papryczką chili   Wykonanie: Dynię umyć, osuszyć, przekroić na p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.