zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:548/1190)

Pasta z kurczaka i pomidorów 448

mięsa drobiowego (użyłam fileta z indyka; może być mięso z rosołu) 500 ml bulionu 80 g suszonych pomidorów 50 g serka mascarpone 80 g przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Jeśli nie mamy wcześniej ugotowanego mięso, należy gotować je na bulionie przez około 30 minut. Wystudzić

KuchniaWeDwoje.pl
Klopsy zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym 141

pokroić w piórka i rozłożyć naokoło klopsów. Sos – jeśli nie macie wywaru można użyć gorącej wody i rozmieszać w niej kostkę rosołową wieprzową. Do wywaru dodać musztardę, przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wylać wszystko do naczynia. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut. Następnie dodać groszek w strączkach i piec jeszcze

Kuchnia Pokoleń
Klopsiki w sosie pomidorowym z bakłażanem 145

kostkę pomidory - pomidory można najpierw sparzyć i obrać ze skórki. Przykryć i gotować na minimalnym ogniu przez kilka minut. Przyprawić solą do smaku i cukrem. Jeśli sos będzie zbyt pomidorowy, wtedy można dolać wody. Klopsiki podawać z makaronem lub ugotowanymi ziemniakami - co kto lubi najbardziej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bigos z młodej kapusty 141

pokrojony drobno boczek. Smażyć tak długo aż powstaną prawie chrupiące skwarki. Następnie dodać posiekaną drobno cebulkę i smażyć aż zmięknie. Teraz już czas na grzybki suszone, kapustę, majeranek,przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Smażyć aż kapusta zmięknie. Jeśli chcecie dodać kiełbasę to należy ją pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni. Dodać do bigosu i chwilkę jeszcze gotować

Kuchnia Pokoleń
Szakszuka z soczewicą na patelni WOLL KONKURS 160

jajka – 2 cebule – 2 łyżki oleju – pół papryki czerwonej – 50-70g fety – kilka pomidorków cherry – 2 ząbki czosnku – 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego – 1 łyżeczka suszonego oregano – 1/2 łyżeczki papryki słodkiej – 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne – sól, pieprz, szczypta cukru *dodatkowo: listki bazylii Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej

Be Fit Be Strong
Pieczony Udziec z Indyka w naczyniu żaroodpornym 365

kanapek. Polecam wypróbować przepis Do przygotowania udźca z indyka będziemy potrzebować: udziec z indyka bez kości - około 2 kg na marynatę: 3 łyżki płynnego miodu 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 4 duże ząbki czosnku – drobno pokrojone 1 czuba łyżka wędzonej papryki słodkiej 1 1/2 łyżki majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki pieprzu 3 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 2 łyżki wody

Uwaga Babcia Gotuje
Ryba po grecku z wolnowaru 281

pyszne jedzonko.Smaczna i na ciepło i na zimno. 50 dkg filetów z  ryby  2 cebule  2 marchewki  2 pietruszki  por 1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego  sól, pieprz , majeranek listek, ziele olej do smażenia Rybę pokroić na kawałki posypać  solą, pieprzem i obtoczyć w mące.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron. Cebulę pokroić

Moje domowe kucharzenie
Paprykarz z kurczaka 138

nicią. Poniżej przepis na podstawowy paprykarz. Polecam obie wersje! Kurczak jest mięciutki, aromatczyny i rozpływa się w ustach! Składniki: 1 kurczak 2 cebule 1 papryka czerwona 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 200 ml bulionu 100 ml śmietany 1 łyżka mąki 2 łyżki oliwy/oleju sól, pieprz Wykonanie: kurczaka sprawić, pokroić na 8 mniejszych części, osolić, natrzeć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kapusta pekińska duszona z warzywami - bigos wegeteriański 198

pora 2 selery naciowe 2 łyżki smalcu/oleju 1 łyżeczka soli, pieprz 1/2 łyżeczki miodu majeranek sól, pieprz 1/2 puszki krojonych pomidorów 1/2 szklanki bulionu warzywnego - opcjonalnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: warzywa obrać, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, seler naciowy i por cienko pokroić, kapuste pekińską poszatkować w grube paski pokrojoną w piórka cebulę zeszklić na łyżce rozgrzanego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską – najprostsze! 133

ząbki czosnku polskiego przyprawy wg smaku, u mnie obficie: papryka słodka, oregano, kminek mielony, szczypta cayenne olej do smażenia gołąbków SOS: 2 puszki pomidorów, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, 1 łyżka oregano, sól, pieprz, łyżeczka cukru, szklanka wody Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Połączyć dokładnie mięso, kapustę, cebulę, mannę, ryż, jajka, rozgnieciony

Mój pomysł na
Strogonow ze schabu bardzo prosty 306

wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Lekko obsmażyć cebulkę, tylko tyle żeby straciła kolor surowizny. Dodać kawałki mięsa i wymieszać. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Obsypać mąką, dodać przecier pomidorowy i wlać szklankę wywaru lub wodę i rozdrobnioną kostkę rosołową. Gotować na słabym ogniu 20- 30 minut. Wlać śmietanę i zamieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami

Kuchnia Pokoleń
Gulasz wołowy z czosnkiem i cytryną 159

książki „Księga mięsa” :) Składniki na gulasz wołowy: – 1 kg pręgi wołowej lub łopatki – 2 cebule cukrowe – 4 łyżki oleju roślinnego – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 200 ml mocnego

Kuchenne Wariacje
Kapuśniak z parówką 120

zawsze podawała je z kromką chleba posmarowaną masłem. Kapuśniak z parówką może być samodzielnym daniem lub też przystawką. Kapuśniak z parówką można w fazie końcowej doprawić pomidorami – uzyskacie pomidorowy kapuśniak z parówkami. Składniki na: Kapuśniak z parówką jedna średniej wielkości główka... Read More The post Kapuśniak z parówką appeared first

Magiczny Garnek
zapiekanka z ryzem kurczakiem i sosem pomidorowym 120

naczynia na mięso. Wierzch dekorujemy cukinią i startym serem Układanie potrawy od dna ===== ryz z cebulka na to mięso posypać cienką warstwą sera startego na to wyłożyć sos pomidorowy całość zakończyć plastrami cukinii posypane startym serem Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° C Dużo pisania ,ale zapewniam ,że szybko się robi....i smakuje wyśmienicie

w mojej kuchni
PIZZA NA MIĘKKIM CIEŚCIE 189

drożdże instant – 1 opakowanie – 7 g cukier – 1 łyżeczka sól – 2 płaskie łyżeczki olej – 1 łyżka ulubione dodatki – u mnie dzisiaj czarne oliwki, szynka, pieczarki sos pomidorowy ser żółty mozarella suszone oregano PRZYGOTOWANIE : Mleko, wodę, drożdze, sól oraz cukier umieścić w garnku i podgrzać na małym ogniu ciągle mieszając. Kiedy mikstura będzie letnia, dodać do mąki umieszczonej uprzednio

kuchniabellissima.wordpress.com

Proponowane wyszukiwania