Przepis na : obiad
Zupa porowa jest zdecydowanie moja ulubioną. Chodzi tutaj zarówno o walory smakowe zupy, jak i szybkość oraz prostotę przygotowania. Jej historia sięga kilkunastu lat wstecz, kiedy to koleżanka sąsiadka uczyła mnie ją przygotowywać. Jednak zupa porowa zagościła u mnie na dobre dopiero kilka lat temu. Nie wyobrażam sobie w tym momencie mojej kuchni bez tego przepisu. Doskonała zarówno od razu po zrobieniu, jak i na drugi dzień. Przygotowuję ją wyłącznie na kiełbasie, jednak jeżeli macie kawałek mięsa wieprzow...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...