resztę potrawy : 1 kg pieczarek, 2 papryki – 1 czerwona i jedna zielona ( ja użyłam tylko czerwonej ) 3 cebule 4 ogórki kiszone, olej, sól,pieprz, 350 gram koncentratu pomidorowego, 350 gram keczupu pikantnego, Przygotowanie : Przyprawiamy mięso na klopsiki, dodajemy czosnek, cebulę, pieprz, sól, jajko, , przyprawę delikat Knorr’ do mięsa, majeranek. Dobrze wyrabiamy masę i formujemy małe klopsiki Smażymy
Pysznosci Babci Basiktórym to danie było zaprezentowane. Śledzie po zbójnicku Świetnie się nadają jako przekąska na domowych imprezach. Składniki : 60 dag matiasów solonych, 3 cebule, 3 łyżki oleju, łyżka koncentratu pomidorowego. łyżeczka musztardy, jajko, pieprz, mielona ostra papryka, natka pietruszki, szczypiorek, jabłka. sałata ( niekoniecznie ) Sposób przygotowania : Śledzie moczymy w wodzie . Następnie drobno kroimy w kostkę. Cebulę siekamy na drobno i łączymy
Pysznosci Babci Basiłyżki octu, 1,5 płaskiej łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka soli morskiej, 1 płaska łyżeczka ostrej papryki czerwonej w proszku, 1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy curry, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 3 łyżki keczupu pikantnego, 1 płaska łyżeczka musztardy łagodnej, 2 papryki konserwowe, 6-7 plastrów ananasa ( w moim przypadku cała puszka pokrojonego ananasa ), 2 liście laurowe, 6-7 ziarenek ziela angielskiego
Pysznosci Babci Basisól,pieprz, mąka do panierowania, olej do smażenia, Zalewa : 0,5 l. wody, 2 łyżki octu, 1.5 płaskiej łyżki cukru, 1/2 płaskiej łyżki soli morskiej. 2 kopiaste łyżki przecieru pomidorowego, ( 70 g) 2 kopiaste łyżki ketchupu, ( 70 g), 2 liście laurowe, 6 -7 ziarenek ziela angielskiego, 2 duże cebule, 2 łyżki oleju, Sposób przygotowania : Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki
Pysznosci Babci Basisól,pieprz, papryka – najlepiej 3 kolory, ogórki w occie, cebula, Zalewa : 2 szklanki wody, 0,5 szklanki oleju, 2 łyżki cukru, płaska mała łyżeczka soli, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ketchupu, 6 łyżek octu, 6 ziarenek pieprzu, 6 ziarenek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, Sposób przygotowania : Piersi kurczaka pokroić na części, posypać vegetą i delikatnie solą, Zostawić
Pysznosci Babci Basidomowy z makreli ” Składniki : 100 g ryżu, duża wędzona makrela, 2 cebulki średnie, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, 1,5 – 2 łyżeczki cukru, 150-200 g koncentratu pomidorowego, słodka i ostra papryka w proszku, liście laurowe, ziele angielskie. Przygotowanie : Ryż gotujemy. Z makreli usuwamy skórę i ości. Następnie mięso rozdrabniamy widelcem. 2. Cebulę siekamy i szklimy na oliwie
Pysznosci Babci Basicebulę i pieczarki. Posolić, dodać pieprzu i usmażyć. Pieczarki dodać do mięsa, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Sos : zrobić zasmażkę : masło + mąka + woda, do tego dodać : vegetę, koncentrat pomidorowy (2-3 łyżki ), 1 łyżkę musztardy i ząbek czosnku. Połączyć sos z mięsem i grzybami. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem, ziemniakami, kluskami, kaszą lub kuskusem wg własnego uznania. Smacznego
Pysznosci Babci BasiZapraszam po pyszne inspiracje! Jestem ciekawa, która Was najbardziej zachęca Brokułowa zupa krem Marchewkowa zupa krem Paprykowa zupa krem Buraczkowa zupa krem Cebulowa zupa krem Cukiniowa zupa krem Pomidorowa zupa krem Dyniowa zupa krem Artykuł 8 przepisów na pyszne zupy krem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliibędzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pomidory w puszce , koncentrat pomidorowy, paprykę pokrojoną w kosteczkę i całość dusimy przez kolejne 10 minut. Doprawiamy sos do smaku bazylią, oregano, szczyptą cukru i jeśli jest potrzeba odrobiną soli. Makaron razowy gotujemy al dente
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pozostałe składniki i ustawiłam urządzenie na duszenie. około 0,70 kg fasolki szparagowej 1-2 cebule 0,5 kg kiełbasy 1 papryka 1-2 pomidory 2 łyżki koncentratu pomidorowego listek , ziele sól, pieprz wegeta Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę i chwilę razem smażyć.Dodać pokrojoną paprykę i pomidory [ bez skórki], fasolkę szparagową
Moje domowe kucharzeniesię na wszelkiego rodzaju imprezach. Składniki: ok 700 g śledzi a la matias 2 duże cebule pół szklanki oleju pół szklanki octu winnego 100 g rodzynek 180 g przecieru pomidorowego po kilka liści laurowych, ziaren pieprzu i ziela angielskiego Przygotowanie Śledzie zalewamy wodą i moczymy około trzech godzin, w połowie moczenia wymieniamy wodę. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy
e-PrzepisyKulinarnekażdą inną surówką. Składniki: pierś z kurczaka 2 szt. (cztery połówki ) ryż 1 torebka jajka 2 szt. papryka słodka, koperek suszony, vegeta, pieprz bulion warzywny koncentrat pomidorowy mąka pszenna śmietana 12-18% lub jogurt naturalny ryż / ziemniaki / makaron / kasza (dodatek do wyboru, u mnie ryż) Zaczynam od zmielenia piersi. Następnie wrzucam do niej jajka, ugotowany
Kuchnia VikiSkladniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 łyżki smalcu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 czerwone papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz 1/4 łyżeczki kminku Wykonanie: umyte mięso osuszyć, pokroić w kostkę, posolić i zrumienić ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla na tłuszczu zrumienić cebulę, pod koniec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tylko szczypiorek prawda? A smak potrawy bardzo się zmienia. Składniki: (na ok 4 duże placki) ziemniaki 1 kg jajko 1 szt. mąka 2 łyżki sól pieprz sos pomidorowy lub keczup ser 100-200 g salami 20-50 g szczypiorek Przepis bardzo prosty i przyjemny. Na początku obieram ziemniaki i kroje je wzdłuż a to dlatego żeby przepuścić
Kuchnia VikiMożna to mięso upiec w piekarniku lub jak ja w garnku do wolnego gotowania. Mięso z takiego garnka gotuje się bardzo wolno nawet do 4-5
Kuchnia Pokoleń