część) 3-4 ziemniaki 1 pietruszka 2 ząbki czosnku 1-1,5 litra wody tłuszcz do smażenia sól pieprz gałka muszkatałowa Przygotowanie: Pory kroimy w plasterki, pietruszkę i ziemniaki w kostkę. Do rondla przekładamy pokrojonego pora, przeciśnięty czosnek i na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy do momentu aż nam lekko zmięknie (uważając aby się nie przyrumienił). Następnie dokładamy(...)gotujemy do miękkości warzyw. Gdy warzywa są już ugotowane doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Zestawiamy garnek z kuchni i za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Taka zupa krem wyśmienicie smakuje z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowierozgrzewa jesienną porą jak gęsta i gorąca zupa, pachnąca cynamonem. U mnie powstała taka zupa na bazie dyni z pomidorami i jabłkiem. I nie jest to ostatnia zupa dyniowa tej jesieni. Kiedyś dynia mogła dla mnie nie istnieć, teraz przerabiam ją na wszystkie możliwe sposoby, ale i tak najbardziej(...)smakują mi zupy. Wkrótce curry warzywne z dynią i zupa pieczarkowo-dyniowa. A dzisiaj dla bardzo głodnych polecam do mojego kremu dyniowego dodatek w postaci ryżu lub kaszy jaglanej. Składniki : • 3 szklanki dyni pokrojonej w kostkę • 1 puszka pomidorów w puszce • 2 jabłka • 1 cebula • sok z 1 cytryny • 1/2 szklanki śmietanki
To co kochamJesienna zupa z białych warzyw z kremowym serkiem o smaku rukoli i pesto. Doprawiona gałką muszkatołową i białym pieprzem.Świetnie smakuje na ciepło z paluchem grissini
SzczyptaSmaQskładniki na zupę: 1000 dyni, obranej 500 ml mleka 500 ml wody sól wykonanie: Dynię kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy, aż będzie miękka. Miksujemy
Domowy Smak Jedzeniawiększe marchewki mały por papryczka chili czerstwy chleb Groszek wypłukać i namoczyć w zimnej wodzie na co najmniej 3 godziny. Następnie pozostałe warzywa umyć, obrać pokroić, wrzucić do garnka zalanego zimną wodą (około 1,5l), dodać ziele angielskie, papryczkę chili i 3 liście laurowe. Gotować razem do miękkości na małym ogniu przez około godzinę. Odstawić zupę do wystygnięcia, wyciągnąć(...)ziele i liście laurowe i całość zblendować na gładki krem. Pokroić chleb w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek z czosnkiem i papryką słodką i ostrą. Podawać z ciepłą zupą
Delusional Trineminut). W połowie duszenia dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wlać bulion i gotować jeszcze ok 10 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Połowę zupy odlać i zmiksować blenderem na gładki krem. Wymieszać z pozostałą zupą. Bagietki pokroić skośnie na kromki, posypać startym serem i tymiankiem. Zapiekać do czasu aż ser się rozpuści. Ja układam grzanki na patelni
Smakołyki AsiDla wszystkich, którzy lubią rosołek zamieszczam przepis na delikatną zupę królewską. Nadaje się nie tylko jako pierwsze danie na wykwintny obiad, ale również na gorącą kolację
Kuchnia Beaty4 40 min Łatwe Przystępne Przepis na barszcz czerwony zabielany z soku z buraków, z dodatkiem ziemniaków puree. Składniki Zupa: 0,75l bulionu 0,5l soku
PysiaGotuje.plposiekaną cebulę, por i seler naciowy. Przesmażamy do zeszklenia na oliwie. Również przekładamy do garnka, zalewamy ok 1,5 litra wody. Dodajemy listek laurowy, ziele angielskie oraz ziarna kolendry i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę i ziemniaki. Gotujemy przez ok godzinę, następnie po wyjęciu trawy, liści i ziela blendujemy "niedbale", tzn. tak, by zupa zagęściła się(...)pominięciem dodatku mąki, jednak nie do konsystencji kremu. Na chwilę przed podaniem, zupę zagotowujemy i dodajemy rybę, ponieważ nie potrzebuje ona długiej obróbki termicznej. Talerz posypujemy natka pietruszki i podajemy z cytryną
Taste Of My Daymały por)1 opakowanie świeżego albo mrożonego szpinaku w liściachlistki z 4 młodych pokrzyw1 pęczek czosnku dziwnegośmietanka do zabielenia zupy1 łyżka tartego chrzanusól, pieprz1 łyżka masłaGotujemy bulion na włoszczyźnie. Gdy warzywa będą miękkie wyciągamy je z wywaru. Dodajemy pokrojony szpinak i czosnek dziwny. Gotujemy zupę przez 20 min. Na rozgrzanym maśle podsmażamy listki pokrzywy. Następnie dodajemy do zupy. Doprawiamy solą(...)pieprzem oraz chrzanem dla zaostrzenia smaku. Zupę miksujemy na krem. Podajemy z kleksami śmietany albo z ugotowanym jajkiem
Bon Appetit Małgorzatysię z Wami przepisem na banalnie prostą i bardzo smaczną fasolówkę- w postaci gęstego i sycącego kremu z pokrojonymi w kostkę ziemniakami i chrupiącą kiełbaską.Nie oszczędzajcie tylko na przyprawach: majeranku, cząbru, ponieważ to one nadają fasolówce aromatycznego smaczku, no i dzięki nim zupa nie jest wzdymająca- a to bardzo istotne, bo po co dodatkowo zanieczyszczać powietrze?! ;))))))* fasola biała drobna(...)bulion- 1,5 l (warzywny lub mięsny)* ziemniaki- 3 duże szt.* marchew- 2 szt.* pietruszka- 1 szt.* seler- 1/2 szt.* por- biała część* cebula- 1 sporej wielkości* czosnek- 1 ząbek* kiełbaska- wedle uznania* olej- do smażenia* przyprawy: sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, papryczka chili, majeranek i cząberFasolę namoczyć dzień wcześniej (minimum 8 godzin).Do garnka wlać bulion, dodać namoczoną
Kraina Miodem Płynącafantastycznych, zawiesistych i bardzo smacznych zup. Jesienne zupy moim zdaniem muszą być geste, aromatyczne i sycące. Mam nadzieję, że moje zupy przypadną Wam do gustu i że każdy znajdzie w tym zestawieniu coś dla siebie. Polecam! Pikantna zupa z kukurydzy Zupa dyniowo - marchewkowa Kokosowa zupa z czerwonej soczewicy Zupa dyniowa w pięciu smakach Krem z selera Mulligatawny Krem z selera
Codzienne Gotowanie500 g brukselki 1 puszka groszku 1,5 l wywaru wołowego 2 ziemniaki 10 cm pora 1 mała cebula 1 marchewka sól pieprz kminek szczypta
Gotowanie jest łatweSzybka , smakowita zupka , akurat do przygotowania po przyjściu z pracy :) Wystarczy tylko zaopatrzyć si w podstawowe składniki i życzę miłej pracy ;) Kremu wychodzi z tych
Słodkości i nie tylko