czasie szybciutko obrać i skroić marchewkę. 5. Następnie wrzucić pomidory,groszek i fasolkę. 7. Zalać wodą(około 1,5l na oko) nie rozwadniać za bardzo w końcu musimy się najeść przed zakuwaniem 8. Wcinać z makaronem lub pieczywem. Nie gotować makaronu z zupą jeżeli robimy ją na kilka dni-a robimy-przecież jest sesja! U mnie wcinane - resztką szparagów
Fiolka w kuchniKiedy tylko na targu pojawia się bób nie mogę się wprost powstrzymać od jego kupowania. Kilka lat temu bardzo przypadły mi do gustu te zielone fasolki i wciąż eksperymentuje z jego zastosowaniem. Pasta z bobu ( przepis ) to mój letni hit w smarowidłach, ubóstwiam jeszcze bób z pangratto, ale to w następnym wpisie, a o chodniku pomyślałam kiedy(...)czekała kolejna paczka, a na dworze panował spory upał. Chłodnik orzeźwia morowo, a kolendra nadaje mu egzotycznego kopa. Koniecznie podajemy z ugotowanymi warzywami (bób i groszek) żeby nadać zupie tekstury, chodniki wymagają tego po stokroć bardziej niż gorące wersje zup. Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 25 min 250 g młodego groszku 500 g bobu 450 ml mleka
Słodki Kompromistylko zupkę w proszku, o zgrozo! Po drugie nie mam fasolki szparagowej, ale mam nadzieję, że groszek da radę. No to do roboty! 1,5l wywaru drobiowego (w tym ziele angielskie, liść laurowy) 4 ziemniak pokrojone w kostkę marchew pokrojona w kostkę 1/4 główki poszatkowanej kapusty groszek zielony 1 zupa Czerwony barszcz ukraiński (bez nazwy) przyprawy do smaku (sól, pieprz
bastalenasoba, sojowy czy z fasolki mung. Dziś wybrałam makaron z rośliny konjac glukomman, w nas bardzo mało popularny, ale w Azji powszechnie używany. Można go kupić w sklepach internetowych, ekologicznych lub dużych sieciach handlowych. Makaron konjac nie ma smaku i jest niskokaloryczny (6,4 ka / 100 g). Zachęcam do wypróbowania tego produktu. O pozostałych składnikach zupy nie będę się rozpisywać
Codziennik Kuchennycharakterystyczną dla kuchni rosyjskiej, zupę po ukraińsku. Składniki 500 g łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 2 średniej wielkości ziemniaki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 300 g kiszonych ogórków 50 g kaszy orkiszowej 400 g białej fasolki z puszki sól, pieprz(...)koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Gotujemy 30-35 min, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki, kaszę i gotujemy do jej miękkości. Kilka minut przed dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenzabrać np. zmiksowaną zupę dla dziecka. Wykonanie z wysokiej jakości szkła hartowanego umożliwia mycie pojemników w zmywarce, przechowywanie w zamrażarce oraz stosowanie ich w kuchence mikrofalowej. Więcej do poczytania na stronie internetowej. Polecam. Składniki: 30 dag fileta z indyka 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka ½ pora 15 dag mrożonego groszku 10 dag brukselki 10 dag fasolki szparagowej(...)sól do smaku i doprowadzam do wrzenia, w tym czasie obieram resztę warzyw, kroję dodaję do garnka z mięsem, wsypuję ziele angielskie, dodaję liść laurowy, wsypuję groszek zielony, gotuję zupę na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Na kilka minut przed końcem gotowania wsypuję makaron, gotuję jeszcze chwilę, doprawiam solą do smaku, zabielam śmietanką i zestawiam z ognia
Wanilia i Kardamonwarty wypróbowania, ale wyłącznie przez osoby nie bojące się nowych smaków. O wielbicieli zupy ogórkowej się nie martwię, na pewno pokochają jego smak. ;-) Skorzystałam z gotowego przecieru ogórkowego firmy Orzech. Polecam każdemu, kto nie chce tracić czasu na tarkowanie ogórków. :-) Schab podałam z pęczotto i fasolką szparagową. 400g schabu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki
Szefowa kuchnigarnku kilka litrów bulionu i go zamrozić by potem móc się cieszyć pyszną zupą, nie tracąc całego wieczoru na gotowanie. Do dzieła! Składniki: 500 ml bulionu drobiowego, warzywnego (u mnie podstawą jest rosół z kaczki) 200 gram piersi kurczaka 1/2 dużego batata 2 marchewki garść fasolki szparagowej sok z 1/2 limonki łyżka cukru trzcinowego 1/2 puszki mleka kokosowego cebula dymka
Mango Papajakuchni , bo takie dni też mi się czasem zdarzają , choć rzadko , to chce coś ugotować dobrego ale i co samo będzie się swoim tempem gotować , to właśnie taka zupa , do garnka wkładam wszystko na raz , zalewam wodą doprawiam od razu i gotuje na bardzo małym ogniu , a smak jest super , zapraszam na przepis i wypróbowanie w domu . Składniki(...)osób ) 4 plastry karkówki 2 marchewki 2 pietruszki 1 pora ( biała część ) pół selera 6 ziemniaków średnich pęczek natki pietruszki 2 garście fasolki szparagowej pół szklanki śmietany 18% 1 kostka rosołowa Wykonanie Do garnka wkładam naszą karkówkę , następnie do mięsa dodaje wszystkie nasze warzywa , marchew , pietruszkę i seler
Mój SmakZimmmmnoooooo zimno, ale o tym chyba nikomu nie trzeba mówić :) az się by chciało cały ten okres spędzić w łóżku oj fajnie by było....ale niestety
NaKońcuJęzykafasolki konserwowej 3 ziemniaki włoszczyzna ( marchewka, por, seler, cebula, pietruszka) kawałek wołowiny z kością sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, suszony czosnek, cukier, oliwa z oliwek Wołowinę zalewamy około 2,5 litra wody (część odparuje w trakcie gotowania). Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować ponad godzinę. W tym czasie warzywa pokroić w kosteczkę. Do gotującej się zupy
MarciochaKucharzykawałki i obraną żółtą fasolkę szparagową, pokrojone w kostkę ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie, kostki rosołowe, gotować z 20 minut w garnku na maśle podsmażyć posypane cukrem pokrojone cebule, czosnek wsypać pokrojone cukinie ze skórką, zielone papryki, pomidory pokrojone i podsmażać wszystko co jakiś czas mieszając z 5 minut podsmażone warzywa przelać do garnka z zupą, do smaku dodac kucharka
W Mojej Kuchni LubięZupka jarzynowa z dodatkiem rzodkiewki..rzodkiewki dodajemy na samym końcu - nie trzeba długo ich gotować. 1-2 marchewki 1/2 pietruszki 10-15 dkg fasolki szparagowej kilka
Moje domowe kucharzenielyżka · sól · czarny pieprz mielony · cukier · majeranek · czosnek · przyprawa do zup i potraw w płynie · sok z cytryny Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką, fasolką i śmietaną połączoną z mąką i musztardą, chwilę pogotować i doprawić
Camilla w kuchniprzetworach, zrobiłam kilka słoików ogórków z chili, trochę sałatek, cukinie oraz fasolkę. Jeszcze zostały buraczki, papryka i pomidory. Ale to przy wolnym weekendzie może się uda.Kilka zdjęć mam dla Was, więcej dzieje się na Instagram-ie.Trzymajcie kciuki, żeby ten tydzień był spokojny ... * nagroda w konkursie * zupa bratowej :) * miętowa czekolada niemiecka szału nie zrobiła - ale źle o niej
Magiczne Życie Marty