serem i pieczarkami będzie rozwiązaniem. Niby kurczak, a jednak z niespodziewanym farszem w środku, który (choć prosty) nadaje potrawie oryginalnego smaku. Smok poleca fileta z kurczaka podawać z pieczonymi ziemniakami z piekarnika . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/kurczak-faszerowany-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/kurczak-faszerowany-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/kurczak-faszerowany-320x200.jpg"],"recipeIngredient(...)/filet-z-kurczaka-faszerowany-serem-i-pieczarkami/ Kurczak faszerowany serem i pieczarkami Kurczak faszerowany serem i pieczarkami Spięcie filetów wykałaczkami Kurczak faszerowany serem i pieczarkami w naczyniu żaroodpornym Upieczony kurczak faszerowany serem i pieczarkami Gotowe ziemniaki z piekarnika z kurczakiem faszerowanym pieczarkami i serem Artykuł Filet z kurczaka faszerowany serem i pieczarkami pochodzi z serwisu Bardzo Gruby Smok
Bardzo Gruby Smokzimno na odchudzanie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kapuśniak Składniki 30-40 dag kapusty kiszonej 15-20 dag chudego boczku wędzonego 1 marchewka 1 mała pietruszka 5-6 średnich ziemniaków 3 ziarenka ziela angielskiego 1-2 liście laurowe 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka mąki Instrukcje Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni aż się zarumieni. Przekładamy do garnka(...)pietruszkę, liść ziele gotujemy. W tym samym czasie na patelni najpierw podsmażamy, a potem dolewając odrobinę wody dusimy odciśnięta i drobno pokrojoną kapustę. Do warzyw dodajemy drobno pokrojone ziemniaki, a kiedy będą już prawie miękkie przekładamy podsmażoną kapustę, która powinna w tym czasie na patelni zmięknąć. Całość gotujemy. Na patelni wlewamy olej i dodajemy mąkę robiąc zasmażkę.(czyli chwilę smażymy
To co lubię - gotuję i polecamchemicznych dodatków. Dlatego proponuję abyście zrobili je sami, są naprawdę łatwe w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Paluszki rybne Składniki 300 g pieczonego łososia (może być gotowany) 1 średni ziemniak 1 jajko 4 małe pieczarki 2 plastry żółtego sera olej rzepakowy masło bułka tarta Instrukcje Upieczoną rybę rozdrabniamy widelcem, dodajemy ugotowanego rozgniecionego ziemniaka, mieszamy dokładnie. Pieczarki kroimy w drobniutką kostkę
To co lubię - gotuję i polecamzaledwie 30 minut. Z podanych składników wychodzi spora porcja na co najmniej pięciu głodomorów z dokładką :) Składniki: 1 mrożonka meksykańska 750g 3 średniej wielkości marchewki 3-4 większe ziemniaki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych u mnie z czosnkiem i ziołami 1 duża cebula 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 800g mięsa mielonego u mnie z mięsa(...)cukier, sól/vegetta do smaku Pęczek zielonej natki pietruszki Przygotowanie: Na oleju podsmażamy poszatkowaną cebulę, do tego dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Po chwili również pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki. Warzywa podsmażyć chwilę do lekkiego zeszklenia. Dodać mrożonkę, odsączoną fasolę całość podlać gorącą wodą do wysokości nieco ponad poziom warzyw, dodać ziele angielskie i resztę przypraw. W między czasie
W garach u Gosirazie zapraszam na zupę pieczarkową. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa pieczarkowa Składniki 1 udko z kurczaka 500 g pieczarek 1 marchewka 1 mała pietruszka 4-5 średnich ziemniaków mały kawałek selera sól pieprz 2 listki liścia laurowego 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka śmietany gęstej (30 %) 1 łyżka masła koperek lub natka pietruszki Instrukcje Udko zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele(...)się zrumienią. Warzywa ścieramy na tarce i dodajemy do garnka z zupą. Udko powinno być już miękkie. Dodajemy podsmażone pieczarki. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości. Śmietanę rozprowadzamy w kubku z niewielką ilością zupy (żeby nam się nie zwarzyła) i wlewamy do garnka. Zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy pokrojonym
To co lubię - gotuję i polecambędą smakować inaczej, ale zapewniam Was, że będą równie smacznie, do tego są szybkie, łatwe do zrobienia. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Muffiny z warzywami Porcje 12 Składniki 5 niedużych ziemniaków 1 mały brokuł pół czerwonej papryki 1 nieduży por 200 g sera żółtego (np. gouda) 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka masła 3 jajka 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki(...)łyżeczka świeżego lub suszonego oregano sól pieprz Instrukcje Ziemniaki kroimy w drobną kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy od chwili zagotowania 5 minut. Studzimy. Brokuły dzielimy na różyczki, wkładamy do garnka z wodą, solimy i od chwili zagotowania gotujemy około 4-5 minut. Studzimy i dzielimy na mniejsze kawałki. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy w talarki i dusimy
To co lubię - gotuję i polecamwołowiny 2 łyżki smalcu 1 litr bulionu warzywnego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku pół papryki zielonej pół papryki czerwonej pół papryki żółtej 4-5 średnich ziemniaków 2 płaski łyżki papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego (opcjonalnie) 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka kminku mielonego 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego mały słoiczek(...)lekkiego zrumienienia. Przekładamy do garnka z bulionem, całość gotujemy około godziny na małym ogniu, dodajemy ziele, liść. Do garnka dodajemy passatę pomidorową, koncentrat pomidorowy, całość zagotowujemy i wrzucamy ziemniaki pokrojone w dość dużą kostkę, gotujemy około 10 minut i dodajemy papryki pokrojone w duże paski. Gotujemy do miękkości, w miarę potrzeby doprawiamy całość solą i pieprzem. Smacznego.:) Artykuł Zupa gulaszowa
To co lubię - gotuję i polecampiersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego sól pieprz 1 szklanka passaty pomidorowej 1 szklanka bulionu 4 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki Instrukcje(...)garnka, zostawiając tłuszcz. Na tej samej patelni chwilę podsmażamy paprykę. Wszystkie składniki przekładamy do garnka (poza cukinią), zalewamy passatą i bulionem, dodajemy sól, pieprz, rozmaryn i gotujemy. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy cukinię pokrojoną na 0,5 cm plasterki. Dusimy jeszcze chwilę, w miarę potrzeby doprawiamy do smaku. indyk z warzywami to co lubie gotuje i polecam Artykuł Indyk
To co lubię - gotuję i polecamDrukuj Zupa warzywna. Składniki garść fasolki żółtej garść fasolki zielonej 2-3 średnie buraki razem z liśćmi 2 średnie marchewki pół średniego kalafiora 1 średnia pietruszka 3-4 średnie ziemniaki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 100 ml słodkiej śmietanki 1 łyżka masła (jeśli gotujecie zupę bez wywaru mięsnego) 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól do smaku pieprz(...)kawałki fasolkę. Gotujemy 5-10 minut i dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę w talarki, buraczki pokrojone w mniejsze kawałki. Gotujemy kilka minut i dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kalafiora podzielonego na mniejsze różyczki. Całość gotujemy, aż warzywa zmiękną. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem oraz jeśli zupa jest zbyt gęsta dodajemy wodę. Pod koniec gotowania dodajemy
To co lubię - gotuję i polecamciągu dnia ale na noc spokojne można było coś znaleść, na nocny postój. Oczywiście w restauracji nadmorskiej zaliczyliśmy rybkę, dzieci burgera i pyszną włoską sałatkę. Ryba Dorada z pieczonymi ziemniakami i sałatą, z sosem na bazie octu balsamicznego. Burger wołowy z grillowanym pomidorami, serem i pieczonymi ziemniakami. Duża porcja sałatki z grillowanymi pomidorami, grillowaną mozarellą na grillowanych chlebkach. Szynka drobno
gotuj ze mnąSkładniki / Ingredients: 3 ziemniaki / 3 potatoes 4 marchewki / 4 carrots 1 cebula / 1 onion 1,5 litra bulionu warzywnego / 1,5 liter vegetables broth 2 ząbki czosnku / 2 cloves of garlic 2 łyżeczki kurkumy / 2 teaspoons turmeric 150 g sera koziego / 150 g goat cheese olej / oil czarny pieprz / black pepper sól / salt kawałki ugotowanej marchewki (kostka) / pieces(...)roasted sunflower seeds Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 20 min, gotowanie: 30 min, ilość porcji: 6 Zanim zaczniemy gotować zupę, przygotujmy warzywa. Trzeba je umyć i obrać. Marchew, ziemniaki, cebulę i czonek kroimy na kawałki. Następnie przekładamy je do garnka z grubym dnem, dodajemy olej i podsmażamy wszystko przez 5 minut cały czas mieszając. Potem zalewamy warzywa bulionem
Projekty ze smakiemNawet klasyczną sałatkę jarzynową można odświeżyć:). Proponuję dodać do niej młode warzywa i ogórki małosolne - dzięki tym modyfikacjom sałatka bardzo zyskała na smaku. 3 średniej wielkości młode ziemniaki 4 młode marchewki 3 młode pietruszki 1 nieduży, młody seler 4 ogórki małosolne 1 młoda cebula 4 jajka 1 puszka groszku konserwowego 1 pęczek natki pietruszki 4-5 łyże majonezu(...)łyżeczki musztardy sól, pieprz 1. Marchew, ziemniaki, seler i pietruszkę dokładnie myjemy szorstką stroną gąbki do naczyń. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, powinno zająć to około 30-40 minut. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo i również studzimy. 2. Nie ma potrzeby obierania młodych warzyw ze skóry (możemy obrać jedynie seler jeśli skórka jest gruba). Kroimy je drobno, podobnie jajka
Szefowa kuchnipóźniej liście buraków są już zbyt duże i grube, tracą także swój smak i delikatność. Dziś moja ulubiona wersja: gęsta od warzyw, z odrobiną śmietany i osobno podanymi tłuczonymi ziemniakami z cebulką lub boczkiem 😍 No i jajo 🤣 U mnie element obowiązkowy botwinki. Składniki: ok 300 g cielęciny z kością 1 pietruszka 1/2 selera 1 marchewka pęczek botwinki(...)sól, pieprz, ew. szczyptę cukru. Dopraw śmietaną wcześniej zahartowaną odrobiną zupy. Do ugotowanej zupy wrzuć pokrojone wcześniej mięso. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem i tłuczonymi ziemniakami
Walijskie Pichcenieniewielkiej ilości oleju lub masła i dodaj do gotującej się zupy. Zupa z cukinią i kiełbasą SKŁADNIKI: 1,250 l bulionu lub rosołu 2 marchewki – 200 g 3 ziemniaki – 400 g 1 cukinia – 300 g 1 cebula – 130 g kawałek kiełbasy – 110 g 1 ząbek czosnku łyżka masła klarowanego – 25 g sól, pieprz(...)pojemności 3 l. Podgrzewam w nim łyżkę masła i przesmażam posiekaną drobno cebulę, mieszam dość często. Po ok. 5 minutach gdy się zeszkli dodają pokrojone w kostkę obrane ziemniaki, marchewkę oraz kiełbasę posiekaną w półplasterki. Smażę tak warzywa z kiełbasą kilka minut od czasu do czasu mieszając. Wlewam bulion, dodaję liść i ziele, zagotowuję. Po tym czasie dodaję cukinię
Zasmakuj Kuchni