ziemniaki z boczkiem - 2763 przepisów (strona:125/185)

O kurcze pieczone! Kura pieczona w całości. 165

Piecz 25minut. 6. Po tym czasie przewróć kurczaka na drugi boczek i piecz kolejne 25minut 7.Po tym czasie ułóż kurczaka piersiami do góry i piecz około godziny wg zasady - tyle ile waży kurczak/kura tyle go piekę 8. Na około 40 minut przed końcem planowanego pieczenia dodaj ulubione warzywa np. ziemniaki, paprykę czy marchewki. Możesz też przykryć kawałkiem foli kurczaka

Fiolka w kuchni
Szaszłyki z piekarnika – grillowanie w domu 327

warzyw i mieszanych gatunków mięsa. Sprawnie, szybko i pysznie. Mięso wołowe i pierś indyczą kroimy w niezbyt małą, ale równą kostkę. Dwucentymetrowa będzie w sam raz. Kiełbasę i boczek kroimy w grubsze plasterki. Cebule pozbawiamy wierzchniej warstwy, kroimy na ćwiartki i ćwiartki rozkładamy na pojedyncze bądź podwójne plastry. Cukinie myjemy i kroimy w półplasterki, ze skórką, żeby się nie porozpadała(...)pasują zarówno gotowane czy odsmażane ziemniaki, frytki jak i ryż. Zjedzenie ich z chlebem to najszybsza opcja – nie trzeba już niczego więcej przygotowywać. Przydadzą się jedynie ketchup, musztarda, domowy sos BBQ i tzatziki . SKŁADNIKI 2 czerwone papryki 2 duże czerwone cebule 300g wołowiny (antrykot, łata, udziec) 400g kiełbasy wędzonej z szynki 250g wędzonego boczku 400g piersi z indyka 1 mała

Karo in the Kitchen
Wegetariański kapuśniak 155

wizerunek wpływają tradycyjne dodatki – golonki, boczki, kiełbasy… To przez nie kapuściane dania są kaloryczne i ciężkostrawne. Wegetariański kapuśniak, to lekka propozycja dla wegetarian… i nie tylko.     Składniki:  - ok. 3,5 l bulionu warzywnego- średnia główka młodej kapusty- 2 marchewki- 2 cebule- mała główka czosnku- ziemniaki (młode)- por- 1 pomidor- słodka papryka w proszku- majeranek otarty- sól

mojewypiekiinietylko
Młoda kapusta z… wkładką 117

dodajemy do kapusty. Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem (boczek i kiełbasa są słone, dlatego zanim posolimy – najpierw spróbujmy). Z pomidora zdejmujemy skórkę, kroimy i dodajemy do kapusty. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek i ewentualnie trochę słodkiej śmietany. Młodą kapustę z… wkładką możemy podać z pieczywem, młodymi ziemniakami lub z czym kto lubi, tzn. „bez niczego”. Zaznaczam

mojewypiekiinietylko
Rolady z indyka pieczone z rozmarynem 161

plastry, lekko rozbija tłuczkiem i faszeruje różnymi dodatkami np. boczkiem, wędzoną słoniną, dodaje cebulę, musztardę, czerstwe pieczywo, ogórki kiszone, również grzyby leśne. Tym razem rolady przygotowałam rolady z indyka faszerowane pastą z bakłażanów z czosnkiem i chili. Nie dusiłam ich na patelni, tylko wraz z pokrojonymi w ósemki ziemniakami piekłam w piekarniku przez 45 minut. Polecam również przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kluski śląskie - kluski guminowe, gumione, białe, kartofelmelklezy, gumiklyjzy 271

miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać wyjętą część ziemniaków. Dodać sól do smaku. Połączyć składniki tak, aby powstała gładka masa. Formować okrągłe kluseczki. Kciukiem w każdej klusce robić wgłębienie. Wrzucać kluski do wrzącej lekko osolonej wody. Gotować na małym ogniu, około 2 minuty od momentu zagotowania. Podać okraszone boczkiem, słoniną lub z sosem. zastawa

królestwo garów
Warzywne talarki z grilla 135

Większości grill kojarzy się z kiełbaskami, karkówką, boczkiem i mnóstwem kalorii. Ale na grillu można przygotować również przepyszne lekkostrawne i zdrowe dania oraz dodatki do tłustych mięs. Tym razem banalnie prosty przepis na włączenie warzyw do grillowego menu. SKŁADNIKI: 1 duży batat (ok. 250 g) 10 małych ziemniaków 2 małe cukinie 1 papryka 2 małe cebule 2 łyżeczki ziół

Kuchnia od dwojga
Szare kluchy z serem żółtym 125

żółty uwielbiam z patelni.Możecie dodać twarogu lub boczku jest wybór :)  Składniki: 8 ziemniaczków takich sporych mąką pszenna( daje na oko,tyle by ciasto się połączyło i było zwarte) jajo 1 szt sól do smaku  pierz ziołowy do smaku olej do smażenia ser żółty 200 g Krok 1 Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce i przekładamy

Różowa kuchnia
ŻEBERKA NA KAPUŚCIE 146

przyprawy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w pólplasterki kiełbaskę i boczek,dokładamy do garnka. Dodajemy też żeberka, dorzucamy pokrojone wymoczone grzyby, a wywar z moczenia wlewamy do garnka. Kiedy kapusta zacznie się gotować zbieramy szumowiny. Gotujemy ok 1,5 godz na wolnym ogniu. W razem potrzeby jeszcze dosalamy. Podajemy z ziemniakami w mundurkach

Z Majeczką w kuchni
Zupa krem z fasolki szparagowej 212

gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki w kostkę i marchewkę, jak marchewka zmięknie dodaj fasolkę i gotuj na małym ogniu ok 25 minut doprawiając. Po ugotowaniu dobrze zmiksuj zupę, aż powstanie krem i dodaj śmietanę. Porada: Podawaj zupę z pieczywem czosnkowym i szynką parmeńska albo boczkiem ,idealnie się komponuje z serem pleśniowym zamiast szynki. Smacznego

Niezły Młynek
Przystawki na Sylwestra – wykwintne i niebanalne 585

formie roladki pokrojonej w plastry, sałatka ze sfermentowanego kimchi (to propozycja tradycyjnej, koreańskiej przystawki z kiszonych warzyw), antipasti warzywne z ricottą, śledź podany na purée buraczanym, z dodatkiem ziemniaków i marchwi, jako wariacja na temat tradycyjnej sałatki śledziowej, to dobry pomysł na zaserwowanie tradycyjnego dania w nowoczesnej odsłonie, tatar z łososia z gorczycą i Cremefine Fraiche – to kolejny pomysł(...)Korei, które świetnie sprawdzi się w roli sylwestrowej przystawki, sajgonki z wołowiną i mango, to popularne chińskie danie uwielbiane również w Polsce, veloute z żurku podane z konfitowanym boczkiem i perfekcyjnym żółtkiem to nowoczesne podejście do tradycyjnej potrawy kuchni polskiej. Dokładne przepisy na wszystkie wymienione sylwestrowe przekąski znajdują się na stronie: https://www.unileverfoodsolutions.pl/przepisy.html?filter=%5Bslugified_parent_keyword_names_facet~typ-dania%20%5Bslugified_sub_keyword_names_facet~typ-dania-przystawki%5D%5D . Jest tutaj też wiele innych

Poezja Smaków - blog kulinarny
Szynka na trzy sposoby pieczona w woreczku 270

garnuszka ( skórę lub boczek odłożyć do zamrażarki i dodać później jak będziecie gotować grochówkę :)) Dolać trochę wody, zagotować, w razie potrzeby doprawić solą. Można zagęścić mączką ziemniaczaną, ale nie jest to konieczne. Troszeczkę mąki ziemniaczanej wymieszać w małej ilości wody, dodać do gotującego się sosu. Uważać żeby nie dodać za dużo bo powstanie kisiel:) Podawać z ziemniakami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 141

folią aluminiową. Przed wyjęciem sprawdzić warstwę wierzchnią ziemniaków. Ziemniaki powinny być miękkie, jeśli są jeszcze chrupiące to, należy zapiekankę dłużej podpiec. W zapiekance chrupiący powinien być jedynie brokuł. Po upieczeniu odczekać około 5 minut, aby zatrzymał się proces pieczenia i składniki wchłonęły wszystkie soki. Zobacz również: zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami

Kuchcik gotuje
KOPYTKA 5 SMAKÓW Z DYNIĄ 157

małych oczkach ***************************************************************************** Ugotowane i zmielone ziemniaki zagnieść  z  0.5 łyżeczki przyprawy 5 smaków , mąką , jajkiem ,  puree z dyni , i solą na elastyczne ciasto .Uformować w wałek i kroić nożem małe kopytka.Gotować we wrzącej wodzie z solą  od wypłynięcia na wierzch ok.3 minut.Odcedzič ,okrasić cebulką lub boczkiem , albo tak jak ja tylko masłem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
prawdziwki w sosie śmietanowym... 148

cebule pokrojone w kostkę dodać prawdziwki z wywarem do boczku z cebulą, gotować na mniejszym ogniu z 20 minut dodać sól, pieprz mielony, przyprawę w płynie, gęstą śmietanę i na średnim ogniu doprowadzić mieszając do zagęstnienia sosu przez odparowanie wody sos jest pysznie aromatyczny jako samodzielne danie do makaronu, kaszy, ziemniaków, do placków ziemniaczanych czy potraw różnych mięsnych............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania