żeberka - 2743 przepisów (strona:126/183)

SURÓWKA Z MARCHEWKI - i jabłka do obiadu 174

kotlety mielone z cebulą i czosnkiem , młode ziemniaczki z piekarnika i surówka z marchewki udka z kurczaka w sosie śliwkowym , kluski drożdżowe na parze i surówka z marchewki  żeberka po myśliwsku , frytki i surówka z marchewki i jabłka Smacznego :) Surówka z marchewki fot. Moja Książka Kucharska Surówka z marchewki fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Gotujemy ekspresowy wywar wołowy w szybkowarze 145

goleni wołowej z kością, kość w razie potrzeby okrój, mięso pokrój na cienkie plastry o grubości ok. 1 cm 2 - 3 kostki ogonowe wołowe 1 kawałek wędzonego żeberka wieprzowego mały kawałeczek chudego boczku wędzonego 4 marchewki, obierz 1 duża pietruszka, obierz 1/2 dużego selera, obierz 1 por - tylko biała część 1 cebula - opiecz na ciemny kolor 2 listki laurowe

Szybko Szybkowar
Kurczak w marynacie teriyaki 151

podawany z ryżem, makaronem ryżowym lub z warzywami. Można też, zamiast w marynacie,  przygotować kurczaka w sosie teriyaki. Marynata teriyaki pasuje do krewetek, ryb i wieprzowiny, zwłaszcza do żeberek i karkówki pieczonej na grillu. Wyśmienita jest też wołowina teriyaki. Na blogu znajdziecie uproszczony przepis na marynata teriyaki  - do drobiu, mięsa i ryb , dziś jednak chciałabym Wam podać wariant

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tzatziki 130

dania z wykorzystaniem domowego sosu tzatziki: Szaszłyki na ostro na grilla z sosem tzatziki surówka z sałaty, pomidorami koktajlowymi i fetą z sosem tzatziki pieczone ziemniaki z sosem tzatziki żeberka z grilla z sosem tzatziki sałata rzymska z sosem tzatziki sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Smacznego :) Tzatziki fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Zupa szczawiowa 131

twardo. Ja gotuję szczawiówkę z ryżem, ale można podać ją z osobno ugotowanymi i potłuczonymi ziemniaczkami. Składniki:   ok 800 g świeżego szczawiu; 1 litr bulionu ugotowanego na żeberkach wieprzowych lub rosołu z drobiu 60 g ryżu 100 ml śmietany słodkiej 4 jajka na ugotowane na twardo sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Rozpoczynamy od dokładnego umycia i osuszenia liści szczawiu

Kasia i jej kobiecy świat
zupa z dzikiego szczawiu 172

Składniki: umyty i pokrojony szczaw zebrany na łące 1 l bulionu na żeberkach wieprzowych ,lub warzywnego(marchewka, pietruszka, kawałek selera) 100 ml śmietany słodkiej 2-3 jajka kurze kilka jajek przepiórki łyżka kopiasta smalcu sól, pieprz pół papryki czerwonej Wykonanie Zupa szczawiowa to jedno z wiosennych dań, które pierwsze pojawiają się na stole. Dokładnie umyć zebrany szczaw z piasku

w mojej kuchni
NAJLEPSZE PRZEPISY NA MAJÓWKĘ 205

STEKI Z CIELĘCINY Z PYSZNYM SOSEM! SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM!- LINK DOMOWE BURGERY Z GRILLOWANYM MIĘSEM! PYSZNE!- LINK POMIDORY POD PIERZYNKĄ, PRZEKĄSKA NA IMPREZĘ! ŻEBERKA "LEPKIE PALCE" APETYCZNE KARTOFLISKO PROSTO Z PATELNI! SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ

SMYKWKUCHNI
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 237

Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa-krem z białych szparagów 103

cóż z tych szparagów można robić? Dziś prezentuję pierwszy z sezonowych przepisów na białe szparagi, a mianowicie pyszną zupę – krem z chipsem z boczku. Składniki: 20-30 dag wędzonych żeberek 3-4 skrzydełka z kurczaka 10-20 dag wędzonego boczku 1-2 nieduże marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki 1 cebula kawałek włoskiej kapusty 3-4 średnie ziemniaki pęczek białych szparagów

Kate's Kitchen
Kartoflanka z ryżem i mięsem 138

Kolejna zupka, prosta ale smaczna. kawałek mięsa wieprzowego np.łopatki , golonki lub żeberka 1 marchewka 1 pietruszka kilka ziemniaków 10 dkg ryżu listek laurowy, ziele angielskie sól, pieprz majeranek vegeta koperek Mięso umyć, pokroić w kawałki, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą.Zagotować,zmniejszyć ogień , dodać obrane i pokrojone warzywa [ oprócz ziemniaków].Dodać przyprawy i gotować

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki bez zawijania 131

ziemniakami i pyszna domową surówka lub sałatą z dodatkiem jogurtu. Zajrzyj także do innych moich przepisów: – gołąbki z włoskiej kapusty – zupa z włoskiej kapusty – kwaśnica z żeberkiem GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Ilość porcji: 7-9 gołąbków Przygotowanie: 35 minut Składniki: – 500 g mięsa mielonego (z łopatki, wołowo-wieprzowego lub z kurczaka) – 100 g ryżu

nietylkopasta.pl
Polska kuchnia w Warszawie - Polot 126

orzeszkami ziemnymi, marynowaną cebulą podane z młodymi ziemniaczkami i śmietaną. (cena 25 zł) To są pozycję, mocno przyćmiły mi poprzednie przystawki. Consomme z żurku, podane z uszami faszerowanymi wędzonym żeberkiem, jajkiem przepiórczym i ziemniaczkami. (cena 19 zł) A dania główne: Tutaj mogę polecić pierogi z kaczką i soczewicą zamoczone w bulionie i oprószone świeżą dymką, kolendrą i orzeszkami

Niezły Młynek
ZUPA OGÓRKOWA NA ŻEBERKACH 135

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 2 żeberka, 8 średniej wielkości ziemniaków, 2 marchewki, 2 pietruszki, 500 g przecieru z ogórków, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 ziarna pieprzu, 2 liście laurowe,  sól, około 200 g śmietany. Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieram. Ziemniaki kroję w kostkę, 1/2 marchewki

JejKuchnia
Żurek na zakwasie 723

minut, ale jeśli nie macie możliwości, by zakwas poleżakował kilka dni, to opcjonalnie możecie użyć gotowego zakwasu ze sklepu. Żurek staropolski warto gotować na wędzonce (np. wędzonym boczku, wędzonych żeberkach, czy po prostu na wędzonych kościach). Mi osobiście najlepiej smakuje taki właśnie na wędzonym boczku i kiełbasie zwyczajnej, a do tego oczywiście tradycyjnie biała kiełbasa, która koniecznie musi być podsmażona

Kulinarne Przeboje
Domowy bigos 110

pół z kapustą świeżą. Ja gotuję bigos z kapusty, którą sama kiszę. Składniki 2,5 kg kiszonej kapusty. 500 g boczku wędzonego. 1 kg łopatki bez kości lub żeberek wieprzowych 500 g wołowiny. 4 pętka kiełbasy 4 cebule (pokrojone w półplasterki) spora garść grzybów suszonych 2 łyżki smalcu lub oleju do smażenia 2 liście laurowe 1 garść suszonych śliwek łyżeczka

Kasia i jej kobiecy świat

Proponowane wyszukiwania