żeberka - 2743 przepisów (strona:123/183)

GRILLOWANE OSTRYGI 136

był cudowny weekend spędzony razem z Martą i naszymi Wężami :)) Cały weekend grillowaliśmy: żeberka, 3 rodzaje szaszłyków (z wątróbka, kurczakiem i chorizo, z wołowiną), steki, hamburgery. W niedzielę po golfowym dniu na deser grillowaliśmy ostrygi :) Marta zrobiła je z sosem sojowym, kroplą tabasco i szczypiorkiem. A Andrzej wrzucił na chwilę na grilla. Wyszły pyszne

Cytryna&Co.
Schab duszony 128

śląskim , ale można je podać z tłuczonymi ziemniakami lub z kaszą. My lubimy dania mięsne z wieprzowiny szczególnie polecamy przepis na bitki wieprzowe w sosie kurkowym , szynkę duszoną , czy żeberka , zrazy wieprzowe zawijane Jak zrobić schab duszony w sosie z dodatkiem kurek? Składniki: 5 plastrów schabu wieprzowego 1 cebula pokrojona w piórka sól, pieprz i słodka czerwona papryka do smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab duszony z grzybami 128

zamrażarce mam jeszcze zapasik grzybów więc wykorzystałam je do przygotowania tego pysznego obiadu. Z grzybami, w pysznym sosie udusiłam plastry schabu. Zamiast schabu pyszna będzie także karkówka lub żeberka. Zamrożone miałam podgrzybki, maślaki i koźlaki ale można wykorzystać także kurki. W sezonie oczywiście można grzyby mrożone zastąpić świeżymi a jak ktoś nie lubi grzybów leśnych może wykorzystać pieczarki. składniki

Monia miesza i gotuje
Najlepsza pomidorowa z ryżem 132

Wami podzielić przepisem. Powiem Wam w tajemnicy, że cały jej sekret tkwi w dużej ilości warzyw, dzięki nim zupa nabiera niepowtarzalnego smaku i aromatu. Składniki: ok 2 litrów wody żeberko wieprzowe (możecie zastąpić kurczakiem) 3-4 marchewki 1 pietruszka  1 średni lub pół dużego selera kawałek pora 2 łyżki suszonych warzyw (ja mam domowe bez soli i innych dodatków

Cynamonowe szczęście
Skrzydełka słodko-pikantne (długo marynowane) 110

Słodko- pikantne marynaty bardzo dobrze pasują nie tylko do żeberek, ale też do skrzydełek. Ja bardzo lubię takie połączenia, dlatego dzielę się z Wami tym przepisem Składniki: – 1kg skrzydełek – 1 łyżka cukru trzcinowego – 1 łyżka octu ryżowego – 1 łyżka sosu sojowego (jasnego) – 1 łyżka sosu rybnego – 2 łyżki oliwy – 1 łyżeczkę papryki słodkiej

Smaki Armine
Gdzie, co i za ile zjeść na Cyprze? 172

stołu. Cena - 15 Euro za osobę . Ważna uwaga – jeśli wybieracie się na meze, musicie być głodni albo bardzo głodni, bo do zjedzenia jest naprawdę dużo: 5 rodzajów mięsa (żeberka, wątróbka, szaszłyki, schab i kiełbasa smażona), chleb pita, grecka sałatka, marynowane papryczki chilli, buraczki i seler naciowy w occie, 2 rodzaje sosów, pieczarki, ser wędzony, kasza kuskus, jajecznica z cukinią, pierogi

Związek na patelni
BIAŁA KAPUSTA DO OBIADU 106

albo jasnego sosu sojowego. Jeszcze chwilę podsmażyć i gotowe. Przed podaniem, białą kapustę posypać posiekanym koperkiem albo natką pietruszki. Białą kapustę podajemy jako dodatek do obiadu. Najlepsza do pieczonych żeberek, golonki, schabowego lub kotletów mielonych . Gorącą białą kapustę można także przełożyć do słoika, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Po przestudzeniu przechowujemy w lodówce do kilku dni. Smacznego :) Tradycyjna biała

Moja Książka Kucharska
Knedle z mięsem (z rosołu) 197

mięsa. Dodać majeranek, mieloną paprykę, sól i pierz do smaku i wymieszać. Jeśli farsz jest suchy, należy dodać kilka łyżek rosołu. U mnie miałam mięso z udek i malutkiego żeberka wieprzowego, więc farsz wyszedł sypki. Dlatego rosół był potrzebny. W przeciwnym razie trudno będzie zlepiać knedle, jeśli farsz się wysypuje. 3. Zrobić ciasto. Postąpić podobnie jak robi się kluski śląskie

Kuchnia domowa Ani
KWAŚNICA - tradycyjna góralska zupa 116

Najlepsza kwaśnica z dużymi kawałkami mięsa. Przepis na pyszną kwaśnicę góralską. Tradycyjna polska kwaśnica - najlepsza zupa z kiszonej kapusty na tłustym rosole z golonki, wędzonych żeberek lub karkówki. Syta i smaczna kwaśnica góralska z ziemniakami, cebulą i dużymi kawałkami mięsa, z dodatkiem czosnku i mielonej papryki. Prawdziwa kwaśnica ugotowana na rosole z karkówki i włoszczyzny. Staropolski przepis na tradycyjną kwaśnicę

Moja Książka Kucharska
zupa z dzikiego szczawiu 111

Składniki: umyty i pokrojony szczaw zebrany na łące 1 l bulionu na żeberkach wieprzowych ,lub warzywnego(marchewka, pietruszka, kawałek selera) 100 ml śmietany słodkiej 2-3 jajka kurze kilka jajek przepiórki łyżka kopiasta smalcu sól, pieprz pół papryki czerwonej Wykonanie Zupa szczawiowa to jedno z wiosennych dań, które pierwsze pojawiają się na stole. Dokładnie umyć zebrany szczaw z piasku

mojej kuchni
Cud Miód | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 96

idealne dla obcokrajowców, a także specjały kuchni europejskiej. Restauracja Cud Miód oferuje nam między innymi: tatara z polędwicy wołowej, śledzia w marynatach, pierogi różnego rodzaju, sałaty, golonkę czy żeberka. Co na przystawkę? W chwili, kiedy w karcie zobaczyłam Rydze na maśle z odrobiną czosnku, nie musiałam się długo zastanawiać. Oczywiście, zamówiłam je na przystawkę. Przepadam za rydzami, przygotowanymi w taki

Kuchnia Bazylii
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 165

idealnej klarowności wywaru, wyklaruj rosół za pomocą białka. Proces klarowania wywarów opisałam szczegółowo tutaj . Inne, aromatyczne wywary na blogu: wywar warzywny wywar drobiowy szybki wywar drobiowy wywar na żeberkach wieprzowych Wywar wołowy. Składniki (Porcji: ok. 1 l 500 ml wywaru)  700 g goleni wołowej z kością lub szponder / łopatka /mostek 2 spore marchewki, obierz 1 duża pietruszka, obierz

Szybko Szybkowar
Bigos 137

kiszonej kapusty 1 kg łopatki lub trójkąt z żeberkami 300-400 g kiełbasy listek laurowy 1 duża cebula kilka ziaren ziela angielskiego łyżeczka kminku 7-8 ziaren jałowca kilka suszonych grzybków kilka śliwek suszonych sól pieprz ziołowy pieprz czarny 3 łyżki mąki 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego Kapustę odciskamy od soku, zalewamy w garnku wodą i doprowadzamy do wrzenia. Odcedzamy

Gotowanie jest łatwe
Paysanne – zupa chłopska 117

Składniki: schab z kością lub żeberka ziemniaki marchewka seler pietruszka biała rzodkiew biała kapusta pietruszka natka sól pieprz Do garnka z wodą wkładamy mięso. Gotujemy około 40 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę (korzeń), seler, biała rzodkiew można dodać także inne warzywa. Chwilę gotujemy (około 15 minut). Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki

MojaQchnia.pl