ze szpinakiem - 2500 przepisów (strona:122/167)

Odżywczy zielony :) 109

Zielony koktajl tym razem w towarzystwie młodego jęczmienia. Ciekawy smak, mnóstwo wartości odżywczych :) A Wy stosujecie jakieś "superfoods'y"? ;) Składniki: banan garść szpinaku 300 ml mleka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka młodego jęczmienia Bio Planet  Przygotowanie:  Wszystkie składniki miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji

Zdrowie na języku :P
Kolorowy hummus - czerwony, zielony i żółty 153

się trochę hummusem znudzić. Urozmaicenie kolorystyczne i smakowe znanej każdemu pasty. CZERWONY - dodajemy zmiksowane pieczone buraki. Ja na 100 g hummusu dodałam 1 małego buraczka ZIELONY - dodajemy pesto, zmiksowany szpinak lub zmiksowaną roszponkę ( do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) ŻÓŁTY - dodajemy kurkumę (do momentu osiągnięcia pożądanego koloru lub smaku) * a jeżeli ktoś jeszcze nigdy nie robił hummusu

Pora na pora i pomidora
Nasiona chia - małe nasionka a jak moc 155

stosowaniu tych nasion podczas odchudzania - ze względu na właściwość pęcznienia. Co najważniejsze są bardzo zdrowe: kwasów omega-3 maja więcej niż łosoś, żelaza większą ilość niż szpinak natomiast ilością wapnia przeganiają mleko! Skład:  nasiona chia 100% ( może zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, soji, orzechów i nasion sezamu) Kalorie

Pora na pora i pomidora
Naleśniki z kaszy jaglanej 187

dżemem, owocami, musem jabłkowym, serem lub… z czym kto lubi. Najlepsze są świeże, podane zaraz po usmażeniu. Pomijając cukier lub stewię możemy przygotować naleśniki w wersji wytrawnej (np. ze szpinakiem). Smacznego. Wydrukuj przepis The post Naleśniki z kaszy jaglanej appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Różowe naleśniki :) 164

Jakąś odmiana kolorystyczna zwykłych naleśników? Osobiście wydała mi się bazie interesująca i przede wszystkim niezwykle smaczna! :) czas na różowe, a nawet purpurowe naleśniki ze szpinakiem. U nas podane z musem z banana i serka naturalnego. Na 5 naleśników potrzebujemy: Sok z 2 dużych buraków (około 3/4 szklanki) 1 jajko 3-4 łyżki mąki (wszystko zależy od tego ile tego soku

MamaOskarka
Stek z rekina II 126

każdej strony. Przełożyć na półmisek i trzymać w cieple. Na patelnię wlać marynatę, gotować aż odparuje połowa. Przecedzić. Wymieszać z łyżką zimnego masła. Steki polewać sosem. Podałam ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami. polecam również stek z rekina I Do racuchów polecam Rapennhof Riesling Kabinett.   Półwytrawny, reński Riesling o owocowym aromacie i idealnie zrównoważonej kwasowości. Cena 49 zł   Poleca

królestwo garów
królestwo garów w królestwie szparagów 80

Same nie wskoczą na talerz.     Pan Ludwik "sieje" obornik. Już za kilka dni będzie świeży jarmuż.   Botwinka i mangold już już prawie gotowe do zbioru... Szpinak.... a kto zgadnie co to ?   Oby tylko nie zmarzła... to szybko kwiaty będą   Groszek już kwitnie, odliczam dni (tygodnie) do zbioru.   To w przyszłości będą szparagi - za jakieś

królestwo garów
Lato u Państwa Majlertów 91

Teraz kto inny się pożywi.  Dynie rosną, szykują się do jesieni. Cukinie kwitną i rosną. Jarmuż świetnie się ma. Fasolka w pełnym rozkwicie. Karczochy już, już.... za momencik... Szpinaku nie zabraknie :)  Skorzonera szykuje się do jesieni. Kukurydza już za chwilę. Sałaty pięknie się uśmiechają... a w sklepie .... Inspekcję uważam za udaną :)   zastawa

królestwo garów
Polewka jurajska na poziomie 511 142

popływamy później... Po dniu pełnym wrażeń, w końcu przystępujemy do gotowania... ale najpierw łyk nalewki pigwowej, przygotowanej przez Grześka Miśtę. Podczas warsztatów przygotowaliśmy:   Sałatkę ze szpinaku z wędzonym pstrągiem (tak, z tym przywiezionym z hodowli), z figami i granatem,  polewkę jurajską – przepis powyżej, carpaccio z piersi gęsi sous vide z oliwą truflową i prawdziwkami

królestwo garów
Istenić - Slovenian Bubbles 109

zbierane są ręcznie we wrześniu. Barbara stanowiła wspaniałe tło dla przystawek:  - ceviche z tuńczyka ze świeżym awokado z dresingiem limonowym i sorbetem z rukoli, - sałatki z rukoli i szpinaku z figami, kozim serem i dresingiem orzechowym balsamico. No. 1 Cuvee Speciale - 70% chardonnay, 30% żółty plavec. ( 64 zł.) Wino leżakowało na drożdżach przynajmniej trzy lata. Druga fermentacja w butelce

królestwo garów
Ciasto francuskie, co można zrobić? 188

blogu  mam takie przepisy, dlatego teraz postanowiłam zebrać je w jednym miejscu i się  z wami podzielić. ŚLIMACZKI Z PESTO GNIAZDA Z SZYNKĄ I PARÓWKĄ FILET ZE SZPINAKIEM ŚWIDERKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO RÓŻE Z CIASTA FRANCUSKIEGO SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
REWOLUCJA NA TALERZU, CZYLI O TYM, JAK W JEDNEJ CHWILI DIETA SIĘ ZMIENI 186

główny składnik diety. Jednak mleko roślinne nie zawiera wapnia. Skąd więc go czerpać? Przede wszystkim z sezamu oraz  warzyw zielonych , głównie brokuł, ale również ogórki, wszelkie sałaty, brukselka, szpinak, itd. Warto jeść figi! Wapń również znaleźć można w sardynkach i szprotkach (ale z ośćmi!), soi, jej przetworach i ciecierzycy . Rezygnacja ze słodyczy i cukru, która obowiązuje mnie na minimum

W kuchni Karmel-itki
Łosoś cytrynowy, czyli piątkowy obiad Maksia 155

foli aluminiowej) przez ok. 20 min w temperaturze 170-180 stopni wykorzystując pieczenie tradycyjne z termoobiegiem. Tak przyrządzoną rybkę serwuję dziecku z różnymi dodatkami, np. puree ziemniaczano - pietruszkowym ze szpinakiem. Dziś były to leniwe Babci Hani z miksowanymi, gotowanymi warzywami (marchew, pietruszka, kalarepa). Dzisiejszy obiad Maksia w pełnej okazałości Smacznego

Kuchnia po mojemu
Masło czosnkowe domowej produkcji - doskonały dodatek do mięs, warzyw i zapiekanek 171

chociażby w przepisie na steki wołowe lub dawno już nieużywanym tatowym pomyśle na obiad . Takie masełko przydaje się w kuchni do bardzo różnych celów. Chociażby do najzwyklejszych zapiekanek, przyprawienia szpinaku czy pieczonych ziemniaków. Nie wspomnę już o zwykłym posmarowaniu bułki w przypadku przeziębienia. Wiadomo przecież, że czosnek jest naturalnym antybiotykiem o silnym działaniu antybakteryjnym. Do naszej rodziny przepis ten wniósł

Kuchnia po mojemu
Pstrąg z pieca w koprze i cytrynie 201

posiekany koper i wkładamy po plastrze cytryny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20-25 minut - w każdym razie niezbyt długo by nie wysuszyć rybki. Podajemy na szpinaku lub z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Pyszności. Syn pierwszego pstrąga zjadł na Wigilię rok temu. Dla mnie niewiele zostawił - tak mu smakował. Proste i szybkie danie rybne, a jakże

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania