ze szpinakiem - 2500 przepisów (strona:129/167)

Lasagne.... warzywne 234

Lasagne kojarzy się głównie z mięsem mielonym i sosem pomidorowym lub ze szpinakiem i beszamelem. My sobie dziś zrobimy wegetariańskie lasagne, w każdym razie bardzo zdrowe, bo warzywa będą grillowane.Składnikipłaty lasagne, te przyjechały do mnie z Monflaconebukiet 9 warzyw Iglotexcukinia babyporbazylia i tymianek- świeżepieprz ziołowy Skworcupomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim Skworcu Karahi Chicken Masala Skworcumąka orkiszowa

Z Kuchni Do Kuchni
Jarmuż duszony-Grünkohl-Detoxfood-Właściwości zdrowotne jarmużu 117

sobie trochę trudu,bo nie tylko ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie,ale jest zwyczajnie pyszny.Duszony z cebulką i czosnkiem jest świetnym uzupełnieniem każdego drugiego dania.Jarmuż podobnie jak szpinak może być smakowitym farszem np. naleśników.Patrz przepis tutaj.JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ I CZOSNKIEM:Składniki:1 kg jarmużu cebulaczosnekpieprz,sólocet winny i cukier do smaku/opcjonalnieokoło 2 łyżek uprażonych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Poznaj buraka lisciowego-Mangold 174

mozna ja sadzic na ozdobnych rabatach kwiatowych.Ponadto jest bardzo latwy w uprawie.Nie tylko zdobi ogrody,ale jest naprawde smaczny,nieklopotliwy i szybki do przygotowania.Jak smakuje? Zielone czesci smakuja jak szpinak i podobnie pachna w trakcie przyrzadzania.Natomiast lodyzki chrupia jak kalarepki.Wygladem przypomina chinska kapuste pok-choi.CZY ZDROWYJEST BURAK LISCIOWY ? Owszem,to cenne zrodlo bialka,zelaza.wapnia,witaminy K,A i C.Jest rowniez bogaty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chlebek dyniowy 137

Kiedy ostatnio przygotowywałam zapiekankę makaronową z dynią i szpinakiem to zostało mi trochę ugotowanej dyni więc postanowiłam coś dodatkowo upichcić- bo za nic nie mogłam sobie pozwolić na zmarnowanie choć kawałka mojego ulubionego warzywa Przejrzałam szybciutko swoją listę „do zrobienia” w poszukiwaniu przepisu na małą ilość dyni i wybór mój padł na chlebek dyniowy znaleziony u Kasi

UgotujmyTo.pl
Cosa Nostra … pyszne jedzonko i Tydzień Restauracji 171

która dopełniała całość. Kurczak Bardzo miękki , soczysty , absolutnie nie przesuszony , z duża ilością farszu , który wyczuwalny był przy każdym kęsie – absolutnie nie ma co zarzucić. Świetnie przyrządzony szpinak i rewelacyjny sos porowy świetnie komponowały się z całością.Pieczone ziemniaki ok. ,  porcja zdecydowanie dla głodnego  , bo w dwójkę nie mogliśmy sobie z nimi poradzić.Z pełnymi brzuchami wyczekiwaliśmy deseru , choć

Ostra na Słodko
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 145

Domowe ,  świeżo robione , niesamowicie chrupiące  , w cienkim cieście , wypełnione 4 różnymi farszami.Razem z T. zdecydowanie zachwyciliśmy się tymi z mięsem i wybraliśmy numerem 1 – polecam!Ruskie i ze szpinakiem jak dla mnie zbyt mało wyraziste w smaku.Po przystawce przyszedł czas na obiad.Na stół wkroczyła defilada zup ( dla mnie i dla T. to samo ) – 4 kokilki wypełnione  czterema różnymi

Ostra na Słodko
PIEROGI RUSKIE 143

Witajcie :) nie ma chyba takiej osoby która nie lubiła by pierogów :) Zaletą tej potrawy jest to że możemy włożyć do nich prawie wszystko , owoce , szpinak kapustę z grzybami sery, ziemniaki z jajkiem , kaszę gryczaną  Najbardziej znanymi i tradycyjnymi są pierogi ruskie które wszyscy uwielbiają :)  ja dzisiaj właśnie zapraszam Was na to pyszne i proste danie

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z fetą, awokado i pomidorem posypana pestkami słonecznika 569

ukrywam, że najbardziej na świecie lubię jeść sałatki. Wystarczy jakaś zielona baza (rukola, szpinak, sałata lodowa) i dodatki (tutaj mamy ogromne pole do popisu!). Teraz czas na dressing, aczkolwiek według mnie nie jest on konieczny. W swoich sałatkach unikam dressingów lub polewam sałatkę oliwą z oliwek, sokiem z cytryny... Po co dodawać sałatkom kaloryczności, skoro same w sobie są pyszne.Sk

Mango Papaja
Polecane książki kucharskie: Jamie Oliver – Gotuj sprytnie jak Jamie (recenzja i opinia) 179

ryż po koreańsku z resztek, Meksykańska sałatka cesarska, Lepki kurczak z makaronem po chińsku, Risotto z kurczakiem i groszkiem, JFC (Jamie’s Fried Chicken), Cannelloni z kurczakiem i szpinakiem, Żółte curry pukka, Pikantny tażin wołowy, Chrupiące tacos z wieprzowiną, Król burgerów, Fantastyczne rybne curry.Ale najmocniejszą stroną książki oprócz samych przepisów jest część poradnikowa (zarówno wstęp jak i porady umieszczane

WojnaNaSmaki.pl
Frittata z fasolki szparagowej 218

samego po raz drugi. Stąd też i pomysł  na przygotowanie tej potrawy. Robię frittate w różnych wersjach, nie tylko z fasolka szparagowa,  ale też  z pomidorami, szpinakiem, cukinią , grzybami. Świetnapotrawa  na kolację -sukces gwarantowany -polecam :)SKŁADNIKI     3 jajka całe    3 białka z jajek300g fasolki szparagowej    3 łyżki oliwy

zielonacukinka
Jarmuż. Z czym to się je...? Z chlebem! 125

końcu na blogu Kuchennymi drzwiami znalazłam przepis na chlebek do odrywania. Jak tylko go zobaczyłam, wiedziałam, że to będzie właśnie jarmużowy debiut w mojej kuchni.Mi jarmuż przypomina szpinak, ale jest lekko gorzki, ma w sobie coś specyficznego, jak brukselka. Nie każdemu to przypadnie do gustu, ja takie smaki uwielbiam, więc się w jarmużu zakochałam. Chlebek wyszedł boski - mięciutki, pachnący

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody żurawinowe wyjątkowo chrupiące 114

okazało się, że brak miejsca na sorbetierę. Próbowałam upchnąć, ale się nie udało. Stwierdziłam więc, że trzeba by zamrożone zapasy nieco uszczuplić. Popatrzyłam na puree z dyni, na szpinak i na mieszankę warzyw. A potem zerknęłam na czerwone korale żurawiny, i wyobraźnia zaczęła pracować.W sklepie czy lodziarni nie widziałam nigdy lodów żurawinowych. Poszukiwania przepisu w internecie i książkach też

Pożeraczka, czyli raz adobrze
KACZKA PIECZONA, FASZEROWANA JABŁKAMI I ZIARNAMI. 149

dogadać co do wykonania, więc po dłuższych dyskusjach naszpikowałyśmy ją jabłkami, ziarnami i odrobiną miodu. Natarty przyprawami ptak, wypełniony dosłownie owocnym nadzieniem zaserwowałyśmy z pieczonymi w koszulkach ziemniakami, czosnkowym szpinakiem i sosem z żurawiny. Obiad (przed)świąteczny był pyszny. SKŁADNIKI:- Kaczka, około 2 kg,/Solanka do namoczenia:- woda,- sól,/Na każdy litr wody - 2 łyżki soli./Nadzienie:- Jabłka

Wypisz Wymaluj
Makaron z pomidorowym pesto 222

proszku (można pominąć, jeśli nie lubicie)4 łyżki oliwy z oliwek (lub zalewy z pomidorów)sól morska Makaron (może być zwykły, a może być smakowy – z pomidorami, szpinakiem czy chili) gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W tym samym czasie suszone pomidory odsączamy z zalewy (zalewę można zostawić) i miksujemy w malakserze wraz z ząbkami

Poezja smaku
327. 147

nominuję:SzkaręMartynęKeralęKateRudzielcaNioolekDarięCzekoladowąGrowingUpOliwięPytania:1. Jakieś plany na wakacje?2. Wymarzone miejsce na wakacje?3. Jakieś wspomnienie związane z obozem/kolonią/wyjazdem z rodzicami?4. Ulubiona letnia potrawa?5. Koktajl banan-szpinak, czy truskawkowy? 6. Spokojny ranek, czy wieczór?7. Najpierw czytasz książkę, czy oglądasz film?8. Domowe kino z przyjaciółmi, czy może kino na mieście?9. Najgorszy owoc?10. Wiedziałeś

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania