wykonaniu tego hmm... dania? bardziej przekąski, zmienicie zdanie :)Też nie przepadałam za brukselką, ale moje grymaszenie bardziej opierało się na tym, że co zielone to niesmaczne (podobnie było ze szpinakiem :) ). Dopóki nie spróbowałam, uważałam że jest ohydna :PNa szczęście zmieniłam zdanie i coraz częściej po nią sięgam :) Przepis pochodzi z książki Ruth Reichl "Czosnek i szafiry czyli sekretne życie
Pora coś zjeśćJakiś czas temu pokazywałam ją Wam na facebooku i całkiem o niej zapomniałam!A nie można zapominać o tak fajnym i smacznym wypieku. To już druga, po tej ze szpinakiem, długo wyrastająca ciabatta, więc pamiętajcie, iż potrzebuje przeszło 8 godzin!Gwarantuję Wam, że warto ;-).Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzień dobry!Na targowych straganach coraz więcej nowalijek. Świeże rzodkiewki, botwinka, szpinak. Wszystko wygląda tak wiosennie i kolorowo. Nie sposób się oprzeć, prawda? Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam bardzo prosty pomysł na sałatkę czy to na śniadanie czy inny posiłek w ciągu dnia.Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym
Pora coś zjeśćKURCZAKA DANIA Z WIEPRZOWINY DANIA Z WOŁOWINY DANIA RYBNE DANIA Z MAKARONEM DANIA Z RYŻEM Roladki schabowe z serem Cheddar Panierowany kotlet schabowy z mozzarelląConchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym Post Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojemłodą włoszczyzną. Tarta z kozim serem na spodzie z krupczatki z kurkami i młodą włoszczyzną. Pstrąg z bobem, chorizo i pieczonymi pomidorami. Zupa rybna ze szpinakiem i palonymi pomidorami oraz ośmiorniczkami. Przepiórki z nektarynkami, rozmarynem i masłem. Domowy makaron z warzywami sezonowymi. Owoce leśne z zabayone. Poszłam na całość i wzięłam się za przepiórki. Przed rozpoczęciem uzgodniliśmy
W kuchni Karmel-itkiktórym nie wszystkim odpowiadają. Są takie przyprawy, które o zawrót głowy przyprawiają. Bądź o mdłości. Są takie smaki, których unikamy. Najczęściej ich nie znamy.To jak z dziećmi - nie lubią szpinaku, pomidorów, innych warzyw czy potraw, póki nie skosztują. "Nie znoszę krewetek". "Dlaczego?". Bo nie znam.Krewetki już poznałam i się od razu w nich "zakochałam". Niestety tylko ja, w moim domu
W kuchni Karmel-itkiwłasne oczy to, co się widzi na co dzień w telewizji. Teraz mój blog z powrotem będzie w 100% kulinarny :) A już niedługo przepis na drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą, zapraszam
Zgrabne Gotowaniemnie urzekły, czasami coś dorzucę od siebie, czasami wymyślę coś sama. Zasada panuje tylko taka :szybko, smacznie i niedrogo! Sałatka świetnie komponowała się w zestawieniu z Lazania ze szpinakiem, cukinią i serem camembert. Składniki: 1 kulka sera mozzarella kilka pomidorków koktajlowych (cherry) mały pęczek bazylii oliwa extra vergine sól pieprz Wykonanie:Ser mozzarella pokroić w plasterki, pomidorki
Blondynka Gotujebył tylko delikatnie skropiony olejem rzepakowym, czyli dla tych co liczą kalorie idealny. Rybę podałam na Ziemniaczkach Niedźwiedzich z sałatką, której większość składników pochodzi z moich balkonowych zbiorów (szpinak, mix sałat, szczypior, mięta pomarańczowa, ogórek, pomidor i olej z pestek dyni). Jeśli chcecie wiedzieć co w tym roku mam na balkonie, zapraszam na fan page bloga na portalu Facebook :) Smażenie
Blondynka Gotujefarsz) Ubić białka z solą na sztywno. Dodać do reszt ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Smażyć od razu na dobrze rozgrzanej patelni. Naleśniki smarować grubo farszem (warzywnym np. szpinakiem lub mięsnym z kapustą i grzybami), zwijać w kopertę. Można posypać startym serem np. parmezan, mozzarella, gouda. Zapiec w temp. 180ºC do czasu aż ser się rozpuści i lekko zapiecze
coolinarnastrefa.blogspot.comtakie potrawy , gdzie przy nie wielkim wysiłku , można raczyc sie pysznym jedzeniem. Opierałam się na przepisie ET. Składaniki:- 1 op. makaronu 400 g (ja użyłam kolorowy ze szpinakiem i bazylią)- 2 serki topione kremowe- mrożone warzywa (brokuł, marchew, fasolka,kukurydza )- pół szkl. śmietany 18%- przyprawy : bazylia, sól czosnkowa, sól ziołowa- 1 szkl. wody ( im więcej wody
Słodkości i nie tylkoprzetestowanie nowego produktu firmy Lubella pod nazwą "Szybko z patelni". Dostałam 3 różne paczuszki zawierające makarony i sosy w proszku do nich - świderki z pieczarkami, świderki w szpinaku i pikantne rurki. Makarony tego producenta znam i cenię od dawna więc postanowiłam wypróbować i to, chociaż opcja sproszkowanego dodatku jakoś mnie nie zachęcała. Ale co mi tam - wszystko jest
Smaczna Pyzazaczyna kiełkować, zazielenia się soczyście i zakwita. Postanowiłam przywołać trochę wiosny szykując coś dobrego do picia. Dobrego i zdrowego, zobaczcie sami !Wolisz inne owocowe smaki albo nie przepadasz za szpinakiem ? Zobacz przepis na Smoothie z ananasa i bazylii albo Smoothie z truskawek i ziół . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza