serduszkami to oryginalny i prosty sposób na naprawdę miłe "dzień dobry". A wnętrze to już kwestia wyobraźni - byle kolorowo. Ja przygotowałam wariant zdrowy - z chudym twarożkiem i szpinakiem, ale równie dobrze może to być dżem albo nutella
Milion Smakówprzysmak najbardziej smakuje mi z sezonowymi warzywami, np. z pomidorami i bazylią. W oczekiwaniu na rozpoczęcie warzywnego sezonu na szczęście mamy mrożonki :) Poniżej przepis na pyszną fritattę z mrożonym szpinakiem - pikanterii temu daniu dodaje ser brie i podsmażona cebulka
Milion Smakówpoczątkujących :) Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam jajka przepiórcze, które są drobne przez co łatwo je zanurzyć w masie, a dodatkowo są bardzo zdrowe. Masę przygotowałam na bazie liściastego mrożonego szpinaku i śmietany. A na wierzch - warstwa białej masy chrzanowej dodająca daniu nieco pikanterii. Jeśli nie wybraliście jeszcze wielkanocnych przekąsek to jest to propozycja warstwa rozważenia. Nie zrażajcie się długim czasem
Milion Smakówzimno. W tym przepisie do ciasta wykorzystałam mąkę gryczaną, która jest bardzo zdrowa i bezglutenowa. Do jej charakterystycznego smaku z nutą goryczki doskonale pasuje świeży, krótko podsmażony na maśle szpinak. Do tego szynka szwarcwaldzka, żółty ser i odrobina gorgonzoli. Całość jest naprawdę pyszna a do tego zdrowa i pożywna. Atrakcyjny sposób podania sprawia, że jest to też ciekawa kulinarna pozycja
Milion Smakówwarzywny miks z domieszką sera brie świetnie sprawdzi się jako szybka i lekka kolacja. A smaku w nim co nie miara - świeży szpinak, aromatyczne pieczarki, suszone pomidory, czosnek... Wypróbujcie koniecznie
Milion SmakówMakaron rurki z farszem ze świeżych pomidorów, szpinakiem i parmezanem to coś dla miłośników włoskich smaków. Całość polana lekkim sosem jogurtowym tworzy wspaniałą kompozycję na rodzinny obiad
Milion SmakówWspaniała zapiekanka, którą pokocha każdy miłośnik serów, których mamy tu trzy rodzaje.Jednak główną część dania stanowią warzywa: pieczona cukinia wraz ze świeżymi pomidorami oraz doprawiony cebulą i czosnkiem szpinak. Całość składa się na pełną zdrowia i smaku mieszankę
Milion SmakówDobrodziejstwo maja polega na tym że świeże warzywa na straganach są i żal byłoby z nich nie skrzystać. Szparagi, botwinka, świeże zioła, rabarbar, szpinak czy szczaw jest w czym wybierać. Moja propozycja na dodatek do obiadu to zasmażana botwinka z chrupiącymi listkami i kremowymi małymi bulwami, miód dla ciała, polecam serdecznie. Botwina zasmażana pod beszamelem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewyczarować tyle pesto na ile będziemy mieli ochotę, Jest to dość duża porcja, ale można schować do słoika i wykorzystać później. Szybkie i pyszne zielone pesto... Składniki: 150 g szpinaku baby 8 łyżek tartego parmezanu 25 g świeżej bazylii 2 małe ząbki czosnku 100 g orzechów nerkowca 180 ml oliwy z oliwek ok. 1 łyżeczki soli (opcjonalnie) sól, pieprz
Delicious Titbitsmogę jeść codziennie. Składniki:(na 10 sztuk ,cienkich) 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 10 łyżek wody szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego 150 g świeżego szpinaku ,zmiksować Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę i smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na rumiano . Farsz: pęczek zielonych szparagów ,gotujemy 4 minuty ,potem przelewamy zimną wodą . Jeden filet z kurczaka
Ladylaura.tygodnie. Po tym czasie zrobić przerwę i ponownie można powtórzyć kurację. Aby poprawić smak można go rozcieńczyć niewielką ilością wody. Pulpę można zamrozić i przygotować tak samo jak szpinak lub dodawać do koktajli albo ugotować zupę. Nie podałam ilości pokrzywy, ponieważ różna ilość soku wychodzi, nie jest zbyt soczysta. Ale żeby mieć butelkę takiego soku sporo trzeba narwać tych pokrzyw
Zakątek rozkoszy kulinarnychsię zupę. Zazwyczaj jest to pomidorowa, ale czemu by nie sięgnąć po coś innego? Dzisiaj proponuję Wam zieloną, mocno kwaśną i aromatyczną zupę szczawiową. Kiedyś szczawiu (podobnie jak i szpinaku) się brzydziłam, teraz jem ze smakiem, to fascynujące jak się zmieniają nasze smaki i upodobania w trakcie naszego życia :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćduchem slow - smak! W menu obok tradycyjnych pozycji: czekolady, śmietanki i sorbetu truskawkowego, co dzień znajdziemy parę oryginalnych smaków, m.in.: chałwa sorbet pomarańczowy pomieszany z miętą i szpinakiem kopiec kreta kinder bueno sorbet mango - marakuja sorbet z limonki lody ciasteczkowe batonik mars sorbet pomarańcza - bazylia rafaello sorbet z zielonej herbaty herbata różana multiwitamina sorbet jabłkowy z cynamonem lody biszkoptowe
upichconaCzęsto widziałam taki koktajl u koleżanki na swoim koncie int. Sama podchodziłam do spróbowania z dystansem- szpinak-jako koktajl- nie bardzo. Ale jednak spróbowałam i teraz żałuje, że tak późno :) Lepiej późno niż wcale. Podobno dodaje cerze blasku dlatego zielone koktajle polecane są przyszłym pannom młodym -do których, jeszcze przez miesiąc należę ;) Czytaj więcej
Pasja tworzeniajest od mamy jednego z menagerów restauracji! I powiemy całkiem poważnie, że wrócilibyśmy spróbować inne pozycje z nowego menu - wiele pozycji brzmi bardzo zachęcająco - np. grillowane krewetki z młodym szpinakiem, grillowanym ananasem, czerwoną cebulą i pomarańczowo - imbirowym winegretem, albo sałatka z grillowaną wołowiną z ogórkiem, kolendrą i orientalnym sosem słodko kwaśnym czy chociażby ich nowy tajski vege burger! O deserach
Plate of Joy