poprzedniego niewiele w lodówce zostało. Czasami idę z nią coś zjeść "na wagę". Nie narzekamy. Obie wybieramy to, co lubimy (ona: ryba, kluseczki i czerwona kapusta, a ja szpinak, kasza gryczana i również ryba). I pogadać razem fajnie możemy. Z dwójką dzieci rzadko chodzimy do restauracji. Jeżeli całą rodziną, to najczęściej latem i tam, gdzie jest ogródek
bistro mamaprzekąskę była rolada z łososiem i szpinakiem a na obiad robię dziś pulpeciki w sosie pomidorowym. Pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Pasuje idealnie do ziemniaków, ryżu czy kaszy. I co najważniejsze, jest to danie uwielbiane przez dzieci. Zresztą spróbujcie sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego ( drobiowego lub wieprzowego, albo mieszanego), 3 marchewki
Passion of Cookingszkl. truskawek ANANASOWO - JAGODOWY: 1 szkl. jeżyn, 1/2 szkl. jagód, 1/2 szkl. malin, 1 garść natki pietruszki, 1 szkl. nananasa ZIELONY: 1 szkl. zielonej pietruszki, 1 szkl. świeżych liści szpinaku, 1 szkl. jarmużu (ew. rukwii wodnej), 1 jabłko POMARAŃCZOWY (sok świetny zaraz po przebudzeniu) (koniecznie należy dodać do niego łyżeczkę dobrego oleju tłoczonego na zimno, ze względu na witaminy rozpuszczalne
Naturalna Kuchniazamieszkać na zawsze :) To jednak nie mit, że kuchnia śródziemnomorska jest najlepsza na świecie :) Koniecznie musicie kiedyś odwiedzić ten piękny kraj i zasmakować go :) Ciasto filo wypełnione fetą, szpinakiem, czy wspaniałym waniliowym nadzieniem z cynamonem, codziennie ciepłe i chrupiące, sprzedawane przez bardzo życzliwych Greków:) A oni zawsze dorzucali coś za darmo, albo sprzedawali z dużą zniżką:). Zapraszali do swojej restauracji
Kuchnia Pani Wiosnycukier - fruktozę. A jak wiadomo, żaden cukier w zbyt dużych ilościach nie wpływa korzystnie na zdrowie i sylwetkę. Moje ulubione, które najchętniej dodaję do wszystkiego to : Z warzyw : sałata szpinak brokuły cukinia papryka pomidory ogórki Z owoców : banany jabłka śliwki winogrona 4. Po czwarte - tłuszcze Najbardziej kaloryczny, ale wciąż niezbędny składnik naszej diety. Pomaga dostarczyć cenne witaminy
Kuchnia Elliejarmużu do blendera kielichowego i zmkisować na jednolitą masę. Oczywiście 2 jajka, sól i pieprz to dodatki obowiązkowe do placków ziemniaczanych. Zamiast jarmużu możemy oczywiście dodać inne zielone warzywo - szpinak, brokuł i odrobinę natki pietruszki, koperek, liście z łodyżek selera, natkę z marchewki? Czemu nie?! Masa ziemniaczana ma być dość zwarta i pulchna - uzyskamy tą miękkość dzięki dłuższemu miksowaniu
Right Behind The Kitchenbyć nie zdrowe. Moja propozycja jest dość zielona jednak pamiętajcie Wy możecie zamienić składniki na Wasze ulubione, tak aby skradły Wasze serca :) Składniki: Tortilla ( użyłam tortilli o smaku szpinaku) serek jogurtowy kiełki rzodkiewki liść sałaty ogórek zielony możesz też dodać ulubioną szynkę Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Tortillę opiecz na patelni grillowej następnie połóż sałatę, posmaruj serkiem
Niezły Młynekmasłem z czosnkiem i nałożyłam w środek farsz. Należy podawać od razu po upieczeniu. Pychota! Polecam nafaszerować ziemniaki SURÓWKĄ COLESLAW Polecam również FASZEROWANE ZIEMNIAKI ZE SZPINAKIEM FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ
potrawyregionalnemasę kremowo-serową na wystudzoną tartę. Użyłam świeżych jagód do posypania tarty. Smacznego! Polecam również inne pyszne TARTY TARTA Z OWOCAMI LATA TARTA Z TRUSKAWKAMI TARTA Z GRUSZKAMI SZPINAKIEM GORGONZOLĄ I ORZECHAMI TARTA Z MASĄ MIGDAŁOWĄ I ŚLIWKAMI TARTA Z JABŁKAMI
potrawyregionalnejest zawiesisty, esencjonalny, smaczniejszy, a przede wszystkim dużo bardziej wartościowy, niż sok z sokowirówki. Wyciskarki soków wyciskają praktycznie każdy gatunek warzyw, owoców i ziół: od natki pietruszki, sałaty, brokułów, szpinaku, trawy pszenicznej itp., przez wszystkie owoce, w tym miękkie (maliny, aronie, porzeczki, jeżyny itp.) i cytrusowe (grejpfruty, pomarańcze,ananasy, mango, granaty) do twardych warzyw korzeniowych (marchew, burak, seler
potrawyregionalnepesto i mozzarellą Spaghetti w sosie śmietanowym z pulpecikami i brokułami Spaghetti z pesto, cukinią i suszonymi pomidorami Spaghetti z sosem szpinakowym Spaghetti z pieczonymi pomidorami Spaghetti ze szpinakiem i pesto Makaron ze szpinakowym pesto Letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraczkami
Kulinarne przygody Gatitydobrej jakości oliwy z oliwek, dodałam moje ulubione ostatnio nasionka chia , które wykorzystałam już w dwóch przepisach: Owsianka z nasionami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Sałatka ze szpinaku, z cieciorką, granatem, ricottą i chia Powstała genialna pasta do chleba. Sprawdzi się świetnie z pieczywem z patelni, czyli z chlebkami flatbread, przepis znajdziecie tutaj . Co można zrobić z ciecierzycą
Moja smaczna kuchniapomidorków suszonych z oliwy łyżeczka kaparów 2 Kule sera Mozzarella 1 łyżeczka cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki bazyli i majeranku oliwa z oliwek Dodatkowo: Świeże liście szpinaku Domowy sos czosnkowy Sposób Wykonania: 1. Wszystkie Składniki Ciasta Łączymy ze Sobą. 2. Z ciasta formujemy dwie kule. 3. Kule oklejam folią spożywczą, a następnie wkładam
Gotowanie Patkipure było całkiem niezłe natomiast patison sam z siebie już niestety nie bardzo. Zamieniłabym na coś innego. No, ale …, a jarmuż - tak jak lubię. Halibut - pure z patisona /quinoa / szpinak pędowy/ oliwa z szałwią melonową. Halibut idealny. Jest gotowany z ośćmi, które wyjmowane są po ugotowaniu, dzięki czemu ryba ma pełniejszy smak. Czy wszyscy wiemy, że szałwia ma różne smaki
królestwo garówwersje: kasza z białym serem i olejem lnianym tłoczonym na zimno; kasza z mozzarellą, pomidorem i olejem lnianym kasza gryczana niepalona z grzybami leśnymi kasza z jarmużem a'la szpinak kasza z prażonym jabłkiem, pomarańczą i cynamonem oraz tymiankiem kasza z pesto z grillowanej cukinii kasza z grillowanym kurczakiem i pomidorami kasza z białym serem i pomidorami kasza z grillowaną
Naturalna Kuchnia