ze szpinakiem - 2500 przepisów (strona:114/167)

Soki i napoje dla zdrowego układu odpornościowego. Co jest dobre, a co wyeliminować z diety, aby być zdrowym. 121

szkl. truskawek ANANASOWO - JAGODOWY: 1 szkl. jeżyn, 1/2 szkl. jagód, 1/2 szkl. malin, 1 garść natki pietruszki, 1 szkl. nananasa ZIELONY: 1 szkl. zielonej pietruszki, 1 szkl. świeżych liści szpinaku, 1 szkl. jarmużu (ew. rukwii wodnej), 1 jabłko POMARAŃCZOWY (sok świetny zaraz po przebudzeniu) (koniecznie należy dodać do niego łyżeczkę dobrego oleju tłoczonego na zimno, ze względu na witaminy rozpuszczalne

Naturalna Kuchnia
Greckie pyszności - bez gotowania!:) 132

zamieszkać na zawsze :) To jednak nie mit, że kuchnia śródziemnomorska jest najlepsza na świecie :) Koniecznie musicie kiedyś odwiedzić ten piękny kraj i zasmakować go :) Ciasto filo wypełnione fetą, szpinakiem, czy wspaniałym waniliowym nadzieniem z cynamonem, codziennie ciepłe i chrupiące, sprzedawane przez bardzo życzliwych Greków:) A oni zawsze dorzucali coś za darmo, albo sprzedawali z dużą zniżką:). Zapraszali do swojej restauracji

Kuchnia Pani Wiosny
Skomponuj swój idealny lunch! 176

cukier - fruktozę. A jak wiadomo, żaden cukier w zbyt dużych ilościach nie wpływa korzystnie na zdrowie i sylwetkę. Moje ulubione, które najchętniej dodaję do wszystkiego to : Z warzyw : sałata szpinak brokuły  cukinia papryka pomidory ogórki Z owoców :  banany jabłka śliwki winogrona 4. Po czwarte - tłuszcze Najbardziej kaloryczny, ale wciąż niezbędny składnik naszej diety.  Pomaga dostarczyć cenne witaminy

Kuchnia Ellie
Placki ziemniaczano-jarmużowe z gulaszem dla leniwych 190

jarmużu do blendera kielichowego i zmkisować na jednolitą masę. Oczywiście 2 jajka, sól i pieprz to dodatki obowiązkowe do placków ziemniaczanych. Zamiast jarmużu możemy oczywiście dodać inne zielone warzywo - szpinak, brokuł i odrobinę natki pietruszki, koperek, liście z łodyżek selera, natkę z marchewki? Czemu nie?! Masa ziemniaczana ma być dość zwarta i pulchna - uzyskamy tą miękkość dzięki dłuższemu miksowaniu

Right Behind The Kitchen
Tortilla na śniadanie. Czemu nie ? 192

być nie zdrowe. Moja propozycja jest dość zielona jednak pamiętajcie Wy możecie zamienić składniki na Wasze ulubione, tak aby skradły Wasze serca :)  Składniki: Tortilla ( użyłam tortilli o smaku szpinaku) serek jogurtowy kiełki rzodkiewki  liść sałaty ogórek zielony możesz też dodać ulubioną szynkę Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  Tortillę opiecz na patelni grillowej następnie połóż sałatę, posmaruj serkiem

Niezły Młynek
FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI 133

masłem z czosnkiem i nałożyłam w środek farsz. Należy podawać od razu po upieczeniu. Pychota!   Polecam nafaszerować ziemniaki  SURÓWKĄ COLESLAW  Polecam również  FASZEROWANE ZIEMNIAKI ZE SZPINAKIEM FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ

potrawyregionalne
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 149

masę kremowo-serową na wystudzoną tartę. Użyłam świeżych jagód do posypania tarty. Smacznego!  Polecam również inne pyszne TARTY TARTA Z OWOCAMI LATA TARTA Z TRUSKAWKAMI TARTA Z GRUSZKAMI SZPINAKIEM GORGONZOLĄ I ORZECHAMI   TARTA Z MASĄ MIGDAŁOWĄ I ŚLIWKAMI TARTA Z JABŁKAMI

potrawyregionalne
WYCISKANY SOK Z MARCHWI I BURAKÓW 180

jest zawiesisty, esencjonalny, smaczniejszy, a przede wszystkim dużo bardziej wartościowy, niż sok z sokowirówki. Wyciskarki soków wyciskają praktycznie każdy gatunek warzyw, owoców i ziół: od natki pietruszki, sałaty, brokułów, szpinaku, trawy pszenicznej itp.,  przez wszystkie owoce, w tym miękkie (maliny, aronie, porzeczki, jeżyny itp.)  i cytrusowe (grejpfruty, pomarańcze,ananasy, mango, granaty) do twardych warzyw korzeniowych (marchew, burak, seler

potrawyregionalne
Światowy Dzień Makaronu - przepisy 147

pesto i mozzarellą Spaghetti w sosie śmietanowym z pulpecikami i brokułami Spaghetti z pesto, cukinią i suszonymi pomidorami Spaghetti z sosem szpinakowym Spaghetti z pieczonymi pomidorami Spaghetti ze szpinakiem i pesto Makaron ze szpinakowym pesto Letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraczkami

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z ciecierzycy z czosnkiem, oregano i chia 158

dobrej jakości oliwy z oliwek, dodałam moje ulubione ostatnio nasionka chia , które wykorzystałam już w dwóch przepisach: Owsianka z nasionami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Sałatka ze szpinaku, z cieciorką, granatem, ricottą i chia Powstała genialna pasta do chleba. Sprawdzi się świetnie z pieczywem z patelni, czyli z chlebkami flatbread, przepis znajdziecie tutaj . Co można zrobić z ciecierzycą

Moja smaczna kuchnia
Tarta z Karmelizowaną Cebulą i Suszonymi Pomidorami 148

pomidorków suszonych z oliwy łyżeczka kaparów 2 Kule sera Mozzarella 1 łyżeczka cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki bazyli i majeranku  oliwa z oliwek Dodatkowo: Świeże liście szpinaku Domowy sos czosnkowy   Sposób Wykonania: 1. Wszystkie Składniki Ciasta Łączymy ze Sobą.  2. Z ciasta formujemy dwie kule.  3. Kule oklejam folią spożywczą, a następnie wkładam

Gotowanie Patki
Naturele 142

pure było całkiem niezłe natomiast patison sam z siebie już niestety nie bardzo. Zamieniłabym na coś innego. No, ale …, a jarmuż - tak jak lubię. Halibut - pure z patisona /quinoa / szpinak pędowy/ oliwa z szałwią melonową. Halibut idealny. Jest gotowany z ośćmi, które wyjmowane są po ugotowaniu, dzięki czemu ryba ma pełniejszy smak. Czy wszyscy wiemy, że szałwia ma różne smaki

królestwo garów
Miseczka rozgrzewających kasz z różnymi zdrowymi dodatkami. Idealna na jesienne, zimowe śniadanie. Rozgrzewające i energetyczne. 173

wersje: kasza z białym serem i olejem lnianym tłoczonym na zimno; kasza z mozzarellą, pomidorem i olejem lnianym kasza gryczana niepalona z grzybami leśnymi kasza z jarmużem a'la szpinak kasza z prażonym jabłkiem, pomarańczą i cynamonem oraz tymiankiem kasza z pesto z grillowanej cukinii kasza z grillowanym kurczakiem i pomidorami kasza z białym serem i pomidorami kasza z grillowaną

Naturalna Kuchnia
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 173

wędliny pieczone  z chudego mięsa. Ryby - dorsz, sandacz, lin, szczupak, sola, mintaj, leszcz itp. Warzywa - marchewka, dynia, ziemniaki (gotowane, pure, gotowane i pieczone w łupinkach), buraki, cukinia, kabaczek, szpinak, sałata, pomidor bez skórki. Owoce - jabłko, banan, brzoskwinia. Tłuszcze - tylko roślinne w umiarkowanych ilościach olej rzepakowy, z pestek winogron, sojowy, oliwa z oliwek. Przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, cynamon, wanilia

Codzienne Gotowanie
Rozwiązanie konkursu z sosami Folwark 148

wszystkim za nadesłanie zgłoszeń, wszystkie były świetne jednak musiałam wybrać tylko 3 osoby. Pierwsze miejsce zajmuje pani Wioleta Szczepańska z przepisem na roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce. Drugie miejsce zajmuje pani Barbara Wiśniewska z przepisem na kurczaka w porach z ananasem. Trzecie miejsce zajmuje pani Anna Kurzyna

Marta Gotuje