ze szpinakiem - 2500 przepisów (strona:110/167)

Domowe bułki do burgerów 166

termoobiegu przez około 15 minut - 20 minut. Jeśli chcesz kolorowe bułki do burgerów dodaj do ciasta (na oko, tak by od razu widać było kolor): - aby uzyskać kolor zielony - szpinak; - aby uzyskać kolor różowo - bordowy - sok z buraka; - aby uzyskać kolor żółty - kurkumę; - aby uzyskać kolor pomarańczowy - tartą marchewkę. Eksperymentuj i baw się domowymi bułkami, możesz je posypać makiem

Zasmakuj Kuchni
Fizoły 131

ogniu szybko i podlewamy 1 szklanką płynu (np. bulionu warzywnego). Przyprawy i grzyby pozostają bez zmian. Wersja wegetariańska: Do fasoli, grzybów i śliwek dodajemy blanszowany i przesmażony jarmuż lub szpinak i do tego podajemy smażony oscypek lub kawałki dobrego, białego sera. Przypominam, że tofu na Podhalu naturalnie nie występuje. Zostawcie podstawę – fasolę oraz śliwki i twórzcie własne wersje, może

ladykitchen
Spaghetti z zielonym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi, Wrocław 179

Obiad w  pół godziny. Zamiast pomidorków koktajlowych możesz użyć zwykłych (pokrój je na mniejsze kawałki). Jeśli nie masz świeżej bazylii, do pesto dodaj inne zielone liście, np. jarmuż, szpinak lub natkę pietruszki. Składniki: 250 g makaronu spaghetti + 1 łyżka oleju/oliwy + sól ok. 2 szklanki pomidorków koktajlowych 1 opakowanie fety na pesto: 2-3 duże garście świeżego szpinaku/jarmużu/natki

Qlinarnie i Qlinarnie
Zielony koktajl oczyszczający 408

dobrze dobieraj składniki tak: owoc mięsisty, który nada gęstości (banan, mango) + owoc słodki (jabłko, ananas, brzoskiwnia, gruszka) + kwaśny sok (z cytryny, grejpfruta, pomarańczy) + zielona baza (jarmuż, szpinak, rukola) + składnik płynny (woda, mleczko kokosowe, jogurt naturalny). Czasem dodaję też siemię lniane, płatki pełnoziarniste, żurawinę suszoną (!) i inne rzeczy tego typu. To dopiero pychota! A jeszcze przyjemniej pić

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Pesto z awokado 166

całym dniu w pracy jest to naprawdę idealne danie na obiad. Nie byłabym jednak sobą, gdybym ciągle robiła je tak samo :) Eksperymentowałam już z pesto z bazylii , ze szpinaku , pieczonej papryki i jarmużu . Dzisiaj nadszedł czas na pesto z awokado. Jego smak jest nieco delikatniejszy niż tradycyjnego pesto z bazylii, a konsystencja bardziej kremowa. Zdecydowanie polecam wypróbować ten przepis! Czas

Kolizje Smaków
Lunchbox #1 153

zachęciła mnie mocno strona Filozofia smaku ze swoją akcją "Make Bento Not War", gdzie znaleźć można mnóstwo pomysłów i inspiracji.  To jak? Zaczynamy! :) Przepis na kuleczki ryżowe ze szpinakiem gości już od jakiegoś czasu na moim blogu. Robiłam z połowy porcji, a i tak wyszło ich całkiem sporo! :) W silikonowej kokilce na muffinki- domowy ketchup. Obok roladki z grillowanej

Czerwona Porzeczka
Labraks z zieloną herbatą i granatem 248

Green Spiral która ma ładny kwiatowo-owocowy bukiet z solidną cierpkością. Dobrej jakości herbaty przenoszą subtelne aromaty, wraz z rybą i granatem świetnie się komponują. Przygotujcie również dodatki: świeży szpinak, świeżą bazylię, cebulkę szalotkę i szpiczastą paprykę którą spokojnie można piec w całości. Zapraszam! Czas przygotowania: 25 minut Dla 1 osoby Składniki: 1 mały labraks patroszony z głową mała łyżeczka

Kuchnia PROzdrowotna
Słów parę o koktajlach w ogóle oraz przepis na koktajl owocowy z jarmużem 236

polecam eksperymentowanie z innymi przyprawami, np. cynamonem, goździkami czy nawet chili lub pieprzem. Warto również wzbogacać koktajle o chociaż jeden dodatek warzywny. Może to być tytułowy jarmuż, ale również szpinak, marchewka, burak, seler naciowy, ogórek, pomidor, kapusta, brokuły czy dowolne kiełki. Tak naprawdę wszystko, co nadaje się do spożywania na surowo. 2. Płynna baza Oczywistym dodatkiem rozrzedzającym koktajle jest woda

Ratunku obiad
Najlepszy obiad na szybko, czyli makaron z awokado. 376

limonki 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki oleju/oliwy garść świeżej bazylii 5 sztuk orzechów, np. włoskich sól, pieprz plus 100 g makaronu (użyłam makaronu barwionego szpinakiem, ale pełnoziarniste penne czy spaghetti też się sprawdzi) Mielimy (za pomocą blendera ręcznego lub malaksera) pokruszone orzechy, miąższ z awokado, bazylię i obrany ząbek czosnku. Zalewamy sokiem z limonki i olejem, znów miksujemy

Powiedz dietom nie
Albatros, Witta i Pirackie statki - wypoczynek na Zachodnim Pomorzu. Gdzie dobrze zjeść i się wyspać w Darłówku. 105

pierwszego wieczoru znaleźliśmy lokal gdzie: wyglądało miło, PACHNIAŁO jedzeniem, smakowało niezwykle świeżo i kosztowało znośne pieniądze. Za każdym razem było pysznie, a byliśmy tam niemal codziennie... Pizza Papaj - świeży szpinak, czosnek, kurczak i mozzarella.... Nie ma jak sałatka Świeżutkie kurczaczki w panierce... ...Synciowi tak smakowały, że bardzo prosił o ich uwiecznienie Dbałość o miłe szczegóły w Albatrosie mnie urzekła Dorsz

Kuchnia po mojemu
Gofry z wołowiną, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami z sosem z zielonego pieprzu (gofrowa kanapka) 175

opcjonalnie 18%, ale lepsza jest tłustsza do tego dania) 2 łyżeczki  marynowanego pieprzu Sól Pieprz Dodatkowo: Kilka suszonych pomidorów Ser z niebieską pleśnią Rukola lub roszponka lub świeży szpinak Przygotowanie: Składniki na ciasto dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Nagrzać gofrownicę. Wlewać porcję ciasta i piec do uzyskania odpowiedniego koloru. Chutney: cebulę pokroić w piórka

Fabryka pomysłów
Super kanapka + śliwkowy sos bbq szybki shoot 134

możesz zostać bohaterem w swoim domu. Składniki: pulled pork z tego przepisu grillowany boczek pieczona łopatka po kubańsku z tego przepisu chleb tostowy z tego przepisu pomidor szpinak kiełki rzodkiewki mięta sos bbq śliwkowy Składniki na śliwkowy sos bbq: 1,2 kg śliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka kminku ½ łyżeczki kolendry ½ szklanki miodu ⅓ szklanki octu jabłkowego

PaleoLife
Pizza na kalafiorowym spodzie 215

spód wstawić do nagrzanego na 190 stopni C. piekarnika (grzanie góra/dół) i piec przez ok. 15 minut. Wyjąć, ułożyć na wierzchu dodatki, u mnie: sos pomidorowy, liście szpinaku, czarne i zielone oliwki, kawałki sera feta, drobno starty ser cheddar wymieszany z parmezanem. Całość ponownie wstawić do piekarnika (190 stopni C.) i zapiekać ok. 10-15 minut w zależności

gutfut
Sałatka nicejska z grillowanym stekiem z tuńczyka 132

fasolki z odciętymi końcówkami opcjonalnie: 2 jajka na twardo 2 świeże steki z tuńczyka w temperaturze pokojowej (lub wcześniej rozmrożone) oliwa sól, pieprz 4 garście mieszanych sałat, u mnie: szpinak baby, sałata karbowana i liście groszku  200 g pomidorków koktajlowych łyżeczka kaparów  na sos: 2 posiekane ząbki czosnku, łyżeczka musztardy dijońskiej, 3 łyżki octu winnego

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania