ze szpinakiem - 2500 przepisów (strona:111/167)

Błyskawiczne piątki - Sałatka do grilla 102

piątek i kolejna błyskawiczna propozycja. Tym razem na sałatkę, która możecie podać do grilla, do obiadu, nadziać nią tortillę czy po prostu zjeść jako lunch. Polecam! Składniki :  * świeży szpinak * 3 pomidory * czerwona cebula * zielony ogórek * rzodkiewki  * czarne oliwki * puszka kukurydzy  * kilka suszonych pomidor ów * ulubio ne zioła * sól, piep rz * oliwa z oliwek  Przygotowanie : Wszystkie składniki

Magiczne Życie Marty
3 proste przepisy na wiosenne bruschetty 139

chilli - pomiń).  Na wierzchu ułóż plasterki rzodkiewek, po łyżeczce pesto z liści rzodkiewki (lub innego) i posyp posiekaną dymką. Bruschetta z wiosenną zieleniną Botwinka, szczaw, pokrzywa, mniszek lekarski, szpinak - wiosna ma dla mnie smak zielonych liści, także tych dziko rosnących. We wtorek wreszcie udało mi się dostać na targu szczaw - podobno zbierany na łące :) Te kanapeczki inspirowane są kuchnią

Chilli Czosnek i Oliwa
Wiejski kisz z karkówką 136

żółtej , czy zielonej 2 plastry grillowanej karkówki ( lub jakiejś pieczeni wieprzowej ,pozostałej po obiedzie z dnia poprzedniego ) 1 średnia cebula 3 duże , liście musztardowca ( można zastąpić garścią liści szpinaku lub liśćmi jarmużu ) 3-4 średnie pieczarki sól , pieprz do smaku Masa : 4 jajka małe lub 3 duże 100 ml śmietanki 30 % 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej sól do smaku

Ogrodnik w podróży
Jak gotować bób? Przepis na gotowany bób. 278

kotleciki, zupy, gulasze, puree, pierogi, makarony, risotto. 4. Kolacja: sałatki (np. z jajkami, serem pleśniowym), pesto , pasty do kanapek lub grzanek czosnkowych Z czym łączyć : Z fasolą, szparagami, szpinakiem, czosnkiem, smażonym boczkiem, szynką parmeńską, serem pleśniowym, cebulą, pietruszką, tahini, kminem rzymskim ( kuminem ), tymiankiem, ryżem, ziemniakami, makaronem, z kaszą pęczak. Oczywiście są to moje propozycje, myślę jednak, że w tworzeniu nowych

Ale Proste
Jakie przyprawy i zioła podkreślają smak warzyw i grzybów? 164

szczypior, ziele angielskie Pomidory - bazylia, cytryna, czosnek, estragon, koperek, majeranek, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szczypior Soczewica - curry, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, kolendra, liść laurowy, papryka, pieprz, natka pietruszki Szpinak - bazylia, czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz, szczypior Ziemniaki - cząber, czosnek, gałka muszkatołowa, kminek, kolendra, koper, liść laurowy, lubczyk, majeranek, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szczypior, tymianek Grzyby  - anyż, curry, cynamon

Zasmakuj Kuchni
Sałatka ze szparagami i kwiatami bzu. 125

też prażonymi włoskimi orzechami. Jak ktoś toleruje i je na diecie paleo to trochę koziego sera też było by super. Składniki: szparagi zielone ogórek brokuł rukola bazylia sałata szpinak Dressing: ⅓ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy DIJON ząbek czosnku ⅓ szklanki oliwy z oliwek szczypta soli Przygotowanie sosu: Do garnka wlewamy ocet balsamiczny doprowadzamy do wżenia i redukujemy jego ilość

PaleoLife
Naan – indyjskie chlebki 166

się tam coś na kształt potrawki – z mięsem, rybą lub wegetariańską zawsze w przepysznym sosie. Sosy mogą być przeróżne, ja polecam te na bazie orzechów, pomidorów i szpinaku. Do tego podaje się jako tzw. zapychacz ryż lub naan. Chlebkiem lub ryżem zagarnia się potrawkę wraz z sosikiem. Polecam Wam spróbowanie jedzenia jak Hindusi, czyli rękami. Wtedy całe danie smakuje

Mieszam w Garnku
Restaurant Week w Vivian - lekko, pysznie i z klasą 113

przyrządzoną metodą sous-vide . Lekka, przyjemna, z cudownie odchodzącymi blaszkami ryba przypominała mi poznanego niedawno dorsza skrei. Jej łagodny smak nie był w tym daniu niczym zakłócany. Purée ze szpinaku było równie łagodne, jak sama ryba, a dodatkowy element ekscytacji stanowiła czarna soczewica, na której molwa była podana. Danie proste, smaczne, nieprzegadane i pięknie podane. Drugim daniem głównym była kaczka

Food Square
Kaszotto z jaglanej ze szparagami! 132

rozgotuj ich! Do kaszotta możesz dodać cienko posiekaną natkę pietruszki, wzbogaci to dodatkowo smak i aromat potrawy!  Całość podałam z zielonym koktajlem, w skład którego wchodził: jarmuż, szpinak, pomarańcz, banan, odrobina mięty i woda mineralna. SMACZNEGO KOCHANI! Zapraszam Was na Facebooka Smykwkuchni i insta #smykwkuchni Tam jestem codziennie! ;-))) Buziaki

SMYKWKUCHNI
Szybka jednoosobowa frittata śniadaniowa. Zrób taką, jaką lubisz! 138

sól, pieprz garstka wybranych dodatków, ja lubię dodawać pokrojone w paseczki czerwone chilli i parmezan, lub mrożony zielony groszek z parmezanem, ale pasują również świeże zioła (szczypiorek, bazylia), kiełki, szpinak, jarmuż czy inna zielenina, pomidorki koktajlowe, szparagi, wędzony łosoś; groszku nie trzeba wcześniej rozmrażać, większe produkty trzeba pokroić na małe kawałki Przygotowanie: Rozgrzej małą patelnię i dodaj do niej masło

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki z Indyka ze Szpinakiem 127

Przyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk  woreczek do duszenia      SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Filet z Indyka dokładnie rozbijam .  Przyprawiam. Na mięso kładę:szpinak, mozzarelle oraz plaster ogórka. Dokładnie zawijam i zapinam wykałaczkami.  Przekładam do woreczka. Dokładnie zamykam. Piekę w piekarniku ok 40 min w 180 stopniach góra-dół.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Jak zrobić domową, zdrową tortillę? 478

trudne do wykonania. Cóż więc trudnego, dodać do siebie mąkę, olej, wodę i sól, wymieszać i podsmażyć na suchej patelni? Możemy kombinować z różnymi mąkami, ziołami, szpinakiem, czosnkiem, sezamem z czymkolwiek chcemy, a zapewniam, zawsze wyjdą zdrowsze, smaczniejsze i lepsze od sztucznych, sklepowych odpowiedników. Robiąc domowe tortille, początkowo musimy zastanowić się czy będą służyć jako placki do zawijania, czy jako

Be Fit Be Strong
Wielkanocne kraszanki- barwimy naturalnie 177

mieszanie koloru czerwonego i niebieskiego; Niebieski - owoce tarniny, borówka amerykańska; Granatowy – pokrojone liście czerwonej kapusty i kilka kropli octu, wywar z hibiskusa i szczyty sody oczyszczonej; Jasno zielony – szpinak; Zielony – młoda trawa, pokrzywa, szczypiorek, liście barwnika, młode zboża (np. żyto), kora brzozowa, wywar z jemioły, suszone kwiaty fiołka, wywar z widłaka, ozimina; Brązowy - świeże łupiny orzecha włoskiego, igły jodłowe

Smiling Shrimp
Orzechowy pasztet z soczewicy 112

pasztet z soczewicy Danie Przekąski Kuchnia Bez glutenu Składniki 400-500 g soczewica zielona/żółta/czerwona dowolnie 2 szt marchewka 1 szt korzeń pietruszki 2 łodygi seler 1 garść szpinak lub 1-2 brykiety mrożonego 100 g orzechy 5 łyżek oliwa z oliwek 6 łyżek otręby 2 szt jajko 1 łyżeczka majeranek 1 łyżeczka sól 1 łyżeczka lubczyk 1 pęczek

Kucharzyca
Piersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell 137

plastry, prostopadle do wykonanych nacięć w mięsie. P iersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell podałam jako danie obiadowe z zielonymi kluskami śląskimi, sosem pieczarkowym i surówką ze szpinaku. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Piersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania