towarzystwie czerwonego wina. Lekka, smaczna i przypominająca włoskie pola winorośli oraz słońce Toskanii... hmm Składniki: Opakowanie szynki parmeńskiej (5 plastrów) ¼ melona z lodówki Garść liści szpinaku/rukoli Szpinak myjemy i układamy na talerzu. Szynkę kroimy w mniejsze części, a melona w kostkę. Oba produkty rozkładamy na talerzu. Całość obsypujemy delikatnie świeżo mielonym pieprzem. Dodatkowo możemy podać ocet balsamiczny
Kolizje Smakównagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni i pieczemy 15 minut. aż się wszystko przyrumieni. Wykładamy na talerz pieczone udko kurczaka z Rösti wraz z pomidorami, oraz lekko duszonym szpinakiem z solą i czosnkiem. Możemy przygotować również sos na bazie majonezu i jogurtu z dodatkiem czosnku i szczypiorku. The post Pieczone udko kurczaka z Rösti appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięProsta, lekka sałatka ze szpinaku zarówno do obiadu jak tez jako samoistna przekąska. Teraz gdy trwa zima i brak nam wielu witamin i składników mineralnych taka bomba Popeya pewno się przyda każdemu. Do tego pyszny sos na bazie soku z grapefruita i mamy smaczny duet. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTrwa sezon na szparagi i grzechem byłoby nie skorzystać z ich dobrodziejstwa. Do tego udało mi się kupić na targu świeży szpinak i to nie sklepowy tylko wiązkę pięknych liści. Postanowiłam wykorzystać te sezonowe warzywa do zrobienia pysznego dania z makaronem bucatini. Nie dość ze jest to danie pyszne, aromatyczne to jeszcze bardzo proste i tanie. Idealne zarówno na obiad
Bernika - moj kulinarny pamietnikkażdej z nich widzicie tęczę, która też się pojawia wśród świątecznych motywów.Babeczki polecam nie tylko na to święto, również jest to bardzo dobry sposób na... przemycenie szpinaku, jeśli go ktoś nie lubi!Przepis znalazłam u Gosi z Trochę innej cukierni.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćwitamin i minerałów. Chociaż dzisiaj środa, propozycję swoją dodaję do poniedziałkowej akcji "Pomysł na śniadanie" . Składniki na naleśniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka 2 garście szpinaku 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru trzcinowego Składniki na serowy farsz: 100 ml jogurty naturalnego 200 gram białego twarogu ulubiony dżem lub owoce w syropie, u mnie były to malino
Życie zaczyna się w kuchniKotlety ziemniaczane to pyszna propozycja na prosty i tani obiad. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, za każdym razem, w zależności od dodatków, np. szpinaku, koperku, szczypiorku lub różnych innych przypraw mogą smakować inaczej. Z resztek obiadowych nie zrobisz za wiele kotlecików, ale mogą być smacznym dodatkiem do kolacji. Kotleciki podane z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo lubię sałatki z akcentem owocowym. Taka kolorowa sałatka ze szpinakiem baby i orzechami cudownie komponuje się z gruszką i twardym serem typu cheddar lub parmezan. Taką sałatkę polecam na lunch do pracy. Do pracy czy na uczelnie można też spakować pyszną sałatkę Halloumi na liściach sałaty rzymskiej
AniaGotuje.plcukru sól i świeżo mielony pieprz Przyprawy - wg uznania przyprawa do pizzy lub własna mieszanka (oregano, bazylia, czosnek, majeranek) Dodatki wg uznania, u mnie podsmażone pieczarki, mozzarella i świeży szpinak Przygotowanie Przygotuj zaczyn - drożdże rozpuść w 1/4 szklanki ciepłego (nie gorącego, i nie zimnego) mleka, dodaj cukier i 1 łyżkę mieszanki mąk bezglutenowych. Przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut
Powiedz dietom niewtedy ilość mięsa ugotowanego w rosole będzie dużo większa i starczy naprawdę na pokaźną ilość pierogów z mięsem. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z MIĘSEM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie
nietylkopasta.plobiad Oczywiście dziczyznę z powodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie smacznie. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Polędwiczki w kremowym sosie własnym Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym Przepis na gulasz z jelenia na czerwonym winie Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2,5 godziny Składniki 300 g mięsa z jelenia
Kuchnia BazyliiŚwięta. Dostałam od Was sporo rożnych zapytań o nie. Na blogu jest oczywiście post z przepisem na paszteciki nie tylko takie z mięsem ale np. z nadzieniem ze szpinaku, jeśli chcielibyście wypróbować to zaglądajcie. Dzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na paszteciki drożdżowo-kruche z dwoma rodzajami nadzienia. Mięsnym z grzybami, jak i mięsnym z kapustą
SMYKWKUCHNIwiele sposobów. U mnie poznacie dzisiaj najbardziej klasyczny pomysł na tę potrawę. Chyba w tej wersji przygotowuje się ją najczęściej. Na blogu znajdziecie również lasagne w wersji wegetariańskiej ze szpinakiem. :) Potrzebujemy: Beszamel: 3 łyżki masła klarowanego , u mnie ze sklepu Kuchnie Świata 3 łyżki mąki pszennej 750 ml mleka sól, pieprz gałka muszkatołowa Sos mięsno - pomidorowy: 700 g karkówki wieprzowej
MamaOskarkalunchboxa do pracy. Zachęcam do jej wypróbowania Sałatka śniadaniowa z makrelą i płatkami kukurydzianymi Składniki: dwie duże garści mixu sałat (u mnie rukola, endywia dwa kolory, botwinka i szpinak baby) pół ogórka szklarniowego 4-5 rzodkiewek 3 jajka na twardo około 100 g wędzonej makreli 2-3 garści płatków kukurydzianych Lubella świeżo mielony pieprz Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka
PatiGotujewarzywem koniecznie zróbcie sobie przyprawę do ciasta dyniowego ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Tarta z dynią i szpinakiem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni
Kulinarne przygody Gatity