bakteriobójcze i antyseptyczne. A to wszystko za sprawą niezwykłego składnika, którym jest chlorofil, zwanym potocznie eliksirem młodości. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 25 g świeżych liści szpinaku baby 10 g kiełków brokułu 35 g świeżego ogórka (ok. 1/4 ogórka) 110 g świeżego ananasa (ok. 1/4 ananasa) 1 łodyga selera naciowego sok z 1 limonki 180 jogurtu naturalnego
My Culinary ArtBlueberry Corner by "jagodzianka" Miałam w domu kupionego jakiś czas temu kalafiora i zastanawiałam się co z nim zrobić. Kupiłam szpinak i brązowe pieczarki … Przeczytaj cały artykuł Post Kalafior zapiekany pod beszamelem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerprezentowane na blogu Jedz sezonowo . Teraz mamy przyjemność zaprosić Was na nowy przepis, który w dniu dzisiejszym zagościł na stronie, a przygotowany jest przez nas! Supersałatka ze szpinakiem (klik) , z pieczoną dynią i buraczkami, a ponadto znajdziecie jeszcze takie superfood jak jarmuż i quinoa! Samo zdrowie! I jaka pyszna
Plate of Joyprzede wszystkim dostarczymy organizmowi całe mnóstwo witamin. Koniecznie spróbujcie! Składniki: (na 3-4 szklaneczki) 1 i 1/2 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy, 3 liście jarmużu - bez twardej części, garść szpinaku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 banan, 1 kiwi, 1 jabłko, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, sok z 1/3 cytryny, sok z 1/2 limonki nasiona chia Wszystkie składniki koktajlu umieścić
Plate of JoyPrzekąska między posiłkami, czas przygotowania... jakieś 5 minutos, nawet mniej.. Kalorie to około 250. Może to być również Twoje drugie śniadanie jak i kolacja. :)) - szpinak świeży lub mrożony 160 g - banan 150g - jabłko 100g - sok z połowy cytryny - woda 250g (ciepła lub zimna) wrzuć wszystko do miksera, zmiksuj i gotowe!!! SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkiskładników koktajlu. Gwarantuję, że będzie to jeden z Waszych ulubionych a młody zielony jęczmień na stałe zagości w Waszej diecie! Polecam! SKŁADNIKI: * młody zielony jęczmień – 1 łyżeczka * liście szpinaku – 1 garstka * banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * miód – 1 łyżka * sok z cytryny – 2 łyżki * starty imbiru – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie
Ostra na Słodkodobro narodowe :) a ja jestem wierną ich fanką! Dlatego dzisiaj prosty przepis na szybką i smaczną zupę z zielonych warzyw. Składniki: 200 g zielonych warzyw (np. cukinia, fasolka, brokuły, szpinak) 100 g mięsa, u mnie filet z kurczaka świeży imbir papryczka chilli 30 g kaszy / ryżu / ziemniaków (ja użyłam kaszy jaglanej) Wykonanie: Do garnka wkładamy pokrojone warzywa, mięso i kaszę
Taste Of My DayPyszna tarta na kruchym spodzie, do tego szpinak i pomysł na obiad gotowy. Opcja dla leniwych: można użyć gotowego ciasta francuskiego lub kruchego. Ja jednak polecam zrobić ciasto własnoręcznie bo wcale takie trudne nie jest. Smacznego
Diteczjeden duuuuuży) 2 banany (1 wkładamy do zamrażarki na 5-10 minut) 1 kiwi Pestki z 1/3 granatu 5-6 łyżek jogurtu naturalnego (lub mleko) 3 garście liści szpinaku Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Tyle. Prosto i efektownie
Powiedz dietom niemnie znowu naleśniki. Tym razem ze szpinakiem, choć kilka placków odłożyłam do zrolowania z powidłami. Naleśniki to dla mnie czysta postać comfort food, czyli jedzenia sentymentalnego, prostego, kojarzonego często z dzieciństwem, bezpieczeństwem... Potrawy comfort food są idealne jesienią, kiedy wieczory stają się coraz dłuższe, jesienno-zimowe przesilenie puka do drzwi, a temperatury na zewnątrz nie zachęcają wystawienia nosa za drzwi
bistro mamapolędwiczki na dużym ogniu ze wszystkich stron i wkładamy do piekarnika na 12 min. na 200 stopni.Kroimy truskawki na ćwiartki lub w plasterki, cebulę w piórka. Na talerzu układamy szpinak, pokrojone truskawki, porwany ser i czerwoną cebulę (plus orzechy lub pestki, jeśli używacie). Przygotowujemy dressing z 1 łyżki miodu, 2 octu balsamicznego i 3 oliwy. Polewamy zieleninę. Polędwiczki wyjmujemy
W kuchni wieczoremcebulę, zeszklić na małym ogniu. Dodać 1/2 puszki pomidorów, czosnek, przyprawić papryką pull biber, solą i pieprzem. Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać farsz z kaszą i pokrojonym szpinakiem , jeżeli trzeba - doprawić do smaku. Farszem nadziać papryki, do każdej dolać łyżeczkę wody, przykryć odciętą częścią.Można zawiązać sznurkiem kuchennym lub szczypiorkiem.Pozostałe pomidory z sokiem wymieszać
Stare Garyoleju2 łyżki tartego parmezanuGnocchi: Obrane ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Następnie odcedzamy z wody a ziemniaki mielimy przez praskę albo tłuczemy. Doprawiamy je solą i pieprzem. Szpinak drobno siekamy i blanszujemy a potem dokładnie odcedzamy i dodajemy do ziemniaków. mieszamy. Następnie gdy ziemniaki nie są już tak gorące dodajemy
Bon Appetit Małgorzatywielkości ziemniaków - trzeba sprawdzać widelcem, czy sa już miękkie w środku.Prawda, że zrobiło się prawie samo? ;) U mnie jako dodatki wystąpiły: kompot z jabłek od babci, szpinak ze śmietaną i czosnkiem, mizeria, pomidor.Prosty, domowy obiad, mało pracy a ile obżarstwa
Z butelką mleczka w tleFatayer (فطير ), fataa’ir, fitiir – pod tą nazwą kryją się tradycyjne arabskie pierożki. Nadziewane szpinakiem, serem lub mięsem, otwarte lub zamknięte, ale zawsze pieczone i zawsze z drożdżowego ciasta. Tak, wraz z Darią i jej Gotowaniem z Formuła dotarliśmy do Abu Dhabi. Ostatni wyścig oglądamy pogryzając pachnące Arabią fataa
Gotuj z Blue Raven