ze szpinakiem - 2500 przepisów (strona:124/167)

Nominacje 120

Miej serce i patrzaj w serce" A. Mickiewicza Zdziwione miny moich bliskich i znajomych, gdy dowiadują się z czego było przygotowane danie, np: Leśny mech-ciasto ze szpinaku, lub Ciasteczka ze skwarek :D Nigdy się nie poddawać, bo praktyka czyni mistrza. Wszystko to, co udało mi się osiągnąć do tej pory  :) Sałatka

Ciasteczkowy Potwór
Fit sałatka z nasionami chia i olejem z czarnuszki 197

SKŁADNIKI: 2 garści ruccoli 2 garści świeżego szpinaku baby 5 pomidorków koktajlowych 1 duży pomidor 2 szalotki ser kozi (głównie do smaku) 1 łyżeczka nasion chia sos: olej rzepakowy z octem jabłkowym i łyżeczką oleju z czarnuszki, doprawiony pieprzem i czosnkiem. CHIA co to jest? Nasiona chia, czyli szałwia hiszpańska, to roślina, pochodząca z Meksyku i Gwatemali. Była znana

ClauditteMissCooking
Fantazyjna rolada owocowa 179

włożyć do lodówki by dobrze stężało. Na zdjęciu poniżej ciasto przygotowane do przełożenia kremem: W jaki sposób przygotować roladę możesz podpatrzeć na tym blogu . Koleżanka ciasto barwiła sokiem ze szpinaku

In my kitchen
"Pasta i basta!" oraz "Sushi, Paella i Guacamole" - recenzja książek 173

dokładnymi zdjęciami instrukcje "krok po kroku", jak wykonać różnego rodzaju makarony i kluseczki. Oprócz tradycyjnych jak np. farfalle czy tagliatelle, znajdziesz tu też różne wariacje np. zielony makaron ze szpinakiem, a nawet brązowy z kakao! Najróżniejsze kształty perożków i farsze nie będą już dla Ciebie tajemnicą. Ale makarony trzeba jeść z czymś, prawda? Toteż kolejny rozdział poświęcony jest różnym sosom

Kraina Tysiąca Smaków
Nowalijki - szkodzą czy nie? 122

małym dzieciom, kobietom w ciąży i osobom starszym . Niestety nowalijki mają to do siebie, że chłoną azot jak gąbka. Najwięcej kumulują szczypiorek, buraki czerwone, sałata, rzodkiewka, kapusta pekińska, szpinak oraz kalarepa. Nieco bezpieczniejsze są ogórki, młoda marchew, pomidory, cebula, ziemniaki, pieczarki, korzeń pietruszki, seler i brokuły. Czy to wszystko oznacza, że należy z nich całkowicie rezygnować? Nie, wystarczy zastosować się

Powiedz dietom nie
Naleśniki pełnoziarniste 221

przede wszystkim zdrowe od tych tradycyjnych. Smaży się je identycznie jak normalne. Znikają w podobnym (ekspresowym ;)) tempie. Idealne zarówno na słodko jak i do wytrawnych krokietów (np. ze szpinakiem i serem ). Polecam! 'naleśniki pełnoziarniste' Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej - 0,5 szklanki zimnego mleka - 0,5 szklanki zimnej wody - 3 jajka - 3 łyżki rozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli

CookYourself
recenzja - Pizzeria Stopiątka w Łodzi / Pizza Portal 157

mieć całościowy obraz Pizzeri zamówiliśmy z każdej kategorii po daniu (no dobra przy pizzy zatrzymaliśmy się na dłużej - wybraliśmy firmową Stopiątkę, Bosto i Rimini, makaron - Zbójnicki i pierogi ze szpinakiem). Po skompletowaniu menu - czas na zapłatę i weryfikację. Plusem Pizzy Portal jest różnorodność płatności - karta płatnicza, przelew, gotówka i karta payback. Po wypełnieniu wszystkich danych, akceptujemy warunki i czekamy. Prawda

CookYourself
JAK PRZYSPIESZYĆ PRZEMIANĘ MATERII? 154

czułam się strasznie słabo - na szczęście wynik wyszedł dobrze, ja się czuję dobrze, więc mogę być zadowolona. Nie warto odkładać tego na później :) pierwiastek ten znajdziemy w fasolce, brokułach, szpinaku, no i oczywiście w mięsie - to jest dużo lepiej przyswajalne. 9. RYBY I TRAN    To kolejne produkty na liście, którym nasza przemiana materii może podziękować. Zwłaszcza ryby tłuste

Katsuumi
Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem 217

tego jest rośliną odporną na mróz, dzięki czemu zbiory trwają przez całą zimę. Jarmuż można jeść na ciepło lub na surowo - w sałatkach. Wtedy ma smak trochę zbliżony do szpinaku, ale jarmuż jest w naszym domu łatwiej akceptowany. Kiedyś naczytałam się, że jarmuż nie jest łatwy w przygotowaniu i trzeba mieć na niego "swoje sposoby". To danie jednak pokazuje

Pełny talerz
Chlebki do żurku i nie tylko 116

tylko roli misek do żurku. Są na to zbyt dobre! Świetnie smakują po prostu jako chleb upieczony w 2 keksówkach, a jako miseczki można je wykorzystać także do zapiekania szpinaku z jajkiem, lub podawać gulasz, albo leczo. Jeżeli macie ochotę, chlebki można dodatkowo posmarować jajem i posypać otrębami lub płatkami owsianymi, itp. Trochę się z nimi nakombinowałam, żeby były takie

Pełny talerz
Żywność liofilizowana - farfalle w sosie szpinakowo-serowym :) 165

sosie szpinakowo-serowym . Bardziej szczegółowo o LYO FOOD poczytacie w TYM poście :) Farfalle w sosie szpinakowo - serowym jest daniem wegetariańskim , a jego skład przedstawia się następująco: makaron farfalle (47%), szpinak 23%, cebula 18%, śmietana 4%, gorgonzola 3%, migdały 3%, czosnek, masło, sól, pieprz cayenne. Przy okazji dowiedziałam się, że farfalle to inaczej makaron w kształcie kokardek :) Danie to dostępne jest

Zdrowie na języku :P
BEZGLUTENOWA (PSEUDO)KUTIA CZYLI MAK Z AMARANTUSEM, BAKALIAMI I MIESZANKĄ ZIAREN. 170

hiperlipidemią, anemią, miażdżycą, cukrzycą, chorobami układu nerwowego, krążenia, układu kostnego, chorych na celiakię - 100 gram nasion amarantusa pokrywa 1/3 dziennego zapotrzebowania na magnez, czyli więcej niż w przypadku szpinaku - To bogate źródło skwalenu – naturalnego składniku lipidów, który chroni organizm przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, wspomaga organizm w oczyszczaniu się z toksyn przemysłowych i opóźnia proces starzenia się komórek

Wypisz Wymaluj
Warzywna frittata z makaronem 245

minut do czasu aż wierzch się zetnie. Odstawić. Udekorować świeżą natką pietruszki. Jako dodatek do gotowej potrawy świetnie sprawdzi się sałatka (u mnie miks sałat ze szpinakiem, pomidorki cherry i jogurt) oraz sos czosnkowy czy  ketchup. :) Smacznego

Kuchnia Ellie
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 200

makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek i pierogi. Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie przypomniały

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania