Klasyczne mięsne danie, dzięki któremu zwykły obiad nabierze bardziej odświętnego charakteru. Niepozorne suszone śliwki nadają mięsu wybornego smaku, soczystości i pięknego aromatu, a to wszystko przy tak małym nakładzie pracy
Milion Smakówszczycie śliwkowego sezonu nie może zabraknąć na Waszym stole ciasta z tym pysznym owocem - kruchy spód, budyń, świeże śliwki, chrupiąca beza i orzechy laskowe. Ciasto nie jest trudne do przygotowania a za to niesamowicie smaczne. U mnie zniknęło w ciągu 3 dni a beza do samego końca była apetycznie chrupiąca. Przepis pochodzi z bloga KwestiaSmaku.com
Milion SmakówZwykłe ciasto ze śliwkami nabiera tu całkiem nowego charakteru, a to za sprawą zdrowszych zamienników jego głównych składników. Chodzi przede wszystkim o mąkę: zwykła pszenna została zamieniona na zmielone migdały oraz mało u nas znaną mąką kasztanową (z kasztanów jadalnych nieuprawianych w Polsce), która nadaje wspaniałego orzechowego posmaku. Mimo, iż ten rodzaj mąki nie jest u nas popularny i raczej
Milion SmakówJeśli lubicie eksperymenty w kuchni i nietypowe połączenia - to jest właśnie zupa dla was. Charakterystyczny smak dyni i słodko-kwaśne śliwki tworzą naprawdę ciekawą kompozycję. Marchewka i ziemniaki uzupełniają całość, żeby nadać zupie odpowiednią konsystencję - gęstego kremu, który jest tak sycący, że może stanowić cały obiad
Milion SmakówPierś kaczki w nietypowym, lekko słodkim owocowym sosie. Śliwki podkreślają delikatny smak mięsa a czerwone wino dodaje mu interesującego aromatu
Milion Smakówzakwasie i na drożdżach prowadzonej w maju przez Łucję w jej Fabryce Kulinarnych Inspiracji i na Panissimo u Sandry . ---------- Podobne: Orkiszowo-pszenny chleb z ziarnami Chleb wileński ze śliwką Chleb z amarantusem i sorgo
Weekendy w domu i ogrodziewiecznie, i trzeba go wykorzystać najlepiej, jak się da. Za chwilę oszalejemy na punkcie truskawek, malin, jagód, porzeczek, wiśni, żeby ze strachem zauważyć, że na straganach już tylko jabłka, śliwki i gruszki. Potem kasztany, żurawina... Stop! Chyba zatoczyłam koło. Razem z Sianko , Mopsikiem i Zuzią postanowiłyśmy upiec tartę z rabarbarem właśnie. Od razu w mojej głowie pojawiły się dziesiątki
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukru - 1/2 szklanki cukru pudru - parę kropel aromatu waniliowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki ciemnego kakao - niecałe pół szklanki oleju - garść słonecznika - garść owoców goji - 3 suszone śliwki (pokrojone na mniejsze kawałki) - 2 łyżki dżemu wiśniowego - 2 łyżeczki sypkiego imbiru Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (nie używałam miksera) przekładamy na blaszkę 30x25cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy
upichconakoktajl 3. Pulpety z indyka w sosie pomidorowym z ryżem jaśminowym 4. Kasza gryczana z 2 jajkami w koszulce i warzywami 5. Ciasteczka proteinowe 5 1. Pieczona owsianka ze śliwkami i migdałami 2. Kurczak z ryżem i warzywami 3. Jajko sadzone z batatami 4. Wafle ryżowe z twarożkiem, syropem z agawy i cynamonem 5. Naleśniki razowe z serem feta
CzarnawisienkaBlueberry Corner by "jagodzianka" Śliwki to bardzo smaczne i wartościowe owoce. Poprawiają apetyt i działają korzystnie na trawienie. Zawierają duże ilości pektyn (rodzaj błonnika). … Przeczytaj cały artykuł Post Śliwkowy placek pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerprzepis dostałam od mojej przyjaciółki (mentalnej siostry), która z pochodzenia jest Czeszką. Knedle serowo-ziemniaczane to danie z regionu Śląska … Przeczytaj cały artykuł Post Serowo-ziemniaczane knedle ze śliwkami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerMusli owocowe z serkiem Almette (źródło almette.pl) Wybierz ulubione składniki, np.: płatki owsiane, kukurydziane, jęczmienne lub żytnie suszone owoce: morele, śliwki lub figi – poprawiają przemianę materii różne orzechy, pestki słonecznika lub siemię lniane miód lub kawałki czekolady jako sposób na posłodzenie jogurt naturalny lub owocowy Sposób przygotowania: Mieszamy składniki musli ze sobą, a następnie dodajemy je do jogurtu (owocowego
WojnaNaSmaki.plJumilla (50% monastrell, 50% syrah) cena: 34.00 zł. W kieliszku piękny, głęboko czerwony intensywny kolor. W nosie dominują przyjemne, świeże owocowe aromaty z leciutkim pieprzem. W smaku śliwki, porzeczka i jeżyna. Wino bardzo przyjemnie zrównoważone z przyjemnymi delikatnymi taninami. Uniwersalne do sałatek i lekkich dań, choć pite samo (tak było w naszym przypadku) smakuje naprawdę dobrze. W tej cenie kupować
królestwo garówpierwszych wypuszczanych bąbelków powietrza :) A jaka radość z pierwszego upieczonego chleba! Coś wspaniałego! Kto nie piekł ogromnie zachęcam, aby spróbował! Choć raz! A z pewnością wpadnie jak śliwka w kompot i pierwszy raz nie będzie ostatnim ;) Mam cały folder przepisów na chleby, które chce upiec. Na pierwszy ogień poszedł chleb z Bourke Street Bakery. Przepis znaleziony na blogu
Plate of Joypyszne! Składniki: 400 g mąki pszennej, 2 średnie jajka, 20 g świeżych drożdży, 70 g cukru, 70 g miękkiego masła, szczypta soli, 100 g mleka w temp. pokojowej 10 śliwek - bez pestek Kruszonka: 30 g miękkiego masła, 2 łyżki cukru, 3-4 łyżki mąki, 1 op. cukru waniliowego dodatkowo : 1 jajko W podanych składników wyrobić gładkie ciasto. Wyrabiałam mikserem przez
Plate of Joy