Jeden z tych serników,które mozna jeść bez końca.Cudownie aromatyczny,masa serowa bajeczna,ani za ciężka ani za zwięzła,rozpływająca się w ustach.Na serze ułożona
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ryba upieczona w pergaminie lub jak kto woli w "papilotkach"- to technika zapożyczona z kuchni francuskiej en papillote.Ryba przygotowana jest dzięki uwięzionej parze,która cyrkuluje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon dyniowy w każdej kuchni dawno zaczęty i niech trwa!Dynia pieknie wygląda,rozbraja pomarańczowym kolorem i w dodatku zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych.Sprzyja także
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Scones - bardzo często pojawiają się przepisy na te "dziwne",jak dla mnie bułeczki.Angielskie bułeczki,już sama nie wiem czy śniadaniowe,czy do popołudniowej herbatki,choć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam na bardzo smaczny,mięciutki w pięknym,intensywnym pomarańczowym kolorze chlebek dyniowy.Miłośnicy domowego pieczenia chleba i dynii nie powinni obojętnie przejść obok tego przepisu.Chlebek jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pieczeń rzymska ,przez innych nazywana klopsem-wtedy najczęściej z jajkiem na twardo w środku- to taki wielki kotlet mielony.W dodatku dużo zdrowszy,bo nie smażony,a
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czerwona kapusta jest dużo mniej popularna niż biała,a zasługuje na częstsze wizyty na naszych talerzach ,ze względu na unikalne właściwości prozdrowotne.Niezwykle bogata w witaminy,minerały
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zupa ogórkowa,klasyk kuchni polskiej.Bardzo zwyczajna,taka zupa na co dzień - prosta ,a przy tym wyjątkowo smaczna.Zupę przygotowałam na esencjonalnym wywarze z warzyw,bo to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dodatek dyni nie tylko pięknie barwi i energetyzuje swym pomarańczowum kolorem,ale też z siermieżnego smalcu potrafi wyczarować wyrafinowane smarowidełko do chleba.Poniewaz dynia króluje w mojej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dynia króluje w mojej kuchni.Poczyniłam mały zapasik i prawie każda potrawa ,którą teraz przygotowuję zawiera w swoim składzie to cudowne,energetyzujące pomarańczowym kolorem warzywo.Zapraszam na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Chrupiące kości z ciasta na pizzę,nadziewane pomidorami,salami i serem ,chyba nic lepszego nie znajdziesz dla głodnego wilkołaka ,czy wampira.Propozycja dla tych,którzy obchodzą Halloween
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cienkie jak pergamin,neutralne w smaku,daje wiele możliwości,bo można go używać do przygotowania słodkich deserów,ale i do dań wytrawnych - ciasto filo.Wywodzi się z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ze wyględu na walory zdrowotne orkisz coraz częściej zastępuje zniesławioną mąkę pszenną.Ponieważ już od kilku miesięcy nie używam mąki pszennej w ogóle to i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Propozycja na szybki i bardzo aromatyczny obiad.Proste składniki takie jak kiełbaski,cebula i ziemniaki za sprawą dodatków mogą zostać podniesienone do rangi przysmaków.Tak jest właśnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Surówka z czerwonej kapusty - jesienno-zimowy klasyk kuchni polskiej.Pełna witamin,ponieważ użycie surowych warzyw pozwala na zachowanie wszystkich cennych wartości odżywczych.Niezastąpiony dodatek do obiadu.Sk
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!