W-Z-etka,tym razem zamiast tradycyjnej prostokątnej formy upieczona w tortownicy,W-Z torcik.Zmieniłam również spód ciasta ,z przepisu tutaj, na ciasto z mniejszą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Po raz pierwszy natknęłam się na skorzonerę,bo w handlu to ciągle jeszcze bardzo osobliwe warzywo.Nie zastanawiałam się ani sekundy,bardzo byłam ciekawa jak ono
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tatar ze śledzia z dodatkiem ogórka kiszonego i grzybków marynowanych do przygotownia w kilka minut.Można użyć śledzi z zalewy octowej,z oleju lub solonych.Te ostatnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Łosoś otulony pierzynką z piernika,skórki pomarańczowej i majeranku to brzmi naprawdę świątecznie,a i bajecznie smakuje.Łososia lubimy i jemy bardzo często,dlatego gdy tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Właśnie teraz jesienią warto odkryć smak warzyw korzeniowych,szczególnie tych nie za często goszczących na naszych talerzach jak pietruszka czy pasternak.Pietruszka najczesciej ląduje w rosole lub
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Burak to jedno z moich ulubionych warzyw.Do buraczków mam słabość od zawsze.Bez czerwonego barszczu,sałatki z buraczków i ćwikły moja kuchnia nie mogłaby istnieć.Ćwikła to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Propozycja na dziś - bardzo świąteczna - z marcepanem w roli głównej.Zadowoli wszystkich smakoszy marcepanu,to pewne i nie wymaga pieczenia.Dlatego idealna również dla tych,którzy nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Naleśniki to jedna ze smaczniejszych propozycji na poniedziałkowy obiad.Bardzo łatwe do przygotowania,super smaczne i mają jeszcze jedną dodatkową zaletę-naleśniki można usmażyć na zapas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Köttbullar to znak rozpoznawczy szwedzkiego koncernu IKEA.W Szwecji to danie jest tak popularne jak nasze kotlety mielone.Osobiście w IKEA nigdy ich nie jadłam (zawsze odstrasza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ocet winny - niezbędny składnik wszystkich sałatek.Różne smaki octu można uzyskać dodając świeże zioła,owoce lub warzywa.Octy aromatyzowane najlepiej sporządzać na bazie octu winnego.Proporcje składników zależą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo stary przepis,ten sernik obowiazkowo pojawiał się na świątecznym stole przed wielu laty.Zawsze był bogato usiany rodzynkami i skórka pomarańczową i pieczony obowiazkowo w dużej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zamiast wędliny proponuję prostą i pyszną pastę pieczarkową.Jest bardzo wyrazista i grzybowa w smaku,a ponieważ przygotowujemy ją własnoręcznie jest całkowicie wolna od konserwantów,wypełniaczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo smaczne,delikatne i chrupiace gofry.W całości upieczone z mąki orkiszowej.Przepis bardzo podstawowy,ale na pewno zadowoli wszystkich gofrowych smakoszy.Smaczne z samym cukrem pudrem i każdym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Piernik,pierniczki to nieodłączny element światecznej atmosfery i nie może ich zabraknąć w bożonarodzeniowym menu.Piernik to bowiem symbol szczęścia i dostatku.W moim rodzinnym domu nie było
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sery Wam się znudziły i szukacie jakiegoś smacznego smarowidła, to zapraszam Was do wypróbowania pasty do chleba, z nasion słonecznika. Pasta słonecznikowa jest nie tylko smaczna, ale też zdrowa, dzięki namaczaniu ziaren słonecznika, co jest początkiem procesu kiełkowania a zatem budzenia sił życiowych… Ogólnie zmiksowane ziarna słonecznika, same w sobie nie są smaczne, a właściwie są nijakie(...)charakteru. Do tej pasty na pewno wrócę i już mam kilka pomysłów na jej urozmaicenie :)! Wypróbujcie koniecznie ten przepis, bo ta pasta z nasion słonecznika jest i smaczna i zdrowa :)!Pasta słonecznikowa do chlebaSkładniki:1–1,5 szklanki suchych ziaren słonecznika10–15 suszonych pomidorów w oliwie1 cebula1 pęczek zielonej natki pietruszki/ lub kilka listków bazylii2-3 łyżki oliwy
UgotujmyTo.pl