Zapraszam na bardzo letnie, jezynowe ciasto z kokosowa kruszonka.Takie nafaszerowane owocami ciasta lubimy najbardziej.Zreszta jak co roku plony jezyn z wlasnego ogrodu sa imponujace,a
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szukalam przepisu na pasztet z cukinii i nie znalazlam takiego,ktory by mnie przekonal w 100%,a przeczytalam ich kilkanascie.Pierwsza probe zrobienia cukiniowego pasztetu podjelam rok
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Filety z kurczaka sa uniwersalne,mozna z nich wyczarowac wiele smakowitych dan.Dzis bardzo prosto,bardzo szybko,a cale clou dania to przyprawy miedzy innymi :garam-masala
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rösti to kartoflana specjalnosc niemiecko-szwajcarskiej kuchni.Minimalizm kulinarny w najczystszej postaci.Jedynym skladnikiem jest tutaj tarty ziemniak,bez dodatku jajek i maki,wiaze go jedynie skrobia pochodzaca
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Galette to najlatwiejsze kruche ciasto z owocami,rodzaj tarty do ktorej nie potrzebujesz foremki.Odrecznie uformowany brzeg ciasta swietnie wyglada,a jeszcze lepiej smakuje.Srodek wypelniony mieciutkimi aromatycznymi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!"W slynacej z jablek Normandii upieczono chleb,ktorego skladnikiem sa owoce.Ciasto zawiera nie tylko suszone jablka,lecz takze jablkowy cydr.To doskonaly spsob na zuzycie nieco zwietrzalego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gyros to popularna potrawa kuchni greckiej typu fast food.To opiekane mieso na wielkim obrotowym roznie,po upieczeniu odcinane na kilkucentymetrowe "wiorki".Podawane najczesciej z tzatzikami,frytkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszne,puchate i pachnace morelami oraz migdalowa kruszonka ciasto drozdzowe na sobote.Bardzo owocowe i wilgotne dzieki duzej ilosci owocow.Tym razem ciasto drozdzowe przygotowalam z udzialem maslanki.Juz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Salatka pomidorowa z mojego rodzinnego domu,moja ulubiona salatka pomidorowa.Pomidor starannie pokrojony w plasterki ,przykryty krazkami cebuli z dodatkiem smietany,koperku i szczypiorku,do smaku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Interesujaco smakowo sa marynowane owoce,sliwki sa popularne,morele juz nie bardzo,a szkoda,bo sa znakomitym dodatkiem do pasztetow,wedlin i pieczeni na zimno.Morele zamarynowalam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kompoty z moreli i brzoskwin powoli zapelniaja moje piwniczne polki.To jedne z najsmaczniejszych kompotow i najchetniej wyjadane owoce ze sloikow.Tym razem cukier zastapil ksylitol.Uzywamy go w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo lubie mielone kotlety,szczegolnie ze daja tak ogromne pole do eksperymentowania.Byly juz na blogu pyszne ,dietetyczne kotleciki z pieczarkami,niezwykle delikatne kotlety z kasza jaglana.Dzisiaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Od dawna bylam ciekawa jak smakuje klasyk z Nowego Jorku,ktorym zachwyca sie caly swiat.Sernik bardzo prosty w przygotowaniu,wilgotny,gesty,bardzo kremowy,rozplywajacy sie w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jajka sadzone na pomidorach to nasze rytualne sniadanie przed kazdym wyjazdem urlopowo-wakacyjnym.Proste,pyszne i bardzo sycace.Wiadomo jajko ma najlepszy komplet pelnowartosciowego bialka,by zaspokoic poczucie glodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nikogo nie musze przekonywac o wyzszosi domowych lodow.Dzisiejsze z musem jezynowym to swietny sposob na wykorzystanie ostatnich jezyn.Lody robi sie w bardzo prosty sposob ,bez maszynki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!