Caly rok czekam ,by moc przygotowac ten barszcz,najlepszy ze wszystkich barszczy,po prostu barszcz krolewski.I nie wiem co sprawia,ze jest taki wyjatkowy w smaku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tradycyjnie do postnego barszczu wigilijnego podaje się uszka z grzybami. Jeszcze nie tak dawno temu lepiłam uszka tuż przed wieczerzą wigilijną.Dziś uszka przygotowuję dzień wcześniej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Poniewaz w swieta nie moze zabraknac choinki,jest i choinka.U mnie z pysznych,malutkich chrupiacych buleczek z makiem.Buleczki sa delikatne,bardzo smaczne i doslownie na dwa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czy jestescie zadowoleni z prezentow jakie znalezliscie pod choinka ?Mysle,ze byliscie grzeczni i na kazdego pod choinka czekala paczuszka.Ja znalazlam i jestem zachwycona prezentem.Oto jeden
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!A po swietach troche lzej i zdrowiej.Zwiekszamy porcje witamin i soli mineralnych.O soczewicy pisalam juz tutaj:klik.Dzisiaj nastepna rozgrzewajaca,pyszna zupa z marchewki i czerwonwj soczewicy.Jesli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Warto od czasu do czasu,a szczegolnie po swiatecznym lasuchowaniu poddac sie detoksowi.Mozemy tego dokonac pijac zielone koktajle.Duza dawka chlorofilu z zielonych warzyw swietnie oczysci nasz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Serniki pieke zdecydowanie najczesciej.Uwielbiam je nie tylko jesc,ale i piec.Sernik wdziecznie poddaje sie wszelkim eksperymentom plus niezwykla prostota wykonania sklania ciagle do nowych wyzwan.Ten sernik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ostatni wpis na moim blogu w roku 2013-to przepis na sztandarowe polskie danie-bigos.Bigos to arcypraktyczny wynalazek kuchni polskiej.,a wedlug znawcow ma cos "z duszy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ten specjal pochodzacy z kuchni bialostockich Zydow zawedrowal do Nowego Jorku sto lat temu.Jeffrey Hamelman w swej piekarni w poludniowym Vermont wypiekal je kazdej soboty i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Chili sin carne ( z hiszp. chili bez miesa),w odroznieniu do chili con carne (chili z miesem) ,tradycyjnej potrawy kuchni meksykanskiej i teksanskiej.Czesto wystepuje jako fastfood
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!To bogate w sole mineralne i witaminy warzywo jest znakomitym surowcem do przygotowania smacznej,zimowej surowki.Swoj specyficzny smak i zapach zawdziecza olejkom eterycznym,ktore dzieki zawartosci
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!To danie jest istnym wehikulem czasu,pozwoli wam przeniesc sie do slodkich chwil dziecinstwa.Pyszna propozycja na slodki obiad nie tylko dla dzieci,choc dla niektorych pewnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kto nie lubi,albo nie zna murzynka?To ulubione ciasto wiekszosci z nas, szczegolnie dzieci,dlatego dzis rodzinny przepis z ulubionego brulionu zamienia sie w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ragout ( od raguter=wzmocnienie smaku) w kuchni francuskiej ,to typ potrawy z miesa,ryby lub warzyw pokrojonych na regularnej wielkosci kawalki i uduszone w wywarze ,ewentualnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!