Blyskawiczny ,przesmaczny deser, nawet bez koniecznosci schladzania w lodowce.Zastosowalam tu naturalna substancje zelujaca agar-agar.AGAR-AGAR (406) wytwarzany jest z krasnorostow (glonow) rosnacych u wybrzezy Japoni. Algi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Expresowa zupa krem z marchewki,bez dodatku jakichkolwiek innych warzyw.Takie zupy-kremy wlasnie lubie najbardziej,jednoskladnikowe.Maja wyrazisty smak warzywa z ktorego zostaly ugotowane.Ta przyprawilam curry.Tak samo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciagle jemy za malo ryb,dlatego dzis prezentuje lososia.Ryba smaczna ,latwa i tak szybka szybka w przygotowaniu.Ma piekne pomaranczowo-rozowe mieso,oraz mnogosc witamin i mineralow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik bardzo,bardzo malinowy.Delikatnie mazisty,aksamitnie gladki,idealny.Zrobilam go z polskiego twarogu sernikowego z Piatnicy.Pyszny!Do tego kolorek bardzo trendy.Sernik nie opada nie peka jest idealnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Maj to miesiac szparagow.Jedzmy je jak najczesciej,bo sa po prostu zdrowe.Oto moja nastepna propozycja na naprawde wykwintne szparagi .Sa lekkie,swieze,pachnace cytryna i tymiankiem.To
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Proste,szybkie ciasto dla wielbicieli truskawek i bananow.Spod z dodatkiem podprazonych mielonych orzechow laskowych swietnie komponuje sie z mascarpone i truskawkami.Dla tych co szukaja nowych wyzwan
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nastepne danie z wykorzystaniem filetu z kurczaka.Ta propozycjy nadaje sie na bardzo elegancki obiad lub kolacje,gdyz wyglada niezwykle dekoracyjnie.Jesli zamiast bialych szparagow uzyjecie zielonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ten przepis jest moim setnym postem na blogu ,totez wpis musi byc wyjatkowy.I taki wlasnie jest.Sernik kokosowy z truskawkami jest absolutnie doskonaly.Dzieki dodatkowi jogurtu greckiego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!POK CHOI,Bok Choi,Wok Choi(Brassica rapa) wystepuje pod wieloma nazwami,najczesciej jednak jako Bok Choi co znaczy konskie ucho (ze wzgledu na ksztalt lisci
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Knedle z truskawkami? Czemu nie? Tym bardziej ,ze na te klasyczne ze sliwkami trzeba tak dlugo jeszcze czekac.Przyznam ze z jablkami juz jadlam ,ale truskawkowe robilam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rzodkiewki w tym roku obrodzily nadzwyczajnie.Wilgoci im nie brakowalo.Jesli znudzily sie Wam w plasterkach jako dodatek do kanapek,mam inna propozycje - surowke z rzodkiewek? Znacie? Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Deser o smaku chalwy z truskawkami i pestkami granatu jest przepyszny.I to nie tylko dla wielbicieli chalwy.Wbrew pozorom nie jest tez wcale za slodki.Zreszta stopien slodyczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Turbot to rarytas z Baltyku.Z wygladu przypomina fladre.Moze wazyc nawet 20 kg.Ze wzgledu na smak i konsystencje jest jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie.Rarytasem jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszne,rozplywajace sie w ustach,dziecinnie latwe do zrobienia ciasto z owocami lata.Wykorzystalam tumorele,truskawki i jagody.Genialne smakuje takze z wisniami.Przepis bardzo stary, wlasciwie jest ze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!