Brioszki to francuskie buleczki sniadaniowe z duza iloscia masla i jajek.Moje sa odchudzone,ale bardzo smaczne.Jest to takie samo ciasto z jakiego robie chalke.Jest to moim
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kolejny przepis na latwy,bezproblemowy chlebek.Razem z Tatterowcem i San Francisco to najczesciej wykorzystywane przeze mnie przepisy.Dzis przedstawiam trzeciego faworyta.Chleb jest pyszny,wilgotny z pieknie podziurkowanym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszne,kremowe malenkie serniczki.Tak proste do wykonania,ze kazdy 6-7-latek zrobi je sam.I jest to wlasnie propozycja dla najmlodszych.W ferworze swiatecznych przygotowan pozwolmy naszym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Boczniak mikolajkowy zwany krolewskim (Pleurotus eryngii DC) gatunek grzybow z rodziny boczniakowatych.Tego wlasnie grzybka chcialam Wam przdstawic.Boczniaki rzadko mozna spotkac w handlu.Mikolajka kupilam po raz pierwszy.Wytwarza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zimą też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzis na kolacje bardzo prosta i bardzo smaczna pasta z wedzonej makreli.Poniewaz z mezem jestesmy "rybozercami" ,wszelkiej masci ryby czesto goszcza na naszym stole.Moj przepis jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nastepny przepyszny,kremowy sernik ze stewia w zastepstwie cukru ,o delikatnym cytrynowym smaku i polewa czekoladowa.Ten sernik jest jeszcze bardziej odchudzony od poprzedniego z malinami,poniewaz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Po tym "drinku" poczujesz sie lzej i mlodziej.Taki zastrzyk energii przyda sie kazdemu z nas na wiosne.To prawdziwa odnowa biologiczna dla naszego organizmu.Oczyszcza,uzdrawia i odchudza.Smakowitosc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pampuchy,kluski drozdzowe lub buchty sa uniweraslne.Bo i na slodko i jako dodatek do dan miesnych sprawdzaja sie doskonale.Na slodko sa uwielbiane przez dzieci.Moja propozycja do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Schab wieprzowy to stosunkowo chude i smaczne mieso.Mozna je przyrzadzic na wiele roznych sposobow.Dzis propozycja schabu w warzywach. W ten sposob przyrzadzony schab nigdy nie bedzie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Te kluski towarzysza mi od zawsze, kojarza sie z niedziela lub swietami.Zreszta chyba wszystkim mieszkancom Slaska,w tym Slaska Opolskiego rowniez.Sa swietnym uzupelnieniem wszystkich dan miesnych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szparagowy czas zaczac.Krotki sezon,bo trwajacy od polowy kwietnia do 24 czerwca mozemy troche przedluzyc,kupujac wczesniej ukazujace sie w sprzedazy szparagi greckie i hiszpanskie.ROZROZNIAMY 3
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szparag z jajkiem to polaczenie smakowe- idealne.Nadaje sie zarowno na wykwintne sniadanie,jak i lekki posilek obiadowy.Nazwa szparaga pochodzi z jezyka greckiego asparagus czyli mlody ped.Kariere
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czy wiesz,ze roszponka jest nie tylko smaczna,ale i bogata w wartosci odzywcze ?ROSZPONKA WARZYWNA(Valerianella lokustaL.) nalezy do rodziny kozlkowatych.Wlasciwie to zimowa salata.Jest jeszcze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Spätzle to jest to co najbardziej lubie z kuchni niemieckiej.Te niewielkie kluseczki przygotowywane z maki i jajek nie moga sie rownac zadnym wloskim makaronem.Ta maczna potrawa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!