Ciasto drozdzowe z masa serowa,a w niej zatopione truskawki z jagodami.Drozdzowe w iscie krolewskim wydaniu,poniewaz puszyste "kulki" drozdzowe nadziane truskawkami ulozone wokol brzegu ciasta
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czerwiec to pora na dlugo wyczekiwane mlode ziemniaki.Nie ma to jak mlode parujace ziemniaczki z maselkiem i duza iloscia mlodego zielonego koperku i posypane gruboziarnista
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesli nie przepadasz za ryba w klasycznej panierce,moze skusi Cie ryba smazona w ciescie piwnym? Robilam dorsza w ten sposob po raz pierwszy i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Marchewka solo z piekarnika,bez towarzystwa niesmiertelnego groszku.Sami przyznacie,ze tak podana marchewka-z zielona czuprynka bedzie ozdoba kazdego talerza.Jest pyszna,aromatyczna,chrupiaca i sama sie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szybki obiad w orientalnym stylu.Danie proste,efektowne i blyskawiczne w wykonaniu,wlasciwie robi sie samo.Praca przy wykonaniu dania ogranicza na wymieszaniu skladnikow marynaty,obtoczeniu w niej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najprostsze i najszybsze ciasto,koniecznie do zrobienia.Idealne ciasto dla smakoszy domowych wypiekow,nieznoszacych przy tym za duzo kuchennej krzataniny.Jest pyszne swieze,na drugi dzien jeszcze lepsze.W
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ogorek to jeden z najpopularniejszych dodatkow obiadowych w okresie letnim.w ogole to warzywo ,ktore smialo mozna nazwac polska specjalnoscia narodowa.Czy to malosolny,czy mizeria z ogorkow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo lubimy zupy kremy ,robie je czesto,a skladnikami sa bardzo rozne,najczesciej sezonowe warzywa.Do tej pory za najmniej atrakcyjny smakowo uwazalam krem z brokolow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Lato to najlepszy czas na gofry.I to nie tylko dlatego,ze kojarza sie z nadmorskimi kurortami,ale najsmaczniejsze sa ze swiezymi owocami lata.Te sa wlasnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo smaczne domowe lody i nieporownywalnie zdrowsze od tych kupnych.Na pewno sa dietetyczne,bo baza lodow jest jogurt grecki.Takie lody mozecie zajadac bez wyrzutow sumienia.Niewielki dodatek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon cukiniowy uwazam za otwarty.Pierwsze zbiory cukiniowe juz za nami,a pierwsze cukinie zjedlismy w salatce na surowo.Jesli jeszcze nie probowales,polecam przepis,tutaj:klik.Byla juz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najlepszy omlet z jagodami na swiecie jaki znam i taki wlasnie zapamietalam z dziecinstwa.Nie byl posypywany jagodami ,ale z jagodami upieczony.Cudownie wilgotny przez wyplywajacy sok z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Beszamel to nic innego jak zasmazka z maki na masle rozprowadzona mlekiem.Doprawiony sola,bialym pieprzem i swiezo starta galka muszkatalowa i sokiem z cytryny.Ponoc wymyslony zostal
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo smaczny dorsz,tym razem zapiekany pod tymiankowym sosem beszamelowym na kolderce z buraka lisciowego,czyli dorsz w klimatach srodziemnomorskich.W ten sposob przygotowalam dorsza po raz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Caly czas marzy mi sie graham ,ale taki jak za dawnych lat.I choc wszyscy psiocza na pszenna make ( ja sama ja powoli eliminuje ze swojej kuchni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!